G4Media.ro

Ludovic Orban: Pentru prelungirea stării de alertă, luni se va întruni Comitetul…

Ludovic Orban: Pentru prelungirea stării de alertă, luni se va întruni Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Sunt prevăzute măsuri pentru votul din 27 septembrie, dar și măsuri de relaxare pentru unele domenii

Premierul Ludovic Orban a anunţat în ședința de Guvern că e necesar ca luni să se întrunească Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) pentru stabilirea prevederilor privind prelungirea stării de alertă. Apoi, în ședință de Guvern ar urma să se adopte și o Hotărâre în sensul acesta, care va cuprinde măsurile privind organizarea votului de la alegerile din 27 septembrie, dar și noi măsuri de relaxare în anumite domenii.

„Proiectul referitor la prelungirea stării de alertă a fost elaborat şi trimis la Secretariatul General al Guvernului”, a transmis un secretar de stat la şedinţa de joi a executivului.

Premierul Ludovic Orban a arătat că în condițiile în care nu a fost emis încă avizul Consiliului Lgislativ, adoptarea proiectului de hotărâre privind prelungirea stării de alertă se va întâmpla luni.

„Deci nu avem încă avizul Consiliului Legislativ. Dacă nu îl avem, ca să îl adoptăm azi, asta înseamnă că luni trebuie să facem CNSU şi şedinţă de Guvern astfel încât să adoptăm prelungirea stăriis de urgenţă. Solicitaţi Consiliului Legislativ să dea cât mai repede avizul. Sunt prevederi legate de ziua votului care trebuie introduse în ziua votului şi mai sunt câteva măsuri de relaxare în anumite domenii”, a spus Orban, citat de news.ro.

Și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunţat, joi la Piteşti, că propunerea Ministerului este ca starea de alertă să fie prelungită cu încă o lună.

Ultima Hoătărâre privind pelungirea stării de alertă cu 30 de zile a fost adoptată de Guvern în ședința din 16 august.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Cu scolile ati rezolvat-o!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.