G4Media.ro

Măsuri speciale la aeroportul Otopeni în așteptarea unui ansamblu folcloric care se…

Măsuri speciale la aeroportul Otopeni în așteptarea unui ansamblu folcloric care se întoarce din China

Comitetul interministerial pentru prevenirea unei epidemii de coronavirus a dispus luare de măsuri speciale de prevenție la aeroportul Otopeni, în condițiile în care marți se va întoarce din China un ansamblu folcloric din Mioveni.

”Se iau măsuri speciale pentru ansamblul folcloric din Mioveni, format din 25 de persoane, care în acest moment se află în Beijing-China și va sosi pe aeroportul din Otopeni, marți, ora 15.00. Deja oficialii români ai ambasadei au luat legătura cu aceștia”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Ministerul precizează că în continuare sunt monitorizați membrii orchestrei care au fost într-un turneu de 40 de zile în China și până acum nu există suspiciuni de pneumonie cu noul coronavirus.

”Până în acest moment, s-a monitorizat întreaga circulație a persoanelor care vin spre România din aria geografică a Chinei, pe criterii epidemiologice. Alerte au fost la Cluj, Timișoara, Constanța și București, dar toate au fost infirmate”, precizează sursa citată.

Comitetul pentru monitorizarea și managementul potențialelor infecții cu noul coronavirus a recomandat instalarea de scannere termice pe fluxurile de pasageri din aeroporturi pentru detectarea pasagerilor a căror temperatură corporală este ≥ 38 grade, asigurarea permanenței de asistență medicală (24/24 – 7/7), în cadrul cabinetelor medicale din aeroporturi și asigurarea acestor cabinete și a personalului aeroporturilor care vine în contact nemijlocit cu pasagerii cu cantități suficiente de materiale de protecție (măști și mănuși), precum și cu dezinfectanți pentru mâini și suprafețe.

Foto: aeroportul Otopeni/ Wikipedia

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Am toată încrederea! E și Arafat?

  2. Pamflet
    Sa fie trimisi inapoi in china.
    Oricum avem in romania, extrem de mult prea multe ansambluri folclorice pe langa primarii, prefecuri si alte institutii care paraziteaza statul roman si sug din banii de investitii si de dezvoltare

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.