G4Media.ro

Mașina electrică ”Made in Cluj”: a costat aproximativ 500 de mii de…

Sursa foto: Cluj24

Mașina electrică ”Made in Cluj”: a costat aproximativ 500 de mii de euro și are o autonomie de 300 de km / ”În doi ani ne propunem să producem o serie limitată de aproximativ 5 bucăți”

Mașina electrică ”Made in Cluj”, un proiect inițiat și lansat în urmă cu patru ani de startup-ul NewCar4Future a primit numere de înmatriculare de teste, fiind omologat de RAR, astfel că circulă pe străzile orașului relatează Cluj24.

„Este o mașină electrică gândită, concepută și dezvoltată la Cluj-Napoca. Proiectul a fost dezvoltat în parteneriat cu Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (UTCN), cu firme și persoane fizice  pasionate de construirea și testarea limitelor tehnologice într-un domeniu atât de frumos, dar și foarte concurențial. În acest proiect am reușit să îmbinăm talente și resurse de design, inginerie mecanică, electrică și electronică, dar și hardware și software”, a declarat pentru Cluj24 Voicu Oprean, investitor principal NewCar4Future, fondator și CEO al AROBS.

Sursa foto: Cluj24

Investiția de până acum în dezvoltarea prototipului a fost de aproximativ 500.000 de euro.

”Din momentul acordării finanțării, în doi ani ne propunem să producem o serie limitată de aproximativ 5 bucăți. Pentru ca acest lucru să se întâmple, ar fi necesară o sumă de aproximativ 20 de milioane de euro”, a precizat Adrian Donca, Business Development Manager al proiectului.

Mașina electrică ”Made in Cluj” este realizată din fibră de carbon, cântărește 2 tone și poate prinde o viteză maximă testată de 120 de km pe oră. Interiorul cu patru locuri este din piele ecologică, iar din punct de vedere al siguranței, mașina este ranforsată exact ca una de la cursele de raliuri.

Sursa foto: Cluj24

Bateriile sunt românești și alimentează 2 motoare electrice amplasate în roțile din spate, autonomia asigurată fiind de 300 de km. Prototipul dispune de frână regenerativă și nu are oglinzi laterale, ci un sistem de camere video cu 2 ecrane amplasate în bord, unde șoferul vede tot ce se întâmplă în cele două părți.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. asta cu „fiind omologat de RAR” e tare: au dat bani si au fost omologati, nu e ca si cum cineva a citit ceva si a verificat. Cine? ala care era sef la inspectii si nici macar nu avea carte de munca la RAR?

  2. E misto designul, imi place! Succes!