G4Media.ro

MAE, precizări despre românii din Noua Caledonie: Consulatul de la Paris gestionează…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

MAE, precizări despre românii din Noua Caledonie: Consulatul de la Paris gestionează situația și menține în permanență legătura cu cei trei cetățeni

Ministerul Afacerilor Externe a făcut precizări, sâmbătă dimineață, referitoare la cei trei români prinși în conflictele din Noua Caledonie.

Oficialii români transmit că reprezentanții Consulatului General al României la Paris, din a cărui circumscripție face parte și arhipelagul, au preluat gestionarea situației şi menţin în permanenţă legătura cu cei trei cetăţeni români:

”Reprezentanții Consulatului General al României la Paris, din a căror circumscripţie consulară face parte Noua Caledonie, au preluat gestionarea situației şi menţin în permanenţă legătura cu cei trei cetăţeni români, fiind pregătiți să acorde asistență și protecţie consulară, conform competențelor. De asemenea, oficiul consular cooperează cu partenerii internaționali pentru coordonare și acordarea de sprijin cetăţenilor români, în funcție de evoluțiile înregistrate pe plan local.

MAE precizează că oficiul consular a solicitat și sprijinul autorităților franceze competente, respectiv Ministerul Afacerilor Externe – Celula de Criză și Ministerul de Interne și pentru Teritoriile de peste Mări, acesta din urmă având în coordonare și administrare teritoriile de peste mări. De asemenea, Birourile Atașatului de Afaceri Interne și al Atașatului Apărării din cadrul Ambasadei României la Paris sprijină demersurile consulare.

MAE folosește acest prilej pentru a aminti că a emis o atenționare de călătorie (https://www.mae.ro/node/64696) în contextul decretării, de către președintele Republicii Franceze, a stării de urgență în teritoriul francez de peste mări, pentru a face față încălcărilor grave ale ordinii publice care au loc în prezent în acest spațiu.

MAE menționează că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Paris: +33147052966 și +33147052755, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de urgență al consulatului: +33680713729”, a transmis Ministerul român de Externe.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...