G4Media.ro

Manfred Weber, replică acidă pentru Eugen Teodorovici: Niciun politician nu poate decide…

Manfred Weber, replică acidă pentru Eugen Teodorovici: Niciun politician nu poate decide în legătură cu dreptul meu de a sta unde doresc, ci oamenii înşişi decid, oamenii acestui continent

Libertatea este una dintre realizările esenţiale, pentru mine chiar sinonim cu integrarea europeană, şi de aceea vom apăra libertatea de circulaţie ca unul dintre pilonii Uniunii Europene actuale, iar UE şi autorităţile române trebuie să facă tot posibilul pentru a crea condiţii de trai egale, a declarat joi candidatul Partidului Popular European (PPE) la preşedinţia viitoarei Comisii Europene, Manfred Weber, într-o întâlnire cu un grup de jurnalişti români la sediul din Bruxelles al Parlamentului European, transmite Agerpres.

Weber, lider al grupului europarlamentar al PPE, a răspuns astfel unei întrebări referitoare la o afirmaţie a ministrului român al finanţelor publice, Eugen Teodorovici, care a sugerat limitarea la 5 ani a dreptului de muncă al cetăţenilor comunitari într-o altă ţară din UE.

”Eu cred că una dintre marile realizări ale Uniunii Europene este faptul că trăim pe un continent unde oricine poate decide în mod voluntar unde doreşte să trăiască. Niciun politician nu poate decide în legătură cu dreptul meu de a sta unde doresc, ci oamenii înşişi decid, oamenii acestui continent. Libertatea este una dintre realizările esenţiale, este pentru mine chiar sinonim cu integrarea europeană. De aceea, vom apăra libertatea de circulaţie ca unul dintre pilonii UE de astăzi, nu este niciun dubiu legat de asta, iar Uniunea Europeană şi autorităţile române trebuie să facă tot posibilul pentru a crea condiţii de trai egale”, a menţionat eurodeputatul german.

El a menţionat că una dintre ideile principale ale programului său în perspectiva alegerilor europene din mai 2019 va fi aceea că toţi europenii sunt egali şi ei merită condiţii de trai egale. ”Obiectivul nostru, viziunea noastră, trebuie să fie acela de a avea standarde de trai egale în întreaga UE. Şi vă dau un exemplu concret, am spus-o şi în discursul meu din cadrul Congresului PPE de la Helsinki. În viitor studenţii ar trebui să ia în considerare să meargă la Bucureşti sau Cracovia înainte de a se gândi se meargă la Oxford. De ce nu? Trebuie să investim în universităţile din noile state membre, sunt mulţi bani în UE, dar aici nu este vorba de bani, ci despre priorităţi şi voinţă. Încă o dată, susţin ideea de a lucra asiduu pentru a exista condiţii de trai egale astfel încât în viitor nimeni în UE să nu mai fie nevoit să-şi părăsească ţara pentru a-şi găsi un loc de muncă”, a spus liderul grupului europarlamentar al PPE.

Ministerul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a făcut marți o propunere care contravine tratatelor de funcționare a Uniunii Europene, el susținând că dreptul celor care vor să muncească în străinătate în interiorul UE să fie restricționat.

„Permisul de muncă să fie acelaşi ca şi timp în toate statele. Nu mai ai voie, după primul permis, să-ţi reînnoieşti dreptul de muncă, ca să fii obligat să migrezi în Europa. Aşa, dacă ajunge în Germania şi tot primeşte drept de muncă, deci nu o să se întoarcă în veci în Croaţia, România de unde a plecat. Maxim 5 ani şi, la revedere, să te duci în altă ţară să îţi cauţi loc de muncă”, a susținut ministrul.

Teodorovici a spus că a ridicat problema inclusiv în fața celorlalți miniștri de finanțe din Uniunea Europeană.

„Poate e mai restrictivă sau de altă natură această măsură, dar asta este. Trebuie să învăţăm la nivel european că, cu cât o zonă devine mai săracă, alta devine mai bogată, dar undeva lucrurile se rup. Trebuie să fie cu adevărat acea coeziune socială, nu încarci şi întăreşti partea de Vest şi laşi restul de Europă din fel de fel de condiţii, în afară“, a mai spus el (detalii aici).

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Eu cred că Teodorovici, care trebuie să prezinte săptămâna viitoare, bugetul pe anul 2019, a intrat în blocaj. Această declaraţie îl va obliga la o demisie, şi astfel va scăpa onorabil din clenciul care se găseşte ! Vom vedea !
    Susţin această afirmaţie, prin faptul că in presă se vorbeşte tot mai mult, că bugetul pe anul acesta este pe un butoi de pulbere ! Raportările sforăitoare, rivind veniturile, sunt devoalate, chiar de ultima hotărâre de guvern, privind acordarea de către guvern, a unei sume, de la buget care să fie acordate la maloratul fiecărui copil care aparent este o facilitate, dar in realitate obligă părintii să depună in trezoreria statuli cca . 8 – 10 miliarde de lei, care vor sta blocati pe toată perioada căt copilul esteminor, primind o dobândă nesemnificativă ! Este o nouă dovadă că la baza Programul de guvernare al PSD- ALDE, are la bază numai sofisme, de tipul afirmaţiei vechilor sofiştidin grecia anticp care au convins AGORA, să-l condamne pe SOCRATE, s-şi bea cupa de cucută pentru că prin rationamentele sale logice a sucit mintile tinerilor si seniorilor care au frecventat, gradina LICEUM si grădina ACADEMOS, considerat ca fiind o mare crimă socială, pentru că contrazicea afirmaşia sofist㪠„Ahile cel iute de picior, nu poate ajunge o broască ţestoasă !” propoziţie pe care se baza că sofiştii sunt cei mai iscusiţi avocati. asta sustin in fiecare ieşire in public, Dragnea, Vâlcov şi Tudorel Toader, precum şi „juriştii ciocănari, sau matriţeri, de tip Iordache, Nicolicea, Serban Nicolae, şi mulţi alţii. Pă, i brav popor român, inteligent, harnic, onest,, harnici, cu frică de păcatul încălcării moralei, a legilor țârii şi a bunei cuviințe, care vă comportaţi ca niște adevărați creștini, cum vă puteţi lăsa induşi in eroare de astfel de şarlatani ? Stau şi mă crucesc, de cum s-a putut naște în Grădina Maicii Domnului, astfel de specimene, care să mai şi ajungă şi în funcții, din care să influențeze soarta europeană a României. Dar măcar nouă octogenarilor să nu ne fie frică !
    ROMÂNI, DESCHIDEŢI MARI OCHII, CA SĂ VDEŢI TIMPURILE PE CARE LE TRĂIM !! Ajunge !
    Prof.dr.ing. Terzi Petre – Desemnat ” Man of Year 2009 -for Romania ” , de catre American Biographical Institute, Inc. – Host of The Worldd Forum, University of CAMBRIDGE, England
    30.11.2018. Berceni-Ilfov

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.