G4Media.ro

Ludovic Orban: Câteva zile, cursurile școlare se vor desfășura online, pentru a…

Ludovic Orban: Câteva zile, cursurile școlare se vor desfășura online, pentru a permite pregătirea secţiilor de votare şi dezinfectarea ulterioară a claselor

Premierul Ludovic Orban a anunţat vineri seară că în câteva zile, cursurile școlare se vor desfășura online, pentru a putea fi pregătite secţiile de votare şi dezinfectarea ulterioară a claselor. Cursurile ar urma să desfășoare online timp de 3 zile înainte de alegeri și alte 3 zile după alegeri, a transmis și ministrul Educației, Monica Anisie.

Alegerile locale au loc duminică, iar majoritatea secțiilor de votare sunt amenajate în școli (un număr de peste 18.000 de secții în toată țara).

„Cu siguranţă vor exista zile în care se vor desfăşura cursurile online, se vor suspenda cursurile şi se vor desfăşura online, pentru că avem nevoie de cel puţin o zi pentru a pregăpti localurile secţiilor de votare, în condiţiile în care multe localuri sunt în şcoli. De asemenea, vom avea nevoie de cel puţin o zi pentru a asigura dezinfecţia şi pregătirea claselor care au fost secţii de votare pentru reprimirea copiilor”, a afirmat premierul Ludovic Orban, vineri seară,  citat de news.ro

Potrivit acestuia, decizia finală se va lua după consultarea tuturor factorilor implicaţi.

„Când vom stabili exact nunărul zilelor în care cursurile se vor desfăşura online vom anunţa public şi, cel mai probabil, va fi decis printr-un ordin al ministrului Educaţiei”, a mai afirmat premierul.

În același timp, ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat vineri seara la ProTv că toate școlile își suspendă cursurile fizic timp de 3 zile, înainte și după alegeri.

Surs Foto: Ludovic Orban la vot sursa G4

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Că alcoolicul acesta are delir, dar ca părinte să accepți in continuare bătaia de joc a acestor mârșavi……alegeri locale, aceleași teme: canalizare, asfaltare etc.

  Poate acești părinți sunt și ei, membrii de partid.

 2. Acum ce este de votat, pai cu Nicușor Dan câștigați, mă, handicapaților parlamentarele????

  „Nu are Demos puterea de organizare a USR.” – FALSE

 3. Păi, la București e liber de pe 24 până pe 29 septembrie inclusiv, e anunțat deja oficial.
  Minivacanta în toată regula, urmează buluceala la munte și apoi depășirea pragului de 2 000 de cazuri/zi.
  Plus trecerea generalizată la școala online.
  O fericire totală.

  • In scolile generale profesorii predau normal, insa copiii vin o zi da, o zi nu, neexistând infrastructura necesară predării online.

   Anisie, Orban nu mint, spun adevărul (nu doar la nivel declarativ), in aceste zile profesorii predau online de acasă (infrastructura personala).

 4. Dacă sunteți cretini, cretini sunteți!
  Nu v-am zis să amânați deschiderea scolii?!

 5. De ce toate școlile?
  In unele nu sunt secții de votare deci nu are sens închiderea lor….

 6. Nu era mai simplu să puneți alegerile la începutul lui Septembrie? Așa cretineala nu am văzut în viața mea. Cele 3 zile libere e fix efect placebo pt împiedicarea răspândirii virusului. E grips, nu ciuma.

 7. @Oana: dragă propagandista penele, poate in lumea voastră paralelă copiii din generală vin o zi da, o zi nu.
  Clasele primare sunt la școală cu prezența fizică 100% in primele 2 scenarii, iar in Scenariul 2, clasele 5-7 fac rotația la cel putin 1 săptămână.
  Ar fi o nebunie totală să vină în sistemul o zi da, o zi nu si complet lipsit de logică.
  Dragă propagandista penele, ce înseamnă „infrastructură personală „?
  Esti de la securici si monitorizezi „infrastructura”?
  Si, în București, este exact cum am zis, li s-a spus copiilor in mod oficial că nu se face școală de joi, 24 până marți, 29, inclusiv. Nimic de predarea online. E drept, asta era inainte ca Orban să cuvânte sau să behaie.
  Un sfat: am observat că o luați pe urma pesedeilor(sper că încă nu v-au copleșit:)), mai nuanțati odele la adresa sefilor, odele te fac să vomiti.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.