G4Media.ro

Marea Britanie îl sancționează pe Patriarhul Kirill

foto: Wikimedia Commons

Marea Britanie îl sancționează pe Patriarhul Kirill

Într-o nouă salvă de măsuri ca răspuns la invazia din Ucraina, Londra l-a sancționat pe patriarhul Kirill, șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, potrivit Le Monde. Liderul religios, în vârstă de 75 de ani, „este sancționat pentru sprijinul său pentru războiul lui Putin”, a precizat Foreign Office într-un comunicat.

Patriarhul Kirill, liderul Bisericii Ortodoxe Ruse din 2009, și-a pus biserica în slujba președintelui rus Vladimir Putin, numindu-l „făcător de minuni”, împărtășindu-i ambiția pentru o Rusie conservatoare și dominatoare și sprijinind ofensiva din Ucraina.

Măsurile, care includ interdicția de a intra în Marea Britanie și înghețarea activelor din Regatul Unit, o vizează și pe Maria Lvova-Belova, mediatoarea Kremlinului pentru drepturile copilului, pentru „adopția forțată și transferul de copii ucraineni”.

De asemenea, sunt vizați responsabili din domeniul transporturilor și militari acuzați de „uciderea, violarea și torturarea civililor” în Bucea, în apropiere de Kiev. „Îi vizăm pe complicii și autorii războiului lui Putin care provoacă suferințe de nedescris Ucrainei, inclusiv transferul și adopția forțată de copii”, a declarat șefa diplomației, Liz Truss, într-un comunicat.

Biserica Ortodoxă a calificat sancțiunile drept „absurde, fără sens”.

Comisia Europeană a propus sancționarea acestuia, dar UE a renunțat din cauza opoziției Ungariei.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. teoretic, marea britanie mai decisese ceva si privire la brexit, dar azi s-au sucit