G4Media.ro

Marius Budăi: O majorare a pensiilor va avea loc de la 1…

Foto: Agerpres / Nicoleta Pană

Marius Budăi: O majorare a pensiilor va avea loc de la 1 ianuarie 2023

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat joi seara la Antena 3 că o majorare a pensiilor va avea loc de la 1 ianuarie 2023.

„Rata inflației pentru anul 2022 o să o cunoaștem abia la sfârșitul primului trimestru din 2023, de aia în legea 263, legea pensiilor, se spune că se merge pe o rată a inflației din anul 2021 care era mult mai mică decât ce este acum. Nu vreau să intru în cifre, pentru că nu vom face acest lucru. Nu vom merge pe o majorare mai mică. Vom încerca și facem extrem de multe simulări să vedem cum ne descurcăm și cum ne așezăm și cu siguranță va fi o majorare a pensiilor, aşa cum a spus Marcel Ciolacu, de la 1 ianuarie 2023″, a declarat Marius Budăi, joi seară, la Antena3.

Ministrul a mai spus că de câte ori a fost PSD la guvernare nu s-a pus niciodată problema unor măsuri de austeritate, de înghețare de venituri.

„Noi acum, din păcate, suntem într-o situație și, atenție, nu spun o situație grea că să scuz ceva. Nu! Suntem într-o situație în care suntem puşi în postura să facem ceva ce noi am fi vrut să facem altfel. Adică, în loc să creștem puterea de cumpărare, acum trebuie să luăm extrem de multe măsuri, să aplicăm extrem de multe măsuri să apărăm puterea de cumpărare.  E foarte greu să lucrezi ca PSD-ist când tot timpul ai fost cu gândul la oameni, să le crești puterea de cumpărare și acuma să faci eforturi să le aperi puterea de cumpărare”, a mai declarat ministrul Muncii.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

  1. Am incheiat cu 8.2% inflatie pe 2021… Fac ei niste simulari siiii…. Sunteti pregatiti de soc? 🤣🤣🤣
    Vorbim de pensiile platite din fondul de pensii, alea speciale platite din fondurile ministerelor, alea nimic? Pentru speciali, ca ei chiar sunt putini macar un 20%…

  2. Ma hotilor bine ca mariti ajutoarele sociale pentru trantori si paraziti iar pensiile oamenilor care au muncit si construit ceea ce furati voi acum sunt uitate, taiati dracului odata pensiile speciale necuvenite si nemuncite , nu mai dati ajutoare la toti trantori si dati oamenilor pensii normale sa traiasca decent nu ca cersetori am o mama si o soacra si dupa o viata de om de 38 de ani lucrati ca Asistenta medical in spital au o pensie de nici 2000 de lei hotilor iar alti care nici macar nu au muncit au pensii de nababi de zeci de mii de lei excrocilor.

  3. Tov. Budai ,mintiti cu nerusinare. De ceva ani buni coeficientul ala de inflatie (5,45%) n-a intrat in buzunarele pensionarilor. Si-ii lege data in 2010-LEGEA 263/2010 ,art.102,alineatul2. Asta ca sa va aducem aminte . Caci voua CCR v-a dat cistig de cauza cu „pensiile speciale „( de ce ati fi speciali „? ) Ati venit si ati aruncat colo un10% cala milogi si ati spus ca ne-ati marit pensiile . Minciuna . Dati coeficientul ala de inflatie si apoi vedeti daca „mariti „ceva la pensii . Faceti calculul 5,45×3 (ani) si vedeti cit rezulta . Dar ati inchis gura oamenilor cu 10% ……Mari hahalere ,dom’le. Mari.

  4. Tare Buda asta! Va avea loc o majorare de la 1 ianuarie, care oricum…. va vavea loc conform legii!!! Sa mori de ras de atata supercalificacare din partea unui nimic numit politic!

  5. De unde a ieșit specialistul ăsta ?
    Tragem apa la Budăi ! 😂

  6. Aștept să îmi deseneze și mie unu din papagalii care tot stau cu „contributivitatea” în mână, de ce trebuie mărite pensiile…ați contribuit brusc mai mult ?

    • Pensia trebuie mărită pentru ca este LEGE pentru asa ceva. Tudom?

    • Macar va recunoașteți public și mândru postura de paraziți. Nu-i de parcă sunteți mai merituoși sau ați contribuit mai mult, ci pur și simplu pentru că PSD a trecut legea pomenilor și v-a promis că va dă.

  7. Să nu vină pensionării peste voi și să vă dicteze ei ce să faceți cu țara de care vă cam bateți joc!

    • Să nu venim noi, prostimea, pe cârca și buzunarele caror statut, da va explicăm unde e locul vostru.
      Îți sugerez sa îți vezi lungul nasului, că mai e puțin și creșteți panselute pe piept la Belu..

  8. Bă tâmpitule,eu ca tine am fost,când vei ajunge la vârsta mea o să îmi dai dreptate,dar o să fie cam târziu! du-te la Untold,ia o papaioaga și trage pe nas! că drepturile nu vi le cereți,doar dați din butoane,la căldură,nici muncă nu prea știți ce-i aia!tudom?

  9. Până te mai gândești reia alfabetul și gramatica!tudom?

  10. Daca mai ramane cineva in privat sa va mai tina.

  11. Pensionarii au prioritate.
    Se pare că nu ați înțeles și vă bateți joc de ei în continuare. Repetați aceeași bâlbâială, aceleași promisiuni, aceleași amânări.
    Rușine să vă fie!