G4Media.ro

VIDEO Ludovic Orban: Am depus o sesizare la Parchet privind fapte săvârşite…

VIDEO Ludovic Orban: Am depus o sesizare la Parchet privind fapte săvârşite de Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea, este o referire şi la înaltă trădare

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a confirmat joi într-o conferinţă de presă la Iaşi că a depus o sesizare penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte. Liberalul o acuză pe șefa Guvernului de înaltă trădare și uzurparea funcției pe motiv că a făcut publice informații confidențiale și i-a transmis președintelui Klaus Iohannis informații false cu privire la intenția mutării ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, este şi el vizat de sesizarea penală, Orban cerând să se facă verificări și în ce privește infracțiunea de transmitere de informații cu caracter secret.

Cele mai importante declaraţii ale lui Ludovic Orban:

– Am depus o sesizare la Parchet privind anumite fapte savârşite de Viorica Dancilă şi de Liviu Dragnea legat de pregătirea, adoptarea, aducerea la cunoştinţa opiniei publice a unui memorandum.

– Această sesizare e depusă de mine în calitate de cetăţean al României şi am făcut acest demers pentru că l-am considerat o obligaţie morală. Niciodată nu am acceptat să închid ochii când am sesizat astfel de fapte. Ce se întâmplă de o bună bucata de vreme riscă să dinamiteze punţi contruite in zeci de ani de Romania şi alte ţări, riscă să pună în pericol interese fundamentale ale României, puse pe tarabă ca la talcioc de Dragnea şi acoliţii lui. Asta-i firea mea, nu am putut să stau pasiv şi să nu văd cum România e făcută praf de pigmei.

– Am depus sesizarea pentru că am considerat necesar ca cineva să cerceteze aceste fapte. Acolo e vorba de nişte fapte care pot să ridice temeinice semne de întrebare privitoare la încadrarea lor ca infracţiuni. De exemplu, difuzarea de informaţii nepublice, uzurparea de funcţie, refuzul de informare sau ascunderea de informaţii către preşedinte, informaţii care pot afecta interesele statului.

– Îmi este evident că nu pot accepta ca un clan certat cu legea, cu democraţia, să dinamiteze relaţiile externe ale României şi interesele României.

– Am obligația ca cetățean ca, atunci când văd afectarea intereselor României, să fac sesizare pentru cercetarea acestor lucruri. Să fie cercetate toate acțiunile care au dus la adoptarea memorandumului. Să se lămurească faptul dacă a existat un memorandum sau două memorandumuri. Să cerceteze cineva care poate avea acces la aceste informații.

– Este o referire şi la înaltă trădare, dar elementele cele mai importante sunt legate de cele trei fapte: refuzul sau nepunerea la dispoziţia preşedintelui a unor informaţii, uzurparea de funcţie, difuzarea de informaţii nepublice

– Dacă va fi cazul, Constituția va fi respectată. Constituția nu este facultativă.

– Obiectivul meu e ca aceşti indivizi să nu-şi mai bată joc de România.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

 1. Nu cred că partidele politice trebuie să facă apel la justiție doar pentru propriul lor interes politic.
  Există o certitudine: doamna Prim-ministru V. Dăncilă a greșit dar cred că Președintele Iohannis putea solicita desecrizarea memorandumului și să atace acțiunea guvernului la CCR.
  După ce aveam o soluție din partea CCR puteam constata dacă doamna Prim-ministru și-a depășit competențele.

  • Ce treabă are CCR aici? Dacă faptele sunt în sfera penală, e treaba Parchetului să le analizeze, nu a CCR.

  • @Tudor,

   una din presupusele fapte penale menționate în plângerea penală avea ca punct de plecare o sesizare CCR – conflict constituțional între executiv și președenție.
   dacă CCR spunea că a existat un conflict constituțional și că memorandumul este neconstituțional atunci presupusa faptă penală “uzurparea funcției” era prodund justificată.
   mi se pare că dl Orban a sărit niște etape.
   conform Constituției politica externă este asumată de Președintele României (există și decizii CCR).

 2. Sa se fi trezit Sica din mahmureala si sa aibă remuscari?!?

 3. Ludo Mandolinistul e de o prostie crasa !
  Exemplu : „Acolo e vorba de niste fapte care pot sa ridice temeinice semne de intrebare privitoare la incadrarea lor ca infractiuni.”

  Pai si atunci de ce ai facut plangere penala daca chiar tu, prin ceea ce spui, arati ca nu esti convins ca Dancila si Dragnea au savarsit fapte penale ?

 4. Bravo domnule Orban, felicitari! La Beciul Domnesc merita ciuma rosie.

 5. Bai ORGAN esti mai prost decât prevede legea.Sfidezi bunul simt si ai reusit sa intorci pe dos mațele a milioane de romani! Sa-ti fie rusine!

  • Exact!
   Sa-i fie rusine ca n-a depus plangerea asta penala mai devreme.
   Si sa-i fie rusine ca n-a facut mai mult in calitate de conducator de (cel mai mare) partid de opozitie.
   Probabil ca toti cei nemultumiti de guvernarea penibila ar trebui sa inceapa sa faca asta. Sa se trezeasca minunatii guvernanti cu cateva mii de plangeri penale din toata tara.

  • @Oltele,
   orice cetățean român are dreptul constituțional să facă apel la justiție. / dl Orban (Președintele PNL) a dat muniție psd-ului. psd-ul o să pozeze în victima statului paralel.
   este mult prea important subiectul (și aici mă refer la mutarea ambasadei) ca să-l aruncăm într-o zonă de can-can.

 6. Am citit programul de guvernare PSD și ALDE votat la investitura Guvernului.
  Nu am identificat nici o măsură guvernamentală cu privire la mutarea ambasadei de la Telaviv la Ierusalim.
  Dl Dragnea și mulți alți „cunoscători” de Constituție susțin că Guvernul are atribuții în politica externă conform programului de guvernare votat în Parlamentul României.
  Și în această situație ce facem?
  Doamna Prim-Ministru când a solicitat votul parlamentarilor pentru investirea Guvernului nu și-a asumat această măsură care vizează politica externă.

 7. Turnător,sluga si lingău.Oare despre cine-i vorba?