G4Media.ro

Ludovic Orban, pe tema inundațiilor: Riscul cel mai mare îl avem pe…

Ludovic Orban, pe tema inundațiilor: Riscul cel mai mare îl avem pe Prut, unde urmează să intre în ţară viitura care vine dinspre Ucraina

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri – după ce a participat la şedinţa de lucru a Ministerului Afacerilor Interne, pentru evaluarea pagubelor produse de inundaţii – că riscul cel mai mare în perioada imediat următoare este pe râul Prut, zonă unde urmează să intre în ţară o viitură din Ucraina.

„Am făcut o analiză a riscurilor care există în perioada imediat următoare şi, evident, am stabilit care sunt toate măsurile care trebuie luate. În primul rând, legat de riscurile care există de apariţie a unor inundaţii, riscul cel mai mare îl avem pe Prut, unde urmează să intre în ţară viitura care vine dinspre Ucraina, unde există o mobilizare foarte mare din partea echipelor de la IGSU şi a celorlalte forţe implicate de la MAI, evident echipele de la Apele Române, care au luat un set de măsuri pentru a preveni eventuale riscuri. Riscul cel mai mare este în amonte de barajul de la Stânca Costeşti, care poate prelua cantitatea de apă estimată, în special în două localităţi, unde s-au luat măsurile pentru a încerca să prevenim inundaţiile şi unde, în mod evident, urmează să fie evacuate persoanele care sunt expuse riscului”, a spus premierul Orban, conform Agerpres.

Orban a precizat că au fost evacuate 252 de persoane, explicând că există riscul unor inundaţii şi în alte zone din nordul Moldovei.

„Până în prezent, au fost 252 de persoane care au fost evacuate sau salvate din calea viiturilor. Trebuie să spun că, exceptând riscul care există pe Prut, există riscuri şi în alte zone, dar sunt foarte greu de anticipat locurile unde se pot produce, pentru că, din cauza unor fenomene de instabilitate meteo, precipitaţii foarte abundente, cu o cantitate de până la 80 de litri, se pot crea local, pe anumite pârâuri, inundaţii. Este important că tendinţa va fi, în nordul Moldovei, începând de mâine, să se reducă instabilitatea atmosferică şi riscul de precipitaţii cu căderi foarte abundente de apă”, a explicat premierul.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Riscul cel mai mare îl avem în toată țara, bețivanule! De 30 de ani se taie pădurile și dacă nu știai, îți spun eu: un hectar de pădure absoarbe 80 de tone de apă (ploi)! Cum poți, mă, să spui că economia are de suferit, dacă nu se exploatează pădurea?! Năstase și Iliescu l-au adus pe Schweighofer în România, și-au luat șpaga, iar voi vă luați în continuare șpaga! Țara asta, n-a avut nici un moment, conducători patrioți, doar hoți!!!

  2. Riscul cel mai mare e unde mafia a spalat banii pentru reparațiile digurilor și canalelor.

  3. Români!!!Fiți pre..cauți când vine viitura pentru că ,nu ați fost când ati votat!!!!Klauss a constatat după o săptămână că, mai bine de o săptămână, jumătate de țară este inundată!!!Si,va lua masuri de la microfon sa nu se ude la glezne!!!Iar „guvernul meu”va analiza dacă, pe perioada inundatiilor,românii pre..cauți vor purta sau nu masca pentru că ,igiena mainilor este asigurată de apa de la inundatii!!

  4. BAAAA PETROV!!!Am venit să văd dacă „trăiți bine”dupa ce ati votat pentru 10 ani un informator al securității !!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.