G4Media.ro

MAE: 92 de cetăţeni români, printre care şi muncitori sezonieri, au fost…

MAE: 92 de cetăţeni români, printre care şi muncitori sezonieri, au fost repatriaţi din Germania

Ministerul Afacerilor Externe (MA) informează, sâmbătă, că 92 de cetăţeni români, printre care şi lucrători sezonieri, au fost repatriaţi, cu o cursă aeriană specială, din Republica Federală Germania, ca urmare a demersurilor întreprinse împreună cu Ministerul Transporturilor şi Ministerul Afacerilor Interne şi a colaborării cu autorităţile germane competente.

Repatrierea a avut loc, vineri seara, cu o cursă aeriană specială operată de o companie privată, pe ruta Nurnberg-Frankfurt-Cluj-Napoca.

„În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi în străinătate şi care au fost afectaţi de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul serii de vineri, 22 mai, au revenit în siguranţă în ţară 92 de cetăţeni români care se aflau pe teritoriul Republicii Federale Germania (inclusiv lucrători sezonieri care au notificat misiunea diplomatică sau oficiile consulare de pe teritoriul Germaniei cu privire la dorinţa de a reveni în ţară), ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi ale Ministerului Afacerilor Interne, în directă colaborare cu autorităţile germane competente”, se arată într-un comunicat al MAE transmis sâmbătă Agerpres.

Totodată, MAE reînnoieşte apelurile făcute anterior privind verificarea în prealabil a informaţiilor publicate pe pagina de internet a instituţiei, respectiv pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice şi ale oficiilor consulare ale României în străinătate.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. Sparanghel? Cules. Germani? Mulțumiți. Plătit salarii restante? De la buget (românesc). Cost transport retur muncitori? De la buget (românesc?!). Cost carantină? De la buget (românesc). Știm, știm, nu vă mai obosiți… cel mai mare investitor. Să calculez: 500 de ruble x 10 mesaje = ___ . Hai că ies bine și din primăvara asta! Mama mea de trol!

  • Gresit! Pretul biletelor de avion este platit de catre pasageri. Salariile plătite tot de către nemti.

   Nu ti a mers nici de data asta stimate Sputnik!

 2. Ne, ne, ne…
  1. Să nu confundăm salariile ,,restante” (care, cică s-ar fi plătit de către administratorul judiciar) cu salariile ce ,,urmau” să fie plătite până la sfârșitul contractului încheiat… brusc.
  2. Și nu promisese același administrator judiciar că suportă costurile cu ,,repatrierea”? Acum sunt plăite de pasageri! Sparanghel macht frei!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.