G4Media.ro

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi: Omicron ar putea fi începutul sfârşitului…

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi: Omicron ar putea fi începutul sfârşitului pandemiei / Se bazează pe faptul că noua tulpină are transmisibilitate mare și  virulenţa mică

Florin Roşu, managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi afirmă că peste două săptămâni vom şti cu exactitate cât de virulentă este tulpina Omicron, urmărind evoluţia cazurilor din Africa de Sud, scrie News.ro.

„Din datele ştiinţifice pe care le avem până acum, tulpina Omicron are transmisibilitate mult mai mare decât Delta, în schimb se pare că virulenţa este mult mai mică, ceea ce ar putea însemna începutul sfârşitului pandemiei. Acest fapt se va realiza prin fenomenul de inversare a dominanţei celor două tulpini, procesul fiind unul de durată, probabil de aproximativ un an. Tulpina Delta este în continuare dominantă în România şi Europa”, a declarat acesta, miercuri.

Florin Roşu este convins că în valul cinci vor mai exista cazuri grave care vor necesita îngrijire în terapie intensivă, dar intensitatea valului va fi condiţionată de respectarea unor reguli precum prevenţia şi testarea extinsă, însă va depinde şi de nivelul vaccinării.

„Aşa cum am afirmat la debutul pandemiei, aceasta se va întinde până la începutul anului 2023, în timp ce anul 2022 va fi anul de trecere, de transformare a patologiei COVID-19, boala devenind ca o gripă. Chiar dacă nu există similitudini între cele două boli, fiind patologii diferite, vor exista cazuri, unele necesitând îngrijire de terapie intensivă. Prevenţia COVID-19 va fi reprezentată de vaccin, într-o singura doză, dar şi tratamentul cu un medicament antiviral ţintit”, a adăugat managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, Florin Roşu.

Foto: pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

17 comentarii

 1. Imediat ne explica Arafat si Rafila cum exact din cauza asta, ca virusu e mai slab, trebuie bagat urgent certificatul de sclav ca sa grabeasca vaccinarea cu un vaccin complet ineficient pe noua varianta.

  • pe lângă că e mică, virulența ta e și bleagă. așa „se vorbește”! :)))))

  • De unde știi, ai gustat-o?

  • @curioasei

   i-a zis mică-ta!
   :)))))

  • Cum e domnule AB asta, nu pierdeti nici o ocazie sa vorbiti despre certificatul verde ca e obligatoriu si despre vaccin ca e ineficient asta nu se mai numeste propaganda sau cum se numeste? Va intreb pentru ca ziceti de altii ca fac propaganda dar dvs ce faceti?

  • Vaccinul in doua doze ESTE ineficient vs omicron:

   g4media.ro/breaking-pfizer-biontech-anunta-ca-vaccinarea-cu-doua-doze-nu-protejeaza-suficient-impotriva-omicron-este-necesara-o-a-treia-doza-pentru-a-neutraliza-noua-varianta-a-virusului.html

   Certificatul verde ESTE obligatoriu pentru exercitarea unor drepturi fundamentale (libera circulatie). In curand, si pentru dreptul la munca.

   Unde e propaganda?

  • Propaganda contra vaccinului care este foarte eficient pentru tulpinile de virus impotriva carora a fost creat si s-ar putea si pentru omicron dar nu se stie. Oricum faptul ca deocamdata nu sunt suficiente date nu inseamna ca e ineficient si chiar daca e n-aveau de unde sa stie cand l-au facut ca o sa apara omicron deci nu se poate trage concluzia de aici ca vaccinul in general nu e eficient. Asta inseamna manipulare. Daca n-ati vrut sa spuneti asta si considerati de fapt ca vaccinul e foarte bun mai putin pentru omicron atunci e o afirmatie corecta si imi cer scuze dar ma bucur ca v-ati convins ca vaccinul e bun.
   Iar despre certificatul verde, el nu este obligatoriu si stiti foarte bine asta daca faceti aceasta afirmatie se cheama dezinformare.

 2. Să vă fac o confidență: Mirela de la sculărie, AB, Motz, Mario, lapsus, nihilistul și Oliviu toți au virulența mică! De la micronul lui Omicron li se trage!
  :)))))

 3. Spuneti asa ca sa mai scada presiunea sociala,dupa sarbatori intrati cu armata in noi,ne vaccinati cu forta!

 4. Din pacate, numai comentarii a unor infantili in continua repetare. Noroc ca a crescut traiul si la omul de rand cu wc in curte.

 5. V.a.c.c.inatii!!! Lasă mă ca va mai da boostere în continuare, nu se scot, ca să puteți circula „liberi” pe mapamond. Sănătate și bani să aveți.

 6. Veste bună…nu prea se mai încumeta nimeni sa spună că pandemia ar avea și un sfârșit.

 7. Domnu Roșu, lăsați Africa de Sud de peste două săptămâni, la noi specialiștii știu deja cu 3 săptâmâni înainte că putem petrece fără restricții zi și noapte!