G4Media.ro

Ludovic Orban a numit un nou secretar de stat la Educație în…

Ludovic Orban a numit un nou secretar de stat la Educație în locul candidatei Barcari, dar și acesta candidează la Parlament. Sorin Ion, fost inspector în Dâmbovița: Probabil aș alege poziția de senator

Premierul Ludovic Orban numește pentru a doua oară într-o poziție-cheie din educație un liberal care intră în campanie electorală. Noul secretar de stat responsabil cu învățământul preuniversitar este Sorin Ion, fost inspector școlar județean de Dâmbovița și candidat pe listele PNL pentru Senat. Contactat de Edupedu.ro și întrebat ce va alege, dacă va câștiga în alegerile parlamentare de pe 6 decembrie, Sorin Ion a răspuns: “probabil că aș alege poziția de senator”. 

  • Cele două rânduri de alegeri din această toamnă au afectat major Ministerul Educației, care a fost de fiecare dată lipsit de secretari de stat pentru că aceștia candidau întâi la locale, acum la parlamentare.
  • În premieră pentru învățământul din România, Luminița Barcari – fostul secretar de stat pe preuniversitar – a intrat în concediu din funcția de secretar de stat chiar în prima săptămână de școală organizată în pandemia COVID-19. Atunci, Barcari părăsea Ministerul pentru a-și promova candidatura la șefia Consiliului Județean Ialomița, pe care în cele din urmă a pierdut-o, dar a câștigat un loc de consilier județean. În noiembrie, Barcari a demisionat din funcție, pentru a candida din partea PNL în alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Premierul Ludovic Orban l-a numit miercuri, 18 octombrie, în funcția de secretar de stat la Ministerul Educației pe Sorin Ion. Acesta vine pe funcție din postul de inspector școlar județean în Dâmbovița, pe care l-a ocupat din 2015. Sorin Ion a fost profesor de matematică la Școala Gimnazială ”Mihai Viteazul” din Pucioasa. A mai fost inspector școlar general în 2011-2012, anterior a ocupat poziția de inspector școlar de specialitate-matematică, iar din 2004 până în 2010 a fost director întâi la Școala nr. 2 Pucioasa, apoi la Grupul Școlar Pucioasa.

Contactat de Edupedu.ro, Sorin Ion a anunțat care sunt prioritățile sale în funcția de secretar de stat responsabil cu învățământul preuniversitar, dar și cum va împăca noua funcție cu cea de candidat pe poziția a doua pentru senat, pe listele PNL Dâmbovița.

Edupedu.ro: Sunteți candidat la Senat pe listele PNL Dâmbovița. Cum veți putea împăca primele săptămâni de secretar de stat cu cele de campanie electorală?

Sorin Ion: Mai sunt 2 săptămâni de campanie electorală. Campania mea se va desfășura exclusiv în weekend, nu o să mă vedeți vreodată în timpul săptămânii în campanie. Colegii mei din teritoriu vor fi îngăduitori cu mine în acțiunea asta politică și activitatea electorală este oricum redusă la minimum. Activitatea de tip door to door nu mai este fezabilă, iar campania a însemnat până acum prezența la dezbateri televizate, mesaje publice pe conturile de socializare, dar dacă în weekend sunt solicitat undeva, mă voi duce cu plăcere. Însă prioritatea mea în momentul acesta nu este campania electorală.

Citește declarațiile integrale pe Edupedu.ro

Foto: Facebook.com/Ion Sorin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Ăsta cred ca e om deștept că are fruntea foarte lată!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.