G4Media.ro

Ludovic Orban anunță că ordonanțele de urgență pe fonduri europene care au…

Ludovic Orban anunță că ordonanțele de urgență pe fonduri europene care au fost adoptate în ședința de guvern din 4 februarie nu vor fi publicate în Monitorul Oficial: Tema e mult prea delicată și nu avem voie să fragilizăm procedurile

Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi, că ordonanțele de urgență pe fonduri europene care au fost adoptate în ședința de guvern din 4 februarie nu vor fi publicate în Monitorul Oficial, pentru că tema este mult prea delicată și nu dorește să fie nimic care să fragilizeze procedurile.

„Domnul ministru Boloş, am luat decizia de a nu publica ordonanţele de urgenţă pe care le-aţi înaintat în şedinţa de guvern. Tema este mult prea delicată, deja pârâcioşii care fac rău României prin blocarea procesului de absorbţie deja au început să trimită tot felul de pâre, tema e mult prea delicată fiind vorba de fonduri europene nu avem voie să fragilizăm sub nicio formă procedurile pe care le-am gândit şi planul de măsuri astfel încât ele să fie obiectul unor acte normative care să fie discutabile şi contestabile”, a anunțat premierul la începutul ședinței de Guvern de joi.

Ludovic Orban a spus că „pârâcioșii” au început deja să reclame aceste ordonanțe și că, având în vedere importanța proiectelor cu fonduri europene, nu dorește să fie nimic care să le vulnerabilizeze.

„Vă solicit pe fiecare dintre măsuri să pregătiți soluții de reglementare. Acolo unde e nevoie de proiecte de lege, înaintăm prin grupurile parlamentare. Acolo unde nu e nevoie de lege, se poate și prin hotărâri de Guvern sau ordine de ministru”, a adăugat Orban.

În ședința maraton din 4 februarie, Guvernul a adoptat Ordonanța de urgență privind unele măsuri financiare în vederea finalizării proiectelor fazate finanțate din fondurile Uniunii Europene aferente perioadei de programare 2014-2020, Ordonanța de urgență privind unele măsuri pentru asigurarea descentralizării managementului Fondurilor Europene structurale și de investiții, la nivel regional; Ordonanța de urgență privind unele măsuri pentru implementarea proiectelor cu finanțare din fonduri structurale în vederea evitării riscului de decomitere pentru anul 2020, precum și de modificare și completare a unor acte normative, Ordonanța de urgență privind unele măsuri pentru pregătirea portofoliului de proiecte destinat finanţării din fonduri externe nerambursabile pentru perioada de programare 2021-2027 și Ordonanța de urgență privind instituirea Programului național de introducere a gazelor naturale în localitățile încălzite cu combustibil solid.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Guvernul Bulă
  Sau guvernul lui Bulă, mai exact

 2. Admit ca majoritatea parlamentara ostila face guvernare tarii foarte dificila, dar chiar si asa PNL dezvaluie o prapastie din ce in ce mai mare intre promisiuni si realizari. Cu alte cuvinte, livreaza vorbe si fum. Imi pare destul de clar ca alegerile in 2 tururi au fost o minciuna asumata de la inceput. Cele 25 de oug-uri date fara respectarea procedurilor ( motiv teoretic de invalidare pe motiv de forma, nu fond ) arata diletantism.
  Spre deosebire de PSD, par ca la nivel de idei sunt totusi de buna credinta, departe de propensiunea PSD pentru conflict, discriminare, incaierare intre categorii sociale si profesionale.

 3. Acest guvern o sa depășească guvernul zero al lui Cocoloș,se pare că sunt mai cretini decât aia.Sau poate erau doar disperați după ciolan,nu au răbdare să mestece și apoi să înghița,Baga in ei fără să mestece.Normal că apar și reacții adverse!

 4. Dar transparenta vis a vis de cetatean unde e, Sica Mandolina? Dupa ce ai dat o de gard cu alegerile in doua tururi, acum alta muratura! Deh, ca dupa spritz! PNL PSD aceeasi cocina de porci!

 5. Cei care au semnat ordonantele fara a avea avizele cerute de lege sa fie anchetati de DNA, in frunte ce seful PNL.
  Inclusiv afunctionarii care au redactat proiectele cu incalcarea Constitutiei.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.