G4Media.ro

Ludovic Orban, după audierile la DNA în dosarul Romarm: ”Nu cunosc conținutul…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Ludovic Orban, după audierile la DNA în dosarul Romarm: ”Nu cunosc conținutul dosarului, dacă mi se mai solicită voi da, evident, toate informațiile”

Fostul premier PNL Ludovic Orban este audiat, miercuri, ca martor la DNA în dosarul măștilor neconforme cumpărate de Romarm. În dosar au mai fost audiați ca martori și foștii miniștri ai Energiei Virgil Popescu (PNL) și Claudiu Năsui (USR).

UPDATE Ora 15:10 Ludovic Orban a făcut declarații, miercuri, la ieșirea de la DNA. Fostul premier a transmis că nu știa de implicarea lui Victor Pițurcă și că oferi toate informațiile care îi vor fi solicitate de procurori:

  • ”Eu am fost chemat ca martor la solicitarea părților, am dat toate informațiile cu privire la această anchetă. Dacă mi se mai solicită voi da, evident, orice informație. Ce știați despre implicarea familiei Pițurcă? Nimic. Îl cunosc pe domnul Pițurcă, dar nu am discutat cu domnul Pițurcă acest subiect, cred că nu l-am văzut din 2018 sau 2019. Nu m-am documentat (dacă este păguboasă sau nu afacerea Romarm, n.red.). Nu numai România a fost prins nepregătită de această criză economică. Nu cunosc conținutul dosarului, nu mi s-a adus la cunoștință. Nu cunosc exact ce i se impută, ce infracțiune se consideră că a săvârșit directorul Romar”.

știrea inițială

DNA a deschis în ianuarie un dosar privind presupusa cumpărare de către Romarm a unor măști neconforme pe durata pandemiei. În dosar au fost reținuți șeful Romarm, Gabriel Țuțu, și fostul selecționer de fotbal Victor Pițurcă, eliberați ulterior de magistrați.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Imi poate spune si mie cineva de ce nu se abroga prin lege aceasta bariera organizatorica rigida si neconforma a desfasurarii instructiei penale prin spargerea dosarului in doua-unul la sectia civila si unul la cea militara-atunci c[nd intr-o cauza sunt cercetati si civili si militari?Nu de alta ,dar in una si aceeasi cauza care ar trebui cercetata penal in mod unitar,cei de la sectia civila au avansat ,inclusiv cu masuri preventive initiale,pentru Tutu si Piturca(senior si junior),care pentru unii nu au mai stat in picioare(si din cele receptate de mine pana acum aici dosarul scartaie in parte,in vreme ce pentru distinsii militari ofiteri din subordinea directa a domnului Ciuca,inclusiv pentru vestitul general Popescu de la directia farmaceutica a MAPN,cei care practic au facut platile supraevaluate din bugetul public,pare ca dosarul bate pasul pe loc,ca si cum raspunderea acestor domni ofiteri din MAPN ar trebui oarecum ocolita sau la ei trebuie mers mai cu incetinitorul.Din stenogramele aparute in spatiul public(nu sunt de acord cu un astfel de procedeu ,dar daca tot au aparut) rezulta ca responsabilii de la MAPN doreau sa incheie contractul la acel pret marit si sa faca viramentul urgent al banilor,desi se facuse si o oferta mai mica de pret dlui.Tutu,din partea altei companii?Nu vreau sa insinuez ca ofiterii militari ar fi neaparat vinovati, dar mi se pare ca la sectia militara se merge cu incetinitorul, iar la cea civila se grabesc lucrurile si ar fi fost bine sa fie cercetata penal cauza in mod unitar.