G4Media.ro

Majoritatea democraților preferă un candidat la președinție care nu susține ajutorul militar…

Photo by Jim WATSON / AFP

Majoritatea democraților preferă un candidat la președinție care nu susține ajutorul militar american pentru Israel (sondaj Reuters/Ipsos)

Un sondaj realizat de Reuters/Ipsos arată că 56% dintre respondenții care s-au identificat ca fiind democrați au declarat că este mai puțin probabil să voteze un candidat care susține asistența militară pentru Israel, față de 40% care au declarat că ar fi mai probabil să susțină un astfel de candidat, transmite The Guardian.

Reuters afirmă că rezultatele sondajului ilustrează o vulnerabilitate potențial critică pentru președintele american Joe Biden, care a provocat furia unor democrați prin susținerea Israelului în războiul său împotriva militanților Hamas, înainte de alegerile din noiembrie, în care Biden nu va dori să piardă niciun sprijin în cadrul partidului său.

Sprijinul lui Biden pentru Israel și refuzul său de a condiționa ajutorul militar de o schimbare a tacticilor militare a stârnit indignare în partidul său. Marți, mai mult de 100.000 de alegători din Michigan – unde au avut loc alegeri primare prezidențiale – au votat „neangajați” în semn de protest față de sprijinul lui Biden pentru campania militară a Israelului.

Democrații au declarat, de asemenea, în proporție covârșitoare că doresc un candidat la președinție care să ceară încetarea focului în conflict.

Sondajul la nivel național, care a fost realizat online, a intervievat 1.185 de adulți americani și a avut o marjă de eroare de aproximativ 3 puncte procentuale.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...