G4Media.ro

Lupta pentru candidatură. Elizabeth Warren, atac dur la Michael Bloomberg: Unii pot…

Sursa: Facebook/ Elizabeth Warren

Lupta pentru candidatură. Elizabeth Warren, atac dur la Michael Bloomberg: Unii pot să-şi cumpere un loc pe platoul dezbaterii

Candidata progresistă la Casa Albă Elizabeth Warren l-a criticat dur sâmbătă pe Michael Bloomberg, care a intrat foarte târziu în cursa pentru învestitura democrată, acuzând faptul că miliardarul îşi poate „cumpăra un loc” în dezbaterile televizate, relatează AFP, citată de Agerpres.

Fost primar al New York-ului, fost republican şi apoi independent înainte de a trece la democraţi, Michael Bloomberg utilizează o strategie inedită în cursa pentru învestitura democrată în vederea participării la alegerile prezidenţiale din SUA din noiembrie.

Intrat în cursă în noiembrie, el a decis să nu candideze în primele patru state care vor vota în alegerile primare, pentru a se prezenta începând cu „Super Tuesday”, 3 martie, când 15 state îşi vor organiza votul. El a umplut deja aceste state cu reclamă electorală pe care şi-o plăteşte singur.

În vizită în Iowa, stat care va vota primul, luni, senatoarea Elizabeth Warren, a treia în rândul democraţilor în sondajele naţionale înaintea lui Michael Bloomberg, aflat pe locul al patrulea, nu şi-a acuns furia.

„Trăim astăzi într-o Americă în care un miliardar poate decide să lipsească în primele patru state”, a declarat ea în faţa jurnaliştilor.

Partidul Democrat tocmai a anunţat, în paralel, noi reguli pentru dezbaterea democrată prevăzută pe 19 februarie care, scăzând numărul micilor donatori impus pentru calificare, îi vor permite probabil lui Michael Bloomberg să se afle pe platou pentru prima dată.

Elizabeth Warren a fost indignată, lăsând să transpară clar, chiar fără a-i pronunţa numele, despre cine vorbeşte.

Primele state sunt „locurile unde te întâlneşti cu adevărat cu oamenii, unde strângi mâini, le asculţi problemele şi reevaluezi ceea ce crezi”, a spus ea.

Dar „pentru că au suficienţi bani pentru a-şi finanţa spoturi de campanie televizate, unii pot să-şi cumpere un loc pe platoul dezbaterii”, a adăugat ea.

Statul Iowa va organiza luni seară primul vot în cursul alegerilor primare. Senatorul independent Bernie Sanders conduce în acest stat, în faţa fostului preşedinte Joe Biden, a fostului primar Pete Buttigieg şi a lui Elizabeth Warren.

La nivelul SUA, Joe Biden este primul în intenţiile de vot, urmat de Bernie Sanders, Elizabeth Warren şi Michael Bloomberg.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. S-au prins și conducătorii din umbră ai partidului democrat că modelul Trump are cele mai mari șanse de reușită. În acest moment Bloomberg este singurul care poate sa il bata pe Trump. Ar fi o confruntare foarte interesanta, pe oricare alt democrat Donald il bate fără drept de apel.
  Bloomberg are avantajul că nu sta in donatorii de campanie și în plus are o rețea media care poate influența foarte mult, infinit mai mult decât Fox news.

  • Lupta nu consta in cine ar putea sa il bata in alegeri pe Trump ,ci mai degraba in desemnarea unui candidat puternic si acesta este contrar credintei mele spusa cu ceva vreme in urma ,JOE BIDEN. , care in virtutea celor intimplate la nivel de media (vezi cazul Ucraina ) este se pare singurul ce inca este perceput ca un adversar direct .

  • Pai tocmai asta e lupta: Bloomberg e cel mai puțin dogmatic dintre candidații democrați. De aia și are șanse să il bata pe Trump. S-au prins și șefii partidului democrat de asta și îi netezesc drumul spre nominalizare prin mici „ajustări” aparent nevinovate. Ca arbitrii de fotbal 5% pentru gazde. De aia s-a inflamat Warren. Ea, o activistă de partid cu state vechi să piardă în fața unuia perceput drept transfug de la republicani…
   Republicanii au procedat exact invers in 2016: nu știau cum sa ii pună bețe în roate lui Trump… Uite ca democrații par a fi învățat din greșelile de atunci

  • La modul carismatic Trump il depaseste pe Bloomberg , dar este extrem de interesanta o pozitionare fata in fata . In fapt, daca Bloomberg va deveni candidatul democrat ,aceasta punere fata in fata va decide viitorul presedinte . Oricum candidatura lui Bloomberg scimba intreg jocul politic .

  • Bloomberg are șanse pentru că pare a fi un candidat antisistem. Adică e din cei care luptă împotriva propriului partid, cel puțin în aparență. În 2016 Trump a avut probleme mai mari cu contracandidații republicani decât cu hilara.
   Acum democrații din fruntea sondajelor sunt oameni ai sistemului: Biden- fost vicepreședinte, Warren- senatoare, Sanders – senator, Buttigieg – Primar vedeta, un fel de Justin Trudeau american și homosexual. Toți sunt percepuți drept oameni care întruchipează valorile partidului democrat, chiar și Sanders.
   Bloomberg e imun la disciplina de partid. E foarte posibil că dacă nu obține nominalizarea democraților sa candideze că independent sau pentru un alt partid, chiar și pentru libertății, de ce nu? În cazul asta ar lua mai multe ori de la alegători democrat decât republicani. Așa că anumiți capi ai partidului au acceptat ideea cu Bloomberg candidat. Deocamdată joaca un joc mediatic dar părerea mea e că Bloomberg va fi candidatul partidului democrat și că are șanse să il bata pe Trump. Chiar și fără anchete idioate cu infiltrare rusească sau Cambridge analityca. Doar prin ceea ce e el

  • Asa dupa cum am zis deja (ceea ce zici pare corect si realizabil ),dupa prima confruntare la TV intre cei doi aflam rapid cistigatorul .Totul se rezuma la perceptia publica -CARE DINTRE CEI DOI ESTE MAI PUTERNIC- Restul practic nici nu va mai conta ,nici procedura de destituire ,nici Ucraina ,doar cine este perceput ca fiind mai puternic .

 2. Nu interpretati prosteste lucrurile.

 3. Bloomberg pare ca va prelua partea pozitiva si de impact electoral a tuturor programelor celorlalti contracandidati si probabil si o parte din discursul lui Trump ,impreuna cu folosirea banilor proprii . Foarte interesant devine jocul .