G4Media.ro

Ludovic Orban: Dacă nu luam măsura izolării și carantină, România era Italia…

Ludovic Orban: Dacă nu luam măsura izolării și carantină, România era Italia la pătrat

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică seara, că există o atitudine de relaxare şi de neglijare a pericolului reprezentat de pandemie, aceasta fiind generată, în mare parte, de luări de poziţii din partea unor lideri politici „iresponsabili”, care au îndemnat oamenii să nu respecte regulile, menţionând totodată că, dacă nu se lua măsura izolării şi carantinei, „România era la pătrat”, transmite Agerpres.

Într-un interviu acordat postului de televiziune Realitatea Plus, Orban a fost întrebat despre măsurile care ar trebui luate de Guvern în cazul unui al doilea val al epidemiei cu noul coronavirus.

„Aici opiniile sunt foarte diferite asupra acestui subiect. Încă nu este vorba de un val doi. Ca să vină un val doi, trebuie să treacă primul val. Primul val nu a trecut, iar ce se întâmplă în România este, într-o anumită măsură, firesc. Totuşi, românii au fost supuşi la măsuri de restricţii, care sunt foarte greu de acceptat. Deşi noi am avut un plan de relaxare în trepte, un plan gradual, un plan gândit care să permită reluarea activităţilor în ordinea descrescătoare a riscului epidemiologic, există o relaxare şi o atitudine de neglijare a pericolului ca să spun aşa. Aceasta atitudine a fost în mare parte generată şi de foarte multe luări poziţii, din păcate, din partea unor lideri politici iresponsabili, care au îndemnat oamenii să nu respecte regulile, care au bagatelizat în discursurile publice pericolul şi care au determinat pe foarte mulţi români să nu perceapă la adevărata gravitate riscul acestei epidemii”, a spus Orban.

Premierul a vorbit în interviu şi de propunerea PNL de demitere a Avocatului Poporului, Renate Weber, căreia i-a reproşat sesizările adresate Curţii Constituţionale, care „au lipsit autorităţile statului de instrumentele necesare pentru a putea asigura respectarea regulilor”.

„Grav este că atacurile la Curtea Constituţională generate de Avocatul Poporului au lipsit autorităţile statului de instrumentele necesare pentru a putea asigura respectarea regulilor şi, pe de altă parte, au creat foarte multe situaţii, care sunt de natură a creşte riscul epidemiologic. Să vă dau numai un exemplu – ultimul atac la Curtea Constituţională împotriva izolării şi carantină. Dacă nu luam măsura izolării şi carantină, România era Italia la pătrat, pentru că noi am avut peste 1,7 milioane de români, între 26 februarie şi 1 iunie, care au venit din ţări în care epidemia era extrem de puternică şi pentru care, dacă nu aveam la dispoziţie posibilitatea de a lua măsura izolării sau carantinării, practic, oameni infectaţi ar fi circulat în societate şi ar fi răspândit virusul (…) La fel cu amenzile. Este nedrept. Deci ai 200.000 de oameni care au încălcat legea, care au fost amendaţi şi tu te situezi de partea lor, nu te situezi de partea celor 19 milioane. Adică 99% din populaţia României, care a fost corectă şi care a respectat regulile, a fost într-un fel sancţionată de această decizie de anulare a amenzilor (…) Asta continuă linia situărilor oamenilor puşi de PSD în diferite instituţii publice de partea a celor care nu respectă legea, de partea celor care încalcă legea şi un dispreţ total faţă de majoritatea populaţiei care respectă legea”, a precizat Orban.

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Lauda-ma gura, ca ți-oi da friptura! Stai ușor și soarbe-ți whiskeanu’ bai Sica, norocul nu a fost carantina ci faptul ca ați închis spitalele, n-ați făcut testări și romanul e prost și înghite. Pe de alta parte încă trădează răceala cu țuica fiarta și ceapa și oțet in șosete in loc sa meargă la medic.

  2. Dacă ați fi impus carantină din februarie când forțați alegerile anticipate ,ar fi fost mult mai bine!!!Si daca,ROMANII din diaspora ar fi fost carantinati la iintrarea în țară,nu plimbati spre zona de domiciliu,ar fi fost si mai bine!!!Dacă nu ați fi permis ieșirea la sparanghel,capsuni și abatoare în Germania,ar fi fost ideal!!!Iar acum ,ne puneti in situatia de a avea compasiune pentru condițiile de lucru pe care le au în Germania,fără să țineți cont ca ne-au umilit ani de zile ca in Germania castiga mii de euro și în țară,patronii nu le dau acei bani!!!Sa nu mai vorbim de jignirile oficialilor privind”CORUPTION”din țară!!!Nu am auzit scuzele ambasadei germane din țară pentru ceea ce se întâmplă și ce ne-au prezentat!!!Atâta importanța pe care si-o da pnl-ul este doar pentru votanții lor care,nu vor să vadă realitățile!!!Dar,faptul că ni se închid intrările în UE,confirma ce „bine”ati gestionat situațiile!!!De inundații….NIMIC!De,pacienții morti fără covid,netratati…NIMIC!!!De,multe altele…NIMIC!!!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.