G4Media.ro

Locuitorii din centrul istoric din Amsterdam își vor putea închiria, din nou,…

Sursa foto: Pixabay

Locuitorii din centrul istoric din Amsterdam își vor putea închiria, din nou, casele în scop turistic

Municipalitatea din Amsterdam va permite, din nou, rezidenţilor din centrul istoric al oraşului să îşi ofere locuinţele pe platforma de închiriere a locuinţelor în scop turistic Airbnb, după ce un tribunal a decis să elimine o interdicţie referitoare la închirierea locuinţelor pentru turişti, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Anul trecut, Consiliul local din Amsterdam, dominat de partidele de stânga, a adoptat o interdicţie categorică privind închirierea locuinţelor prin Airbnb şi alte platforme în cazul proprietăţilor amplasate în cele trei zone care formează centrul istoric al oraşului, în încercarea de a elimina neplăcerile create de turişti în centrul vechi al Amsterdamului.

Însă, în urma unei acţiuni în justiţie, demarată de o asociaţie de proprietari de locuinţe, un tribunal local a decis vineri ridicarea, cu efect imediat, a interdicţiei de închiriere deoarece aceasta nu are o bază legală.

Ca reacţie la decizia tribunalului, municipalitatea din Amsterdam a anunţat marţi că rezidenţii din centrul oraşului pot solicita eliberarea aceleiaşi autorizaţii care este disponibilă şi pentru proprietarii de locuinţe din alte zone ale oraşului, autorizaţie care le conferă dreptul de a-şi închiria locuinţele timp de până la 30 de nopţi pe an, însă nu mai mult de patru nopţi cumulate.

Cu toate acestea, în decizia tribunalului se precizează că municipalitatea poate plafona numărul de case disponibile pentru închiriere în scop turistic în orice district al oraşului şi de asemenea poate opta pentru desemnarea anumitor proprietăţi doar pentru rezidenţi. Municipalitatea din Amsterdam a subliniat că studiază verdictul tribunalului pentru a vedea care sunt acţiunile care ar putea fi întreprinse.

În medie, Amsterdamul primeşte anual aproximativ 4,5 milioane de turişti străini, la o populaţie de aproape 900.000 de locuitori. Însă anul trecut, numărul de turişti străini şi olandezi care au vizitat oraşul a scăzut cu 83%, respectiv 53%, până la 2,1 milioane, respectiv 900.000 de vizitatori.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter