G4Media.ro

Marcel Vela: Acest sprijin de 20 de camioane cu materiale sanitare se…

Marcel Vela: Acest sprijin de 20 de camioane cu materiale sanitare se adresează, fără discriminare, tuturor cetăţenilor din Republica Moldova, indiferent de etnie, de religie sau de limba pe care o vorbesc

Ministrul Afacerilor Interen, Marcel Vela, a însoțit convoiul de camioane cu materiale sanitare, trimis de România la Chișinău.

„România rămâne un partener strategic pentru Republica Moldova şi va continua să sprijine parcursul european al ţării dumneavoastră, pentru a asigura prosperitatea şi bunăstarea tuturor cetăţenilor. Recent, pe 27 aprilie, am sărbătorit 10 ani de parteneriat strategic în care şi Republica Moldova şi România au dovedit că pot face împreună lucruri deosebite. Măsurile decise de autorităţile române în sprijinul Republicii Moldova, în contextul epidemiei cu COVID-19, sunt o dovadă în plus a faptului că România a fost şi este mereu alături de cetăţenii din Republica Moldova şi reacţionează prompt şi solidar atunci când este nevoie şi o face dezinteresat”, a transmis Vela, conform Agerpres.

O delegaţie de oficiali români din care au făcut parte ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, şi ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a fost primită joi la Chişinău de preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, şi de prim-ministrul Ion Chicu, în contextul recepţiei echipamentelor de protecţie şi a produselor sanitare trimise de România în sprijinul ţării vecine în lupta împotriva COVID-19.

Ajutorul pe care România l-a acordat Republicii Moldova constă în 500.000 de măşti de protecţie de tip FFP2, 25.000 de combinezoane, 5.000 de viziere, 5.000 de ochelari de protecţie, 200.000 de mănuşi, 2.800 de cutii de medicamente, 10 izolete cu presiune negativă pentru transportul pe targă şi aproximativ 80.000 de litri de alcool sanitar.

„Acest sprijin de 20 de camioane cu materiale sanitare, cu materiale de protecţie, se adresează fără discriminare tuturor cetăţenilor din Republica Moldova, indiferent de etnie, de religie sau de limba pe care o vorbesc”, a mai spus Vela.

Potrivit MAI, sprijinul acordat statului vecin nu este o acţiune singulară, acesta completând misiunea medicală a României în cadrul căreia 42 de medici români s-au alăturat, din data de 30 aprilie, pentru două săptămâni, colegilor din Republica Moldova, desfăşurând activităţi de acordare a asistenţei medicale şi îngrijire a pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19, precum şi de instruire a personalului medical din unităţi sanitare din Bălţi, Chişinău şi Cahul.

Sursa Foto: Facebook, Ministerul Sănătății (convoi ajutoare Chisinau)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Se pare ca Ministrul de Interne citeste comentariile anonime de la g4media.

  Sovinii de la fidesz-udmr vor lansa in spatiul public numaidecat o suita de argumente ” in acord cu practicile altor tari din Uniunea Europeana” pentru a-si justifica politicile si actiunile discriminatorii din Romania.

  • Se pare ca Ministrul de Interne nu prea citeste comentariile tale anonime de la g4media.

   Guvernul Ungariei a trimis ajutoare, lasand deoparte moda si metoda propagandei mediatice dambovitene aplicata in Moldova si a celei rusesti in Italia,
   in tari ca Romania, Serbia, Ucraina, Bosnia, Muntenegru, R. Moldova etc.
   Ajutorul oferit se ridica la aprox. 10% din stocul de echipamente medicale de care dispune Ungaria in lupta anti Covid.
   In Romania echipamentele medicale au fost distribuite in spitale din judetele Bihor, Covasna, Mures, Harghita, Salaj si Satu Mare, urmand ca medicii sa utilizeze donatiile conform legii si regulamentelor in vigoare.
   Conform legii niciun spital din Romania nu poate sa refuze tratarea pacientilor pe criteriu etnic. Asta inseamna ca de ajutorul umanitar oferit de Ungaria vor beneficia pacienti indiferent de etnia lor.
   De precizat ca Ungaria nu a impus restrictiii niciunei tari cum si in favoare cui sa foloseasca ajutorul acordat.

   Afirmatiile contrare sunt obisnuitele inventii dambovitene, propaganda manipulatorie pentru a distrage atentia populatiei majoritare de la problemele interne si esecurile grave cu care se confrunta zi de zi, lipsuri datorate incompetentei, neprofesionalismului de care da dovada conducerea tarii, dar si de a recastiga prin orice mijloace procentele pierdute in ajunul alegerilor, folosindu-se de cultura politica si educatia precara a populatiei majoritare, masa de manevra ideala a tuturor guvernelor postdecembriste.
   🙂

 2. Si daca Romania avea nevoie de masti in Suceava, Bucuresti,Arad si Timisoara iar in judetele Bihor, Covasna, Mures, Harghita, Salaj si Satu Mare erau stocuri suficiente?!
  Stie Viktor Orban si xenofobii romanofobi si antisemiti de la Fidesz unde e situatia cea mai grava?

  Daca Ungaria vrea sa ajute romanii nediscriminatoriu si mai ales nu pe criterii etnice trebuie sa acorde acele ajutoare institutional Guvernului Romaniei si in functie de necesitatile din teren acesta va hotara unde merg.
  Ajutoarele Ungariei sunt binevenite si le multumim pentru ele dar NU e treaba Ungariei sa decida unde trebuie ajutat si unde nu in Romania!
  Daca oficialii guvernamentali unguri nu vor sa colaboreze institutional si bilateral cu oficialii guvernamentali romani ci vor doar sa-si impinga agenda politicilor nationaliste si anti-romanesti, well, Guvernaul Romaniei ar trebui sa le spuna verde-n fata ca nu sunt interesati de manevrele lor parsive si nici de hartile istorice din dulapul dictatorului wannabe Orban.

 3. Daca se hotaraste Kelemen Hunor sa candideze in Ungaria, intra in finala cu Orban… Cu putin noroc o si castiga… Na, belea !