G4Media.ro

Mai mulți civili au fost ucişi şi răniţi într-un bombardament care a…

Libia Sursa foto: UNOCHA/Giles Clarke

Mai mulți civili au fost ucişi şi răniţi într-un bombardament care a avut loc în capitala libiană Tripoli

Cel puţin trei oameni au murit şi peste 10 au fost răniţi, duminică, într-un bombardament care a lovit un parc din capitala libiană Tripoli, potrivit unor medici citaţi de Reuters, transmite Agerpres.

Incidentul scoate în evidenţă riscul continuu la care sunt expuşi civilii, în pofida unei acalmii relative a luptelor din jurul oraşului Tripoli, de când forţele din estul ţării s-au retras parţial, la începutul lunii mai.

Misiunea ONU în Libia a condamnat atacurile ”nediscriminatorii” împotriva zonelor civile din Tripoli, care pot fi atribuite în mare parte forţelor afiliate Armatei Naţionale Libiene (LNA) a comandantului Khalifa Haftar.

LNA a început o ofensivă de cucerire a capitalei în aprilie 2019, dar în ultima perioadă a pierdut teren, odată cu implicarea externă mai mare în acest conflict.

Bombardamentul de duminică a lovit cartierul Hay al-Andalus, din vestul Tripoli.

Malek Marsit, purtător de cuvânt al Centrului Medical de Suport, a anunţat că cel puţin trei oameni au murit şi alţi 12 au fost răniţi în bombardamentul care a lovit zona înverzită folosită deseori de oameni pentru relaxare.

Osama Ali, un purtător de cuvânt al serviciului local de ambulanţă, a declarat că cinci oameni au fost ucişi în parc şi într-un alt loc, aflat în apropiere.

Sursa foto: UNOCHA/Giles Clarke

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...