G4Media.ro

Macron va vizita Ucraina până la jumătatea lui martie, fără „probleme în…

sursa foto: Facebook/ Volodimir Zelenski

Macron va vizita Ucraina până la jumătatea lui martie, fără „probleme în legătură cu securitatea sa”

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, „are toată intenţia de a merge în Ucraina până la jumătatea lui martie”, a subliniat luni anturajul său, după ce reţelele sociale ruseşti au transmis zvonuri despre un atac planificat în timpul vizitei, scrie AFP, transmite Agerpres.

„Nu au existat niciodată probleme de securitate în calendarul vizitei. Această problemă nu s-a pus niciodată”, a dat asigurări pentru AFP anturajul şefului statului.

Potrivit unei înregistrări video atribuită France 24 difuzată pe reţelele ruseşti, dar denunţată drept un „fake” de canalul de informaţii, şeful statului şi-ar fi anulat călătoria după detectarea de către „serviciile secrete franceze” a unui plan de „asasinat” împotriva sa.

În acest context, fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev, în prezent numărul doi în Consiliul de Securitate al ţării, a tratat ironic vizita pe care Emmanuel Macron a anunţat-o mai întâi pentru februarie, apoi până la mijlocul lui martie.

„Macron pare să fi fost atât de speriat de un plan de asasinat real sau presupus (…) încât şi-a anulat călătoria”, a glumit el într-un rar atac direct la adresa unui lider occidental.

Emmanuel Macron a făcut cunoscut vineri, alături de omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, venit să semneze un acord bilateral de securitate la Paris, că va merge în ţara sa „înainte de mijlocul lui martie”. În ianuarie, el vorbise despre o vizită în „februarie”.

Relaţiile dintre Paris şi Moscova au devenit deosebit de tensionate în ianuarie, odată cu acuzaţiile ruse de „implicare” tot mai mare a Parisului în conflictul din Ucraina şi cu moartea a doi lucrători umanitari francezi într-o lovitură aeriană în sudul acestei ţări.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...