G4Media.ro

Marea Britanie a interzis aplicația TikTok pe telefoanele guvernamentale din motive de…

Sursă foto: Unsplash

Marea Britanie a interzis aplicația TikTok pe telefoanele guvernamentale din motive de securitate, măsură cu efect imediat / SUA, Canada, Belgia și Comisia Europeană au interzis deja aplicația pe dispozitive oficiale

Marea Britanie a anunțat joi că va interzice TikTok pe telefoanele guvernamentale cu efect imediat, o măsură care urmează altor țări occidentale care au interzis aplicația video deținută de chinezi din motive de securitate, scrie Reuters.

TikTok a fost supusă unui control din ce în ce mai atent din cauza temerilor că datele utilizatorilor din aplicația deținută de compania ByteDance, cu sediul la Beijing, ar putea ajunge în mâinile guvernului chinez, subminând interesele de securitate occidentale.

„Securitatea informațiilor guvernamentale sensibile trebuie să fie pe primul loc, așa că astăzi interzicem această aplicație pe dispozitivele guvernamentale. Utilizarea altor aplicații de extragere a datelor va fi analizată în continuare”, a declarat Oliver Dowden, ministrul Biroului Cabinetului.

Guvernul britanic solicitase Centrului Național de Securitate Cibernetică să analizeze potențiala vulnerabilitate a datelor guvernamentale din aplicațiile de socializare și riscurile legate de modul în care informațiile sensibile ar putea fi accesate și utilizate.

Statele Unite, Canada, Belgia și Comisia Europeană au interzis deja aplicația pe dispozitivele oficiale.

„Restricționarea utilizării TikTok pe dispozitivele guvernamentale este o măsură prudentă și proporțională, în urma sfaturilor primite de la experții noștri în securitate cibernetică”, a declarat Dowden.

TikTok s-a declarat dezamăgită de această decizie și a început deja să ia măsuri pentru a proteja în continuare datele utilizatorilor europeni.

„Credem că aceste interdicții s-au bazat pe concepții fundamentale greșite și au fost determinate de o geopolitică mai largă, în care TikTok și milioanele noastre de utilizatori din Marea Britanie nu joacă niciun rol”, a declarat un purtător de cuvânt al TikTok.

China a declarat că decizia s-a bazat mai degrabă pe considerente politice decât pe fapte.

Măsura „interferează cu operațiunile normale ale companiilor relevante din Marea Britanie și, în cele din urmă, nu va face decât să dăuneze propriilor interese ale Regatului Unit”, a declarat ambasada sa din Londra într-un comunicat.

Dowden a declarat în fața Parlamentului că dispozitivele guvernamentale vor putea acum să acceseze doar aplicații ale unor terțe părți dintr-o listă aprobată în prealabil.

Interdicția TikTok nu include dispozitivele personale ale angajaților guvernamentali sau ale miniștrilor și vor exista excepții limitate în cazul în care TikTok este necesar pe dispozitivele guvernamentale în scopuri profesionale, a adăugat el.

Departamentele guvernamentale britanice și miniștrii au folosit din ce în ce mai mult TikTok și alte platforme pentru a comunica cu alegătorii.

Ministrul Energiei, Grant Shapps, a declarat că interdicția pe dispozitivele guvernamentale a fost rezonabilă, dar el va rămâne pe platformă pe telefonul personal.

El a postat un clip din filmul „Lupul de pe Wall Street”, în care personajul lui Leonardo DiCaprio spune: „Nu plec”, la care adaugă o înjurătură, și apoi „The show goes on”.

Ministerul britanic al Apărării a postat pe platformă, cu puțin timp înainte de a fi anunțată interdicția, un videoclip în care se arată cum armata britanică instruiește forțele ucrainene pentru a folosi tancurile de luptă Challenger 2.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Măsura ar merge si la bugetarii noștri, împreuna cu YT, FB, Insta si alte aplicații de ars timpul degeaba.