G4Media.ro

Marcel Ciolacu: România o va duce mai bine când fiecare român o…

Marcel Ciolacu: România o va duce mai bine când fiecare român o va duce mai bine/ Punerea în aplicare a Pilonului european al drepturilor sociale trebuie să fie o prioritate pentru toată lumea

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat duminică, în cadrul evenimentului „Ziua Europei – un proiect european pentru România” organizat la Palatul Snagov, că punerea în aplicare în ţara noastră a Pilonului european al drepturilor sociale „trebuie să fie o prioritate pentru toată lumea, indiferent de culoarea politică”.

 • „De cele mai multe ori, clasa politică a îmbrăţişat festivismul, în dauna acţiunii concrete. De aceea, la mai bine de un sfert de secol de la momentul istoric de la Snagov, iată, România este astăzi într-o criză acută de idei şi proiecte naţionale. În 1995, la câţiva ani de la căderea comunismului, toate forţele politice au înţeles că trebuie să îşi dea mâna pentru un Pact care să ducă România în Uniunea Europeană şi NATO. A fost punctul de cotitură, în care România a revenit în sistemul de alianţe democratice şi în lumea civilizată! Astăzi, la 14 ani de la aderare, clasa politică nu e în stare să găsească consensul pentru o serie de proiecte care să transforme cu adevărat România. Interesele partizane şi orgoliile politice trebuie să înceteze! Ele sunt doar o frână în calea construirii unei economii a viitorului, a serviciilor publice echitabile, a şanselor egale, a dezvoltării, a educaţiei şi a prosperităţii pentru toţi cetăţenii! Vă cer astăzi să avem înţelepciunea să construim un ‘nou Snagov’ pentru societatea românească! Avem această datorie, atât pentru românii născuţi sub comunism, cât şi pentru generaţiile tranziţiei sau a celor născute în România Europeană”, a afirmat Ciolacu în discursul ţinut în faţa unor reprezentanţi din partid şi lideri ai unor sindicate şi patronate.

El a adăugat că, în ultimii ani, clasa politică nu a reuşit să folosească Uniunea Europeană ca pe un mijloc de a îmbunătăţi semnificativ viaţa oamenilor, iar „realitatea este că milioane de români trăiesc în continuare la limita sărăciei, iar peste 5 milioane au plecat din ţară”.

 • „România o va duce mai bine când fiecare român o va duce mai bine! De aceea, punerea în aplicare a Pilonului european al drepturilor sociale trebuie să fie o prioritate pentru toată lumea, indiferent de culoarea politică. Este nevoie de politici sociale solide, dacă vrem să scoatem cât mai mulţi români din sărăcie. Avem nevoie de locuri de muncă decente şi de salarii echitabile. Pentru că aceasta este principala problemă a României reale! De aceea, vă spun deschis, că – alături de stânga europeană – noi, cei din Partidul Social Democrat vom face tot ce este posibil pentru ca salariul minim european să devină o realitate. Şi sunt convins că sindicatele vor veni alături de noi în acest demers! Trebuie să reducem sărăcia, să creştem nivelul de trai cât mai aproape de media europeană!”, a susţinut liderul PSD.

Marcel Ciolacu a subliniat că Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă reprezintă o oportunitate care nu trebuie ratată, „aşa cum s-a ratat intrarea în Schengen sau cum s-a renunţat total la orice orizont de timp pentru adoptarea monedei unice”.

 • „Cu toţii am văzut cum această pandemie a adus la suprafaţă toate decalajele de dezvoltare dintre statele membre. De la serviciile publice, digitalizare, sistemele de educaţie şi de sănătate, la problemele de mediu sau la condiţiile de muncă. De aceea, Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este atât de important şi nu trebuie să îl ratăm. Politicienii de dreapta trebuie să înţeleagă că este şansa istorică a României de a trece la nivelul următor!”, a menţionat preşedintele PSD.

El a subliniat, de asemenea, că în România trebuie să fie gândită serios impozitarea echitabilă a capitalului, o temă care preocupă nu doar stânga europeană, cât şi administraţia Biden. „Este just ca şi România corporativă să înceapă să plătească ce se cuvine. Aşa cum o fac firmele româneşti! Aşa cum fiecare român îşi plăteşte taxele şi impozitele care se cuvin! Cred că şi dumneavoastră, antreprenorii români, sunteţi de acord că marile companii plătesc foarte puţin, iar acest lucru nu este corect”, a menţionat Ciolacu.

Conform liderului PSD, politicienii români au şi datoria să fie alături „de toţi cei care muncesc din greu, uneori cu mult peste ceea ce este legal, fără concedii şi fără viaţă personală”, iar „dreptul cetăţenilor români la deconectare trebuie să devină realitate, pentru că aşa începe să se întâmple peste tot în Europa!”.

Marcel Ciolacu a afirmat şi că România europeană trebuie să aibă grijă de toţi cetăţenii săi, indiferent unde locuiesc, iar mulţi dintre milioanele de români plecaţi la muncă peste hotare „au simţit pe propria piele că România nu le-a fost alături, atunci când drepturile lor au fost încălcate”. „Scandalul sparanghelului este un exemplu. La fel, abuzurile împotriva muncitorilor români din sudul Italiei. Iar, din păcate, lista poate continua. România trebuie să acorde asistenţă concretă şi reală cetăţenilor săi care muncesc în UE! Nu mai putem asista impasibili cum drepturile concetăţenilor noştri sunt călcate în picioare”, a menţionat liderul social-democrat.

El a concluzionat că „PSD a fost un motor al integrării şi va rămâne un promotor al intereselor naţionale în cadrul european”. „Am condus procesul de integrare europeană şi euroatlantică. Avem experienţa necesară pentru a porni un nou proiect de dezvoltare pentru România. De aceea, sper ca, împreună, să găsim acele obiective comune, de stânga sau de dreapta, aflate deasupra ambiţiilor de moment ale unor politicieni. Contează doar să ducem România înainte!”, a mai spus liderul PSD.

La evenimentul organizat de PSD şi organizaţia PES Activists România au mai participat secretarul general al formaţiunii, Paul Stănescu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dâncu, preşedintele Confederaţiei Naţionale Sindicale „Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin şi preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, Florin Jianu.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: PSD

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Ticăloșia și ipocrizia ciumei roșii nu are asemănare. Ce-i drept, sunt la mustață liberalii.
  SE APROPIE PERICULOS ȘI NOII SECURICI, USEREII…

 2. In principiu sint de acord cu ce spune individul asta .
  Atunci cind numarul bugetarilor va fi redus la jumatate si veniturile lor nete asemenea . Atunci cind jumatatea asta bugetara va fi producatoare de valoare adaugata . Atunci cind privilegiile si beneficiile demnitarilor vor fi reduse la jumatate . Atunci cind demnitarii nu vor mai avea imunitate . …..

  Da , abia atunci vom putea vorbi despre drumul care duce Romania spre bine .

 3. Mai toate statele din Europa de Est se opun salariului minim european, si vine Ciolacu si se baga in seama. Oare stie Ciolacu ceva ce ceilalti din Europa de est nu stiu? Ma indoiesc. Un salariu minim european o sa fie lovitura de gratie data investitiilor straine in europa de est. Cuplat cu impozitul minim global pe profit si Europa de est se poate redenumi in India 2 sau Africa 2. Cine o sa mai investeasca in Europa de Est, daca salariile si taxele sunt la fel ca in Vest? Infrastructura n-ai, sustinerea statului n-ai, muncitori calificati n-ai. Dar ai multa coruptie. Sigur o sa se inghesuie investitorii straini sa deschida fabrici si companii in Europa de est. Oare unii sunt chiar asa de orbi incat sa nu vada cadourile otravite oferite de vestici? Se pare ca da.

  • Inventia asta cu ,,salariul minim ” este o imbecilitate .
   Fiecare cetatean sa fie liber sa negocieze salariul cu angajatorul . Fara limitari .
   Stabilirea unui salariu minim este dovada grijii pentru cei care angajeaza si pentru bugetul national . Nu si pentru cetatean .
   O sa vina vremea cind ne vor obliga sa ne ,,inrolam ” in SPV . Atunci o sa va amintiti de Moromete si cum venea la el perceptorul sa ii ia fonciirea . Noua nu o sa ne mai clace pragul pentru asta . Vor lua banii din cont in timp ce noi dormim linistiti cu burtile pline intre sinii familiei . Si vom pleca in fiecare dimineata sa trudim pentru aumple conturile din care se vor infrupta institutiile capusa ale statului ( pline de scursuri sociale ).

 4. Hai sicktir domnu’ Ciolacu.

 5. PSD a omorat Romania, PNL a ingropat-o, AUR danseaza pe mormant.

  Numai USR mai poate resuscita tara inainte sa emigreze toti tinerii, asta daca ii duce capul pe romani sa-i voteze, iar sondajele actuale nu reflecta asta.

 6. Luati lamaie multa!
  Gretos!!!

 7. Am văzut azi Romania te iubesc, tema: infrastructura feroviară. După ce vizionezi o astfel de emisiune și citești 2 rânduri din ce debitează individul ăsta sau oricare din fostele sfere ale puterii, îți vine să iei o lămâie în gură, cum bine zice Lili. Cât tupeu jegos sa vorbești tu despre Europa sau drepturi sociale.

 8. De ce sa mai baga in seama acesti tradatori de neam? De ce sunt lasati pe media sa se mai zbenguie?

 9. CDR de acum îngroapă România de tot, cu prefăcuții ăștia de la USR, noi am dus-o bine sub guvernarea PSD , au crescut salariul minim ,alocațiile la copiii , au redus taxele și impozite. TRĂIASCĂ în PSD URA URA TRĂIASCĂ PSD.

 10. Mancate-ar cancerul, holera, tifosul si covidul de derbedeu bolsevic spurcat: animalule: in tara asta o duc bine doar bolsevicii tai împutiti ce au jefuit si devalizat tara, nu romanii

 11. Aduceți banii furați de pesedei timp de 30 ani înapoi și toți romanii o vor duce mult mai bine fiul lui Haissam.

 12. Romanii o vor duce mai bine numai daca vor eradica crima organizata, hotia si coruptia.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.