G4Media.ro

Lucian Bode, de ziua împotriva drogurilor: ”Dezbină comunităţi, subminează modernizarea şi evoluţia…

Sursa foto: Pexels

Lucian Bode, de ziua împotriva drogurilor: ”Dezbină comunităţi, subminează modernizarea şi evoluţia statelor!/ Nu trebuie să existe niciun fel de toleranţă”

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat cu ocazia Zilei Internaţionale Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri că a solicitat tuturor structurilor din cadrul ministerului mai multă implicare şi eficienţă atât în activităţile de combatere, cât şi în cele de prevenire şi a susţinut că faţă de întreg lanţul care întreţine acest flagel, dar şi faţă de acei reprezentanţi ai instituţiilor statutului care se dovedesc complici „nu trebuie să existe niciun fel de toleranţă”.

„Astăzi, de Ziua Internaţională Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri, vreau să trag încă o dată un semnal de alarmă cu privire la aceste fenomene care distrug vieţi, dezbină comunităţi, subminează modernizarea şi evoluţia statelor! Am solicitat tuturor structurilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne mai multă implicare şi eficienţă atât în activităţile de combatere, cât şi în cele de prevenire. Faţă de întreg lanţul care întreţine acest flagel, dar şi faţă de acei reprezentanţi ai instituţiilor statutului care se dovedesc complici nu trebuie să existe niciun fel de toleranţă”, a afirmat ministrul, duminică, în mesajul său.

Potrivit lui Bode, activităţile de identificare, depistare şi apoi de tragere la răspundere trebuie intensificate, iar toate eforturile instituţiilor în acest sens trebuie susţinute şi consolidate.

„Am subliniat, întotdeauna, importanţa prevenirii consumului şi traficului ilicit de droguri, iar Ministerul Afacerilor Interne a desfăşurat campanii de informare şi conştientizare cu privire la riscurile pe care le implică aceste comportamente nocive”, susţine reprezentantul MAI.

În opinia sa, eficienţa activităţilor de prevenire presupune abordarea integrată a acestui fenomen, cu accent pe segmentul vârstei tinere şi al categoriilor vulnerabile.

„Instituţiile fac eforturi considerabile în acest sens, însă doresc să subliniez că este nevoie de un efort comun în care trebuie să ne implicăm cu toţii: factori de decizie din ministere, structuri specializate din sistemul poliţienesc şi judiciar, specialişti anti-drog, profesori şi părinţi”, a mai arătat ministrul.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pexels

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

19 comentarii

 1. Corect! La fel ca in cazul ghaozarilor cu pene in kur

  • Vezi ca AURist ii tai vroiau sa bage droguri în Parlament, iar dacă dai 0e google mai 9bservi ca mulți din AUR sunt cercetați pentru trafic de droguri, trafic de carne vie și clonare de carduri!

   Pleava societății, asa ca pro rusule vezi ca trăiești un paradox!

 2. jumatate din SUA au legalizat marjuana, Denverul a legalizat si cocaina, iar retrogradul asta ne ofera o mostra de gandire sovietica

  • PNL, Bode 2022: „Nu trebuie sa existe nici un fel de toleranta.”
   Prosti or fi cei ce vor mai vota PNL-ul cu gandirea asta…
   Consumul de droguri trebuie tratat ca o boala, nu ca o alegere. Se va trezi si Romania cand isi va da seama de asta…

  • poti sa te muti in denver. cand faci comparatiile astea stupide, sa iei in calcul si nivelul civilizatiilor, da? altfel comparatia e zero barat. deja e plin de drogati la volan, imi inchipui ce ar fi cu legalizarea…..

  • ce inapoiat esti, eu vreau o tara ca afara!

   domnul bode e un om si jumatate, e racordat la valorile europene, e cunoscut ca organizatorul trenului de asistenti medicali de la Bucuresti la Viena in momentul de varf al pandemiei

   nu stiu ce nivel de civilizatie visezi tu, cand nici vienezii nu au asistenti medicali cat Romania!

  • Las’ că s-a înlesnit vânzarea de țigarete contrafăcute și neaccizate. Nu poți să nu te întrebi cine va câștiga.

  • nu visez nimic, stiu ca nu avem responsabilitate ca cetateni. ma uit doar in trafic si mi-e clar. vrei o tara ca afara? ca care afara???? ca sunt cateva tari unde e legalizat consumul de droguri, oare de ce? pai nu vrei ca in thailanda, unde daca te prind adio viata? a, ala nu e exempu bun.
   o sa fie legalizat, dar peste multe zeci de ani, cand o sa fim civilizati.
   ma lasa rece asistentii medicali, nu au nicio legatura cu subiectul.

 3. Pentru tara noastră corupția este mult mai periculoasa.

 4. Olanda contrazice lejer tot căcatul pe care îl mănâncă această mizerie umană.

  • olanda are oameni mult mai responsabili, ca sunt mult mai civilizati. noi mai avem pana acolo.

 5. Decât să stai „curat” și sa bu faci nimic (Bode) mai bine să tragi câte un fum, să ajungi președintele USA (Obama).
  Sunt droguri și droguri. E un viciu ca și alcoolul, ca și țigara. Nu mai generalizați și puneți aceeași etichetă doar de dragul de a da bine în fața babelor.

  • nu am auzit de nimeni care fumeaza tigari sa faca accidente din cauza tigarii in sine. dar e plin de drogati la volan. cu totul alte efecte.

 6. Dle Bode
  Du-te si te culcă

 7. Segregare= progres; ne-a demonstrat religia creștină care a șters orice urma de istorie culturala de dinaintea lor precum ne-a arătat Brian Muraresku, un jurist de origine română. Cartea e fantastică si recomand sa o citiți, păcat ca cei cu putere de decizie nu stiu sa cit ească sau nu ii interesează. Mințile in guste pun in aceeași oala ca si cum canabisul e la fel de periculos precum opiaceele. Pe principiul drugurile sunt rele, nu ar trebui sa mai vindem 95% din medicamentele pe rețetă cu reacții adverse severe…dar nu asa funcționează substanțele. Totul e cu plus si minus. Compușii nu stiu de etica , pot fi folosiți inspre bine sau rău. Educația, informația si structura legala sunt singurele salvări ale umanității. Ce vedem acum este incapacitatea de procesare a nuanței la nivel de guvern si dezumanizarea sponsorizată. Romanii parca merita doar stres si presiune la plus infinit pana cedează, pentru a le forța obediența si slăbiciunile. Faceți ceva nu dormiți pe banchetă, oamenii au internet in permanență si acces liber la informație. Condescendența nu își are locul cand vorbim despre sănătatea publică

 8. Spuse domnul ai carui agenti sunt cei mai de succes dealeri de pe piata….

 9. Eu gasesc mult mai periculos consumul de tuica de prune si bere. La ora asta, duminica dupamiaza, cred ca cel putin 30% din bloc sunt incapacitati de alcool, iar dintre ei 2-3 se vor si urca la volan! Sunt pentru legalizarea in scop medical si recreational a anumitor droguri!

 10. „Nu trebuie să existe…” – zici că e postac de-al nostru!

 11. Ce sa zica si Lucian Kadîrov Bode! Toata Europa reglementeaza si legalizeaza, el o dă cecen fratioare! Du-te acasa, betivule!