G4Media.ro

Luptele se intensifică în apropierea centralei nucleare Zaporojie, spune șeful AIEA: „Echipele…

Sursa foto: STRINGER / AFP

Luptele se intensifică în apropierea centralei nucleare Zaporojie, spune șeful AIEA: „Echipele mele raportează zilnic despre atacuri, sunetul armelor grele. Este practic constant” / „Văd un nivel crescut de pericol”

Luptele s-au intensificat în apropierea centralei nucleare Zaporojie din sud-estul Ucrainei, a declarat șeful Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, relatează Sky News.

Directorul general al AIEA, Rafael Mariano Grossi, a avertizat că a crescut și mai mult posibilitatea unui accident nuclear.

Ieri s-a întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, care a continuat să acuze trupele ruse că țin „ostatic” cea mai mare centrală nucleară din Europa, în discursul său de noapte adresat națiunii.

Vorbind pentru Associated Press, Grossi a spus că „există un nivel crescut de luptă, luptă activă”.

„Echipele mele de acolo raportează zilnic despre atacuri, sunetul armelor grele. Acest lucru este practic constant”, a spus el,

În timp ce ultimul bombardament direct asupra centralei a avut loc în noiembrie, zona înconjurătoare era încă lovită, a spus șeful agenției nucleare, menționând că „avem mult mai multă activitate militară și se anunță mai multe”.

Dar Grossi a spus că a considerat că ajungerea la un acord cu cele două părți privind protejarea fabricii este „aproape”.

El a adăugat: „Văd un nivel crescut de pericol. Cred că aici principiul este evitarea unui accident, iar posibilitatea de a-l avea este în creștere. Aceasta este o chestiune de fapt”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...