G4Media.ro

Ludovic Orban, despre susținerea pe care mizează în cursa pentru șefia PNL:…

Ludovic Orban, despre susținerea pe care mizează în cursa pentru șefia PNL: Să ştiţi că la congres nu trebuie numărate doar filialele, ci trebuie vorbit cu fiecare delegat în parte. La congres vor participa 5.000 de delegaţi

Aflat în vizită la Arad, președintele liberalilor, Ludovic Orban, a fost întrebat dacă se bucură de sprijinul filialelor PNL din țară și dacă știe câte dintre acestea îi vor acorda sprijin în cadrul Congresului programat în 25 septembrie.„Foarte multe filiale mă vor susține”, a răspuns Orban, atrăgând totuși atenția că în această competiție pentru desemnarea președintelui PNL nu trebuie numărate filialele, în ansamblul lor, ci membrii filialelor, sugerând că are o relație aparte cu aproape toți membrii de partid.

Orban a subliniat că la Congrsul PNL vor participa 5000 de delegați, sugerând că liderilor de filialele le va fi greu să controleze cum anume va vota fiecare membru delegat dintr-o organizație.

„Să ştiţi că la Congres nu trebuie numărate doar filialele, ci trebuie vorbit cu fiecare delegat în parte. La Congres vor participa 5.000 de delegaţi şi felul meu de a face campanie…evident, este și acela de a avea o relaţie bună cu liderii filialelor, cu reprezentanţii PNL din administraţia locală şi centrală, dar felul meu de a face campanie este de a mă adresa fiecărui membru partid şi, în momentul în care vom şti delegaţii, mă voi adresa fiecărui delegat în parte”, a spus Orban.

Liderul PNL a mai adăugat că poziția șefilor de filiale nu va fi suficientă pentru a influența complet votul delegaților PNL, chiar dacă aceștia se afișează cu un candidat sau altul (referire inclusiv la primarul Clujului, Emil Boc, care și-a exprimat deja susținerea pentru premierul Florin Cîțu și care l-a însoțit pe Cîțu în campanie, la Baia Mare.

„Dacă un preşedinte, lider de filială se poziţionează alături de un candidat exprimă nu neapărat opţiunea membrilor din filiala respectivă, ci o opţiune a sa personală, care poate avea un anumit efect asupra membrilor din filiala respectivă, dar nu un efect decisiv”, a comentat Orban.

El a mai adăugat că „mai este o perioadă lungă de timp până în 25 septembrie” și că va încerca să participe la toate conferinţele judeţene ale PNL din țară, sugerând că în felul acesta se va asigura că membrii de partid nu vor avea parte doar de discursul susținătorilor contracandidatului său, Florin Cîțu.

„Voi participa la colegiile directoare judeţene în care se va lua decizia de susţinere. Statutar, o filială decide ce moţiune sprijină, poate să sprijine o moţiune sau ambele moţiuni, poate să nu sprijine nicio moţiune. Este decizia colegiului director judeţean (…)”, a precizat Orban.

Întrebat dacă s-a schimbat, în ultima perioadă, relaţia sa cu Florin Cîţu, liderul PNL a răspuns: „Din punctul meu de vedere, nu. Colaborăm, eu în calitate de preşedinte PNL, Florin Cîţu în calitate de premier desemant de PNL. Ne consultăm, luăm decizii împreună, reprezentăm PNL la reuniunile Coaliţiei şi evident că avem poziţii comune, nu poziţii diferite. (…) Obiectivul nostru fundamental este ca această competiţie să nu afecteze actul de guvernare”, a spus Orban.

Orban a fost însoțit duminică de eurodeputatul arădean Gheorghe Falcă în conferința de presă de la Arad. El a anunțat că participă la finala Cupei României la fotbal feminin, care are loc pe Stadionul UTA, dar și că s-a întâlnit cu primarii PNL şi cu liderii locali ai partidului.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Bai Mandolina voi aveti voie sa va adunati 5000 de cacanari dar populatia trebuie sa respecte regulile cu nr mult mai mic de oameni la diverse intruniri…..ca politia daca se intalnesc 100 de oameni da amenda…

 2. Vor purta toți masca… dar și pe ochi.

 3. Orban e un trombonist, un combinagiu de neegalat, nimic nu-i sta in cale, omul nu are scrupule, el a reusit sa formeze coalitia care a trimis-o in somaj pe Dancila, cand CATI ar fi crezut?!!
  La Congresul PNL, in fata lui Orban, Zombie Vasilica asta nu are nici o sansa, mar il va bate Orban!
  Il vedeti pe Florin Citu capabil sa reuseasca ce a reusit Orban cu demiterea Guvernului Dancila?!
  Niciodata!!!
  Poze la TV cu Rares Bogdan si alti cativa latrai in frunte cu Raluca Turcan nu il impresioneaza pe Orban!
  El stie ca Raluca va fi prima care il va felicita pe Orban daca va castiga si imediat va trece de partea lui!
  Raluca e de partea cui e la osul de ros, ea nu are scrupule, ia s-o vedeti dupa Congres cand Zombie va disparea, Orban va ajunge chiar Premier iar Raluca Vicepremier, vor mai infiinta 1 post de Vicepremier pentru Raluca Turcan!
  Aceste specimene asa fac de cand au intrat in politica, sunt mereu alaturi de cel care are cutitul, il parasesc imediat pe cel care pierde, asa e si la PSD si al PNL era si la PDL…
  Mai vedem…si mai cred ca Orban, daca va castiga, va sti sa „plateasca” celor care „merita”…
  Iar partidul combinatie PDL-PNL va ajunge impartit la 2…

 4. Popor de lingai.

 5. Eu cred că, în afara de Boc, cam toți primarii PNL s-au speriat de Cîțu- premierul și cu atât mai mult nu îl vor vrea Președinte PNL.

  • Citu e deja ales noul sef al PNL. Singura problema e ca e la fel ca Orban, un gunoi arogant si inutil.

  • Cîțul este „deja ales” doar de amețitul și incompetentul ăla din deal!!

 6. Va fi foarte greu pentru oricine sa l invinga pe Ludovic Orban.
  Orban este un politician de mare anvergura, a daramat cu 19% in Parlament UN PREMIER IN FUNCTIE(care, stim cu totii, dispune de enorm de multe facilitati de oferit).
  Ce e pentru el sa convinga 2501 de delegati cand filialele din Moldova si Muntenia sunt deja cu el. Aradul, Brasovul., Sibiul sunt si ele cu Orban. Mai trebuie insistat un pic la cluj si Bihor si Orban e reales si pus pe drumul catre cel mai longeviv presedinte al Partidului National Liberal

 7. Se invocă diverse categorii de susţinători ai lui Orban, respectiv ai lui Cȋţu. De cele mai multe ori, argumentele pornesc de la o confuzie: viitorul preşedinte PNL va fi ales NU de populaţia României, ci de populaţia membrilor de frunte ai PNL. Iar populaţia membrilor de frunte ai PNL este constituită ȋntr-o majoritate covârşitoare din oameni corupţi, oameni care caută protecţie pentru ilegalităţile pe care le-au comis, oameni ȋn spatele cărora există corupţi etc etc.

  Ȋn condiţiile astea, nu există nici cea mai mică şansă ca Ludovic Orban să rateze realegerea sa.

  Membrii de frunte ai PNL ȋl vor vota pe Ludovic Orban!

 8. Si cand te duci in teritoriu, mai sica „mandolina mica”, ce masini o sa folosesti?… ale guvernului sau ale partidului?… si fondurile vin de la guvern, adica noi, sau sunt fondurile partidului?… sper ca alegi calea legala de deta asta!… oricum risipesti degeaba… cu vela, bode, predoiu si alte scursori ca ei in curand vei trece in tagma lor… daca ai avea cea mai mica farama de demnitate te-ai retrage!

 9. Măi fraţilor nu v-aţi întrebat de ce baronii bazaţi care nu au luat partea nici unei părţi până acuma public sau chiar au luat-o prin declaraţii şi propagandă dar nu vreau să spună pe cine va susţine pe bune la final?…păi vă spunem noi, pentru că vor merge cu câştigătorul chiar dacă şi-au arătat poziţia lor de vreo parte sau alta public sau doar în privat iar dacă până acuma când fierul e încă cald şi sunt cele mai bune şanse de strângere de susţinători de partea lor pe un val emoţional preferă să stea tot neutri deja se ştie câştigătorul şi cu fiecare zi sunt şi mai siguri, motiv din ce cauză au stat neutri.
  Măi fraţilor din toată prostia asta sper să nu iasă un nou ALDE că va fi grav pentru că tot ce s-a întâmplat pe vremea lui Dragnea populaţia o va privi din altă perspectivă una pe care nu vreţi să o aflaţi ce repercusiuni va atrage după ea, mai ales că majoritatea jucătorilor cu suspiciuni sunt numai într-o tabără.