G4Media.ro

Locuitorii din Irpin rămaşi fără case, adăpostiţi în vagoanele Căilor Ferate

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Locuitorii din Irpin rămaşi fără case, adăpostiţi în vagoanele Căilor Ferate

Zeci de persoane din localitatea ucraineană Irpin, aflată la aproximativ 25 de kilometri Nord-Vest de Kiev, ale căror locuinţe au fost distruse în urma atacurilor militarilor ruşi din lunile februarie şi martie, au fost cazate în mai multe vagoane puse la dispoziţie de Căile Ferate din Ucraina, în cadrul unui proiect intitulat „Orăşelul Căilor Ferate”, transmite corespondentul Agerpres.

Vagoanele sunt conectate la întreaga reţea de utilităţi, iar reprezentanţii companiei feroviare ucrainene pun la dispoziţia persoanelor rămase fără adăpost inclusiv lenjerie de pat.

„Până la 1 octombrie, aceste cinci vagoane vor adăposti oamenii care se află aici. Momentan, avem internet StarLink, apă, aer condiţionat în vagoane, iar căile ferate ucrainene le-au acordat oamenilor şi lenjerii de pat. De asemenea, în vagoane avem toalete. Tot aici avem şi o baie comunală, maşini de spălat haine”, a declarat Irina, o reprezentantă a companiei feroviare de stat.

În patru vagoane sunt cazate 63 de persoane, dintre care 11 sunt copii. Cel de-al cincilea vagon este unul restaurant, în care beneficiarii programului primesc trei mese pe zi din partea Crucii Roşii.

Adăpostul temporar din vagoanele căilor ferate ucrainene de la Irpin e singurul de acest fel din întreaga ţară.

Totodată, în localitatea Makariv, aflată tot în regiunea Kiev, Guvernul Poloniei a finanţat construcţia unui orăşel modular temporar. Aici au fost amenajate 88 de locuinţe modulare, în care pot fi cazate peste 350 de persoane ale căror case au fost distruse de armata rusă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. @mihăiță putin-el la minte

    casele le vor face rusnacii tăi cu compensațiile de război pe care or să le plătească ucrainienilor.