G4Media.ro

Maia Sandu despre alianța lui Dodon cu Voronin: „Văd o disperare și…

Maia Sandu despre alianța lui Dodon cu Voronin: „Văd o disperare și nu o strategie extraordinară”

Președintele Maia Sandu a declarat, joi, în cadrul unei emisiuni la postul public de radio din Republica Moldova, că alianța anunțată, miercuri, dintre Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) și Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) este una creată din disperare.

„Pe stânga văd o disperare și nu o acțiune, o strategie extraordinară”, a declarat Maia Sandu despre noul bloc pe stânga format de liderii celor două partide și foști președinți Igor Dodon și Vladimir Voronin.

„Această disperare a lor vine din teama față de alegătorii Republiic Moldova. Ei au tot încercat să facă imposibile (PSRM -n.r.) aceste alegeri parlamentare anticipate. Astfel, aceste alegeri parlamentare anticipate sunt o mare oportunitate pentru viitorul Republicii Moldova. Reprezintă o oportunitate pentru următorii 30 de ani. Anul acesta sărbătorim 30 de ani de independență și, dacă ne uităm în urmă, nu vedem foarte multe lucruri notabile”, a declarat Sandu.

Ea a mai spus că este convinsă că populația Republicii Moldova își dorește o schimbare și că va vota în viitorul Parlament de la Chișinău mai muți deputați onești.

Cunoaștem că cea mai mare problemă a Republicii Moldova este corupția, schemele, etc. Eu văd în următorul Parlament o majoritate formată din oameni onești, care nu se vând, nu implementează schme de corupție și nu vin pentru ca să-și apere trecutul în care au comis ilegalități”, a mai spus Maia Sandu.

Pe de altă parte, partenerii occidentali se implică și mai mult la Chișinău în a sprijini agenda reformistă a președintelui Maia Sandu. Astfel, Marea Britanie a precizat că va finanța funcționarea unui cabinet de consultanță anticorupție în domeniul justiției. Acest lucru a fost anunțat în cadrul întrevederii de miercuri seară a Maiei Sandu cu ministrul britanic pentru Vecinătatea Europeană, Wendy Morton.

Salut decizia Guvernului britanic de a sprijini un proiect de consultanță anticorupție pe lângă președinție. Experții contractați în acest proiect vor oferi asistență tehnică în realizarea mandatului meu în domeniul anticorupției și în domeniul justiției. Cu sprijinul partenerilor de dezvoltare a țării noastre vom continua lupta cu fenomenul corupție și vom construi o justiție corectă, independentă”, a declarat președintele Republici Moldova.

Foto: Fostul președintele Igor Dodon (fundal) la o întâlnire cu președintele Maia Sandu în 2019. Sursa/Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...