G4Media.ro

Lucian Bode, după veto-ul Austriei: Rusia e pe cale să se mai…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Lucian Bode, după veto-ul Austriei: Rusia e pe cale să se mai bucure încă o dată pentru o nouă nedreptate făcută României / Austria și-a schimbat decizia pe Schengen în două zile, din 16 noiembrie în 18 noiembrie

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a acuzat Austria pentru votul contra aderării României la spațiul Schengen și a sugerat o legătură între Viena și Rusia, spunând că ”simțim că Rusia e pe cale să se mai bucure încă o dată pentru o nouă nedreptate făcută României”.

Bode a mai acuzat Austria că și-a schimbat radical poziția legată de aderarea României la Schengen în decursul a doar două zile: ”Austria a aderat la declarația comună a Forumului de la Salzburg în 16 noiembrie, declarație ce arăta sprijinul pentru aderarea României la Schengen. Ulterior, în 18 noiembrie a anunțat că nu mai susține aderarea Romțniei. E o decizie profund injustă pentru România”.

”Am fost martorii modului în care principiile UE au fost umbrite de interesele politice ale Austriei. Austria e singura țară care s-a opus aderării României.  Decizia desconsideră cu bună știință rezultatele misiunilor de evaluare. Este o ecizie care afectează credibilitatea noastră, ca uniune de reguli și principii. E inacceptabil să schimbi reguli în timpul procesului”, a mai spus Lucian Bode.

El a acuzat că votul Austriei a avut motivații de politică internă. ”Problemele interne ale Austriei nu pot fi imputate României, am demonstrat acest lucru cu cifre. România nu poate fi sancționată pentru situația internă din Austria. Am oferit soluții constructive, dar nu suntem responsabili de situația internă din Austria. Normele europene au fost puse pe locul doi în urma agendei politice a unui stat membru. Aceste principii au fost călcate în picioare. E un vot împotriva UE în ansamblul său și împotriva unității noastre, de care unii actori non-UE se vor bucura. Pe parcursul istoriei, României i s-au făcut multe nedreptăți din partea Rusiei. Simțim că Rusia e pe cale să se mai bucure încă o dată pentru o nouă nedreptate făcută României. Aderarea la Schengen rămâne obiectivul de țară al României”, a mai spus Bode.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

28 comentarii

 1. Demisia ba gainare , din cauza voastra , a coruptilor , romanii nu se pot folosi de oportunitatile shengen .

  • Dormeai pe bancheta din spate, dormeai pe tine, dormeai ȋn papuci, plagiatorule!

   DEMISIA, BODE!

  • 👍👍👍
   Și o completare : și imp ostori cu diplome fake

 2. Rusia controleaza juma’de Europa, tan.ta.laule!!!
  Austria , Ungaria, Franta, Italia, Germania sunt pionii rusnacilor!!!! U e ul este terenul de joaca al lui Putin, U e ul mai are max. 2 ani!!

  • Adevar grăiești! Pentru cine cunoaște…
   Degeaba încercăm acum să găsim un vinovat. Este clar că altul era interesul .
   Dar dacă ne interesează și ne simțim afectați de această decizie a Austriei, mă refer la noi ca popor, noi oamenii de rând, noi societatea, atunci ar trebui sa luam atitudine și sa-i transmiteam un mesaj printr-o serie de acțiuni la care sa participăm cu toții:
   Spre exemplu, sa nu mai alimenteze nimeni în stațiile OMV. Efectul s-ar vedea într-un timp foarte scurt.

   Cum ar reacționa Austria ?

 3. Afara din Schengen cu PSD + PNL
  Aceste partide au adus deza5tru in tara
  C0ruptie si putregai

 4. Va imaginati ce discutii au avut austriecii cu Bode? Oare in ce limba au comunicat?

 5. Mulțumim Bode!

 6. Du-te mă și te culca, lasă-ne. Vezi să te pitesti la ANRE călare pe un salariu baban. :((((((( Și spune-le prostovanilor de la comunicarepenele sa nu mai isterizeze oamenii cu boicotul, că faceți dreak praf și economia țării noastre. Plătiți voi cu pensioaiele voastre speciale salariile tuturor românilor care vor rămâne pe drumuri? Puteti să susțineți falimentarea celor două mari bănci austriece? Trebuie să dați bani oamenilor din fondul de garantare

 7. Il doare in c.u.r. pe plagiatorul analfabet Bude de ratarea intrarii Romaniei in Schengen, ii dau PSD si PNL alta sinec.ura daca iese scandal si e dat afara de la MAI.
  Ce, 15.000 de euro lunar de la sefia ANRE fara sa stie nimic in domeniu (desi are doctorat 😉 ) ii strica?

 8. Uitați-vă pe hartă și aflați de ce nu ne primesc și nu ne vor primi. Prin aderarea Ro și Bg, s-ar deschide un culoar fără granițe din Grecia până în inima Europei. Acum nu suntem pe ruta migratorie principală tocmai pentru că nu suntem în Schengen.
  Europa de Vest are nevoie de granițe terestre între ea și Grecia.
  Mulțumiți Turciei și Greciei, nu Rusiei!

 9. Locul tau nu e aici !
  Nici pe bancheta din spatele… soferului !
  Am liber un post de paza, la șură !
  La șura de paie cu tine…

 10. Cred ca tot Rusia i-a plagiat doctoratul lui Bode, el e nevinovat! 😀 😀 😀

 11. Bode să ne asigure trecerea la €,În locul Croației, sau la pachet 2 în 1.

 12. Răspunsul e simplu: Politicienii austrieci au votat împotriva României din invidie. La noi guvernanții sunt plini de DOCTORATE ! Ei abia au câteva scoli modeste. D”aia ! Petre D”aia ! Apropo, Nea Petrică unde ești ? Nu ieși pe sticla sa împroști cu ra.hat de cormoran alaturi de Mister Cioly !

 13. Da, bai Bode jigodia de Putin pune ultimii proști în funcții de ministru în România

 14. Domn Doctor Bode a alunecat pe impostura.
  Au confundat BMW ca e firma austriaca si au comandat de la ei
  Sa vedem si noi un par1amenter sau ministru ca isi da demisia

 15. da’ ce te tufe pe tine grija de rusia, parcă nu PSDNL-ul a fost la guvernare!

 16. Incompetenții nu-și recunosc niciodată vina; un hoț și mai puțin.

 17. P.u.t.i.n si-a deschis deja sampania.

 18. Nene Bode, lasa-ne! Demisia!

 19. 👌🤞✌🙌👍👏

 20. Fara alte comentarii. Te duci in somaj.

 21. Nu mai căutați motive. PSD și PNL este adevăratul motiv. Ați distrus tot! Ar trebui toți sa putreziti în puscar1e. NU MAI VOTATI aceste partide PSD, PNL, UDMR dacă vreți sa stam la masa cu tarile civilizate.

 22. Diversiune de rasul cu-rcilor, scena furiei din teatrul fara talent, vai noua cu asa negociatori. Plimbati attitudinea triumfalista sau cum ar zice tot romanul fala mare traista goala. Dispareti.

 23. Impostorul nu a fost concediat? DEMISIA! Tot mandatul a dormit pe banchetă. Să plece la golf cu şifonierul de la Cotroceni!

 24. Din 16 noiembrie PANA PE

  Nu

  din 16 noiembrie IN