G4Media.ro

Luni e Blue Monday, ziua considerată a fi cea mai depresivă din…

sursa foto: Pixabay

Luni e Blue Monday, ziua considerată a fi cea mai depresivă din an / Opusul acestei zile e în ultima vineri din iunie

Blue Monday sau „Lunea cea tristă” este numele dat zilei de luni din a treia săptămână a lunii ianuarie.

Conceptul de cea mai depresivă zi din an îi aparține lui Cliff Arnall, psiholog și profesor la Universitatea din Cardiff și a fost folosit pentru prima dată în 2005, într-o campanie de publicitate realizată de compania britanică Sky Travel, scrie La Nazione.

Pentru a-și susține teoria cu cea mai tristă zi din an, Cliff Arnall a creat o formulă matematică și a luat în considerare mai multe aspecte: perioada de după Crăciun și obiectivele oamenilor pentru noul an, vremea din lunile de iarnă, facturile la utilități care sunt mai crescute în perioada de iarnă, și motivația redusă a oamenilor.  Acestea sunt cauzele apariției depresiei sezoniere.

Conceptul a fost primit cu multă suspiciune de psihologi, iar colegii de breaslă ai lui Arnall au spus că este mai degrabă o pseudoștiință.

Ulterior, psihologul Cliff și-a cerut scuze pentru că a lansat conceptul de Blue Monday și a realizat o campanie de comunicare prin care a încercat să transmită un mesaj: oamenii ar trebui să facă tot ce le stă în putință să-și mențină sănătatea mintală.

Din fericire, există și cea mai fericită zi a anului. Acesta este stabilită la sfârșitul lunii iunie, de obicei în ultima vineri din iunie.

Motivul este exact opusul lui Blue Monday: zilele devin mai lungi, pentru mulți oameni vacanța de vară este aproape, există mai multe oportunități de a petrece zile cu prietenii în aer liber.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Maine e Pink Tuesday ca asa spun eu. Scrieți un articol despre asta, va rog.
    Știre de 2 bani..

  2. Eeh, se mai distreaza si cercetatorii britanici din cand in cand…..:)