G4Media.ro

Marea Britanie: Manifestaţie antirasistă la Londra / Protestatarii critică politica guvernului pentru…

sursa foto: captura video

Marea Britanie: Manifestaţie antirasistă la Londra / Protestatarii critică politica guvernului pentru migranții ilegali

Câteva mii de oameni au luat parte sâmbătă la Londra la o manifestaţie antirasistă, criticând dur politica guvernului cu privire la migraţie şi mai ales proiectul de interzicere a azilului pentru migranţii sosiţi ilegal, relatează AFP.

„Nicio fiinţă umană nu este ilegală”, „Refugiaţii sunt bineveniţi” – au fost câteva dintre mesajele arborate pe pancartele participanţilor la defilarea organizată înaintea zilei anuale declarate de ONU împotriva rasismului, marcată marţi.

În apropiere de Downing Street, manifestanţii au scandat sloganuri ostile guvernului conservator, ca „Tories afară”, „rasiştii afară”.

„Încearcă să interzică grevele, expulzează migranţi, asta nu este britanic”, a declarat pentru agenţia de presă PA o manifestantă în vârstă de 75 de ani, făcând referire la proiectul guvernului de a-i trimite în Rwanda pe solicitanţii de azil sosiţi ilegal în Marea Britanie.

Manifestaţia a avut loc în timp ce ministrul britanic al internelor, Suella Braverman, avea prevăzută pentru acest weekend o deplasare în Rwanda.

Guvernul condus de Rishi Sunak a făcut o prioritate din combaterea imigraţiei ilegale, după ce în 2022 sosirile de migranţi în ambarcaţiuni improvizate pe Canalul Mânecii a atins cifra record de 45.000

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Cateva mii din 12 milioane cat are Londra inseamna nimic sigur erau marea majoritate imigranti.
    Ce este ilegal este ilegal legea e lege. Imigrantii care trec granita ilegal trebuie expulzati si interzișii 10 ani sa mai intre in EU , Anglia etc. Pe romani asa ii expulzau cand treceau ilegal acum 20 de ani in tari ca Germania , Grecia, Anglia, etc acum pe ăștia ii primesc le dau si bani sa traiasca se si judeca cu ei ani intregi chiar di 5-6 ani pana sa ii expulzeze.
    Pai unde e dreptatea, egalitatea. Sa ii trimita acasa pe toti altfel e duscriminare de ce pe unii sa ii primeasca si pe altii nu? Sa-i cheme toti saracii din Africa Orient India sa vina toti aici daca suntem asa de mărinimoși.

  2. Interesant… nici un alt migrant la protest, doar albi durdulii si rosii in obraji.