G4Media.ro

Lucrările de reparaţie urgentă de pe podul Ruse-Giurgiu s-au încheiat, circulația se…

Sursa foto: Poliția de Frontieră

Lucrările de reparaţie urgentă de pe podul Ruse-Giurgiu s-au încheiat, circulația se desfășoară fără restricții

Lucrările de reparaţie urgentă a carosabilului, pe podul Ruse-Giurgiu, s-au încheiat şi circulaţia se desfăşoară fără restricţii, informează Agenţia pentru Infrastructură Rutieră (API) din Bulgaria.

Agenţia BTA aminteşte că lucrările au fost demarate pe data de 11 iunie, când circulaţia a fost reorganizată temporar. API subliniază că firma care a executat lucrările a finalizat activităţile planificate mai rapid decât se preconizase iniţial, pentru a nu îngreuna traficul. 

Lucrările de reparaţie au fost necesare pentru a se asigura călătoria în siguranţă pe pod. Acestea vor ajuta, de asemenea, la evitarea restricţionării complete a traficului, în timpul viitoarei reparaţii majore a podului, subliniază API. 

Agenţia pentru Infrastructură Rutieră adaugă că începerea lucrărilor majore de reparaţie este planificată luna viitoare, iar lucrările se vor desfăşura fără oprirea circulaţiei, traficul fiind reglementat de un semafor. Se va lucra zilnic, 10-12 ore pe zi, reparaţiile fiind efectuate în timpul zilei. 

Procesul de lucru va fi organizat şi etapizat pe tronsoane, astfel încât autovehiculele să poată trece pe ambele sensuri, pe banda pe care nu se efectuează lucrări, precizează API. 

De când podul a fost dat în exploatare, în urmă cu 70 de ani, nu au fost efectuate reparaţii majore. În urmă cu mai bine de 22 de ani, rosturile au fost consolidate, iar în 2011, au fost înlocuite hidroizolaţiile şi pavajul asfaltic. 

Proiectul tehnic de reparaţie a podului prevede înlocuirea completă a pavajului asfaltic, panourilor, hidroizolaţiei, noi sisteme de parapeţi, marcaje. Executantul lucrărilor este Societatea „Podul Dunării”. Costul reparaţiei este de aproximativ 44,9 milioane de leva (circa 22,45 milioane de euro), iar termenul de execuţie este de 730 de zile, potrivit Rador Radio România.

Sursa: BTA / Rador Radio România 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...