G4Media.ro

Lockdown nou impus în regiunea metropolitană Santiago de Chile, în pofida vaccinării…

Lockdown nou impus în regiunea metropolitană Santiago de Chile, în pofida vaccinării foarte avansate

Autorităţile sanitare chiliene au impus joi o nouă carantină totală în regiunea metropolitană Santiago de Chile şi celor şapte milioane de locuitori ai săi, din cauza creşterii cazurilor de coronavirus, deşi 57% din populaţia ţintă a fost deja complet vaccinată, notează AFP, citată de Agerpres.

„Cu începere de sâmbătă, întreaga regiune metropolitană intră din nou în carantină”, a anunţat subsecretarul la Sănătate publică, Paula Daza. Este a treia oară în 14 luni de pandemie când autorităţile iau această măsură majoră.

Chile a înregistrat joi 7.716 cazuri noi şi 198 de decese, un total de 1.453.478 de cazuri şi 30.339 de decese din martie 2020. Secţiile de reanimare arată o rată de ocupare de 96% în ţară.

Creşterea numărului de cazuri noi survine în timp ce emisfera sudică intră încet în iarna australă.

Cu toate acestea, Chile este una dintre cele mai avansate ţări în termeni de vaccinare. Dintr-o populaţie ţintă de 15,2 milioane de persoane, din totalul celor 19 milioane de locuitori, aproximativ 11,1 milioane de chilieni au fost vaccinaţi cu cel puţin o doză (74,5%) şi 8,6 milioane cu două doze (57%).

Vaccinarea a început la 3 februarie, iar joi a venit rândul persoanelor cu vârsta peste 22 de ani. La 21 iunie va începe vaccinarea copiilor mai mari de 12 ani.

Autorităţile sanitare chiliene au aprobat cinci vaccinuri: cele de la Sinovac (17,1 milioane), Pfizer/BioNTech (4,5 milioane), AstraZeneca (693.600), CanSino (300.000) şi Johnson & Johnson, ale cărui doze sunt aşteptate, un total 22,6 milioane de doze care au ajuns deja în ţară.

sursa foto: Facebook\ Sebastián Piñera

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Din datele prezentate se deduce un singur lucru: Sinovac= ser fiziologic la pret de 30$ doza

 2. Fiindcă vaccinul nu funcționează. Scopul acestei pandemii este instaurarea unei dictaturi globale. Aici in Canada trăim într-un stat polițienesc deja.

  • Se pare ca doar unele nu funcționează, altele insa da. Toate tarile care au vaccinat cu același vaccin ca Chile au pățit la fel, cele care au vaccinat cu altceva sunt intr-o situație mult mai buna. Nu mai are rost nicio alta discuție, este foarte clara treaba. Ai grija ce alegi, produs de calitate sau imitatie fara valoare.

  • Nu aleg nimic fiindcă nu mă injectez cu vaccine mRNA.

  • poti face Astra Zeneca sau J&J, cel putin AZ si-a dovedit eficienta in UK.

  • Pandemia in sine n-are nici un scop, a fost declansata prin scaparea virusului dintr-un laborator din Wuhan din pricina reglementarilor laxe in privinta securitatii biologice la chinezi. E folosita in schimb pentru a face mormane de bani.
   Si da, Canada e un stat, n-as zice politienesc (SUA e un stat politienesc) ci mai degraba general opresiv, la asta contribuind din plin si canadianul de rind. Dar asta nu e ceva nou (am un prieten care s-a intors din Canada acum sapte ani din cauza acestei atmosfere), doar ca nu se prea povesteste.

 3. Corect ar fi „nu toate vaccinurile funcționează”. Se stie ca vaccinurile chinezești gen Sinovac nu opresc răspândirea mutațiilor de covid in timp ce Pfizer/Moderna da. Ia ghici cu ce au vaccinat in mare parte chilienii.

 4. @todo
  „nu toate vaccinurile funcționează”
  Functioneaza, dar cu alt scop , doar urmareste valul ,in UK tot cu Sinovac au vaccinat?

 5. Este emblema saracului cu duhul repetarea unei actiuni sperind la rezultate diferite in conditii neschimbate.