G4Media.ro

Lucian Croitoru: Eliminarea referinței de 2 la sută pentru ROBOR – singura…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. Nu cumva exista punti de legatura intre domnul Croitoru BNR si familia Croitoru din UK ce valorifica aurul romanesc !

    • ba chiar si cu familiile Croitoru de pe Luna, de pe Marte si, mai nou, de pe Ultima Thule, care familii, culmea, si ele valorifica tot aurul romanesc! D-aia e prostia infinita, ca sa sufere comparatie cu universul.

      Bancile straine duc in spate economia romaneasca, aia care „duduie”, guvernarile imprumutandu-se masiv de la acestea. Doar guvernarile Dracnea au imprumutat vreo 20 DE MILIARDE DE EURO in doi ani de zile. Randamentele (dobanzile adica) cerute de bancile respective statului roman au tot crescut, pentru ca bancile stiu foarte bine ce hram are cresterea economiei romanesti. Acum platim o dobanda de vreo 3 ori mai mare decat media europeana.

      Taxa pe lacomie este foarte buna pentru banci: fie le va determina sa inchida robinetul cu bani pentru populismele guvernarilor romanesti, fie le va determina sa creasca si mai mult dobanda la imprumuturile acordate statului, ca sa isi scoata parleala. Cine va plati respectivele imprumuturi? Tot fraierul roman, ala care pune botul la „taxa pe lacomia guvernantilor romani”.

  2. De data asta il felicit pe dl. Croitoru! Perfect articol!

  3. Taxa pe lacomie este unul dintre putinele lucruri bune facute de psd.

  4. Serios. Taxa pe lacomie franeaza creditarea? 🙂 Si acest om este la BNR? In 2017, Mugur Isarescu dpunea ca avem o crestere economica accelerata si acesta trebuie domolita. Pai cum. Daca umblii la rata de dobanda monetara, cresti ROBORUL. Cresti roborul, scumpesti creditul. CU cat mai mare faci roborul cu atat mai putini vor apela la un credit. Rezultanta este o crntractare a cresterii economice. Ce avem noi in 2018? O reducere la 4% a cresterii economice si exact cu asta s-a laudat cel mai mult BNR-ul in raportul pe 2018.