G4Media.ro

Marius Lulea, AUR: În 2024 avem un buget bazat pe cifre nerealiste…

Sursa Foto: ziaristii.com

Marius Lulea, AUR: În 2024 avem un buget bazat pe cifre nerealiste ce va distruge mediul de afaceri / Deficitul real va fi foarte mare, estimat la aproximativ 5-7% / Guvernul PSD-PNL declară în fals la venituri mai mult decât poate susţine economia

Prim-vicepreşedintele AUR Marius Lulea a declarat, miercuri, că proiectul de buget pentru anul viitor prezentat de Ministerul Finanţelor în spaţiul public, la fel ca şi cel din anul 2023, porneşte de la cifre nerealiste, transmite News.ro

„ La o primă analiză, constatăm că avem cheltuieli mult prea mari, iar veniturile estimate ţin de fantastic şi nu de realitate. În consecinţă, deficitul real în 2024 va fi unul foarte mare, estimat la aproximativ 6 – 7% de specialiştii din AUR. Acest lucru înseamnă că Guvernul PSD-PNL declară în fals la venituri mai mult decât poate susţine economia naţională, exact la fel cum au făcut şi în cazul bugetului pentru anul în curs. Consecinţa va fi aceea că, pe la jumătatea anului, vor spune că nu mai sunt bani şi au descoperit din nou o gaură bugetară, la fel ca în 2023. Din acest punct de vedere, multe din cheltuielile antamate pentru anul viitor nu vor putea fi onorate, ceea ce va face ca multe companii care au contracte cu statul să rămână cu facturi restante în cea de-a doua parte a anului 2024”, a afirmat Marius Lulea, potrivit unui comunicat de presă al AUR.

El mai spune că „faptul că la capitolul de venituri avem de a face cu o estimare nerealistă arată faptul că actualul Guvern este desprins de realitate şi nu înţelege gravitatea unui buget care în mod real este puternic dezechilibrat şi care poate împinge România într-un ciclu dezastruos, similar cu cel care se petrece în ultimul sfert de secol în America Latină”.

„Priorităţile PSD-PNL exprimate prin bugetul pentru 2024 sunt unele electorale. În vreme ce banii pentru educaţie, sănătate şi infrastructură sunt în continuare mult prea puţini pentru a face faţă nevoii de dezvoltare a României, sumele alocate pentru clientela de partid care a fost angajată în statul român şi pentru multe cheltuieli inutile ale primăriilor sunt pe mai departe mult prea mari”, a completat Lulea.

Deficitul bugetar pentru anul viitor este estimat la 86,6 miliarde de lei, adică 5% din PIB, potrivit proiectului legii bugetului de stat publicat în transparenţă publică pe site-ul Ministerului de Finanţe. Proiectul de buget şi cel al bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2024 au fost publicate, miercuri, în transparenţă publică, deşi premierul Marcel Ciolacu anunţase încă de luni că urmează să fie făcut public.

La rândul lui, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, afirma că bugetul pentru anul 2024 va fi pus în transparenţă decizională în cursul serii de marţi.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

16 comentarii

 1. Stai asa…ca s-au trezit rusofilii sa vb de pome.ni electorale! =))))))

 2. „George Simion s-a filmat în timp ce îşi încasa salariul de la Parlament / Liderul AUR acuză că acum primeşte 7.600 lei, fiindu-i reţinut 30% pentru că a protestat în perioada pandemiei” =))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Asta la fel ca si unchiul lui Ciolacu…nu au facut nimc toata viata si are un „salariu” de peste 10.000? Cum SA MAI RAMAI IN TARA ASTA?!?!?!?

 3. Lulea e o paragladina rusofila care se vrea doct.

 4. Marius Lulea, te asteapta frizerul, despre economie, finanțe și buget esti paralel!! Schimbă placa!!

 5. Sa vina DNA sa ii ia ca este exact aceasi motivatie ca in dosarul cu vaccinurile.

 6. Ai omis ca doneaza acest salariu de cand este parlamentar.

  • Il doneaza saracul!!! El traiesti din salariul sotiei lui, care are geanta „fake” de cateva mii de euro! Marea lui problema, banii aia de pe card…. „urmariti”. Sau stai….are 400.000 de euro de la „nunta” pe stilul Zelea Codreanu =))))

  • Geanta de 100 euro luata de la secand hand.

  • Cum a zis ca doneaza si banii facuti de la nunta si nu a donat de fapt nimic?

 7. Constat ca sunteti de acord cu bugetul 2024.

  • Suntem suntem. Te roade?

  • Mai bine votez cu mana si degetele rupte efectiv… pnl sau psd, decat sa ajung sa votez aur sau sos!

  • Nu mai bine nici unii nici altii? Ca mai bine le rup eu mana la astia ca tine care voteaza 33 de ani aceeasi persoane si dupa mai au si tupeu sa se planga.

 8. Lulea are banii pentru înființarea AUR de la FSB și a recunoscut asta!

 9. Vorba Romanului Spune-mi ce lulea fumezi si iti spun cine esti. Inca un delir marca aur

 10. haur ce grija „mare” are de buget cand ei au votat impotriva legii de anularea a pensilor speciale ale primarilor ,cot la cot cu PSD si PNL