G4Media.ro

LIVE Imaginile realizate de telescopul James Webb, dezvăluite într-un eveniment online organizat…

Foto: Southern Ring Nebula (NIRCam and MIRI Images Side by Side) / Sursa: NASA

LIVE Imaginile realizate de telescopul James Webb, dezvăluite într-un eveniment online organizat de NASA

Imaginile realizate de telescopul James Webb sunt dezvăluite, marți, într-un eveniment online organizat de NASA.

Deşi numele primelor cinci ţinte cereşti ale lui James Webb au fost anunţate de săptămâna trecută, imaginile au fost păstrate în mare secret, pentru a crea suspans.

După ani de aşteptare, prima imagine ştiinţifică de la telescopul James Webb a fost dezvăluită lumii luni, o imagine a Universului nostru cu cel mai mare grad de profunzime obţinut vreodată arătând galaxiile formate la scurt timp după Big Bang, cu peste 13 miliarde de ani în urmă.

Celelalte imagini sunt dezvăluite în evenimentul online organizat marți.

Telescopul James Webb, o veritabilă bijuterie de inginerie, a costat 10 miliarde de dolari. Acest telescop a fost lansat în decembrie, iar în prezent se află la o distanţă de 1,5 milioane de kilometri faţă de Terra.

El va permite în primul rând observarea primelor galaxii, formate la doar câteva sute de milioane de ani după Big Bang, precum şi a exoplanetelor.

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. frumos ✨💙 🌌☯️🧬✨

 2. Imaginea din stanga este Extraordinara . Mai dedesubt sunt 4 Galaxii Diferite . La prima Vedere dintr-un Plan Indepartat am zice ca sunt 4 Stele , dar de fapt sunt 4 Galaxii Diferite !

 3. „Mare ti-e gradina, Doamne.”

 4. star walker. stalker. aria
  îl voi felicita pe vechi amici din programul ariane 5, vechi si foarte vechi prieteni n.as.a.litari si pe unii frantuji direct implicati in programul extrem de costisitor J.W. bravo lor ca au dat de munca astronomilor, astrofizicienilor pentru urmatorii 50 de ani daca …

 5. Brian Greene. La magie du Cosmos. L’univers elegant.

 6. Asta e ce dezvolta vestul decadent în timp ce orcii Moscoviti fac mașini de anii 80 fără airbag. Noua ordine mondiala cică :))))

  • Imaginatia unora e spatiul, a celorlalti e un melanj de portofele pline cu bani, femei tinere acoperite cu diamante, faima, uciderea celui mai bogat ca ei si tinerete fara de batranete.
   Abel si Cain sunt in ambele tabere, unii au mai putini Caini si mai multi Abeli, ceilalti invers.

 7. Care este cea mai Apropiata Galaxie ? de la Calea Lactee , in care suntem si noi cu Terra .

 8. Galaxia vecina este Andrometa , are Masa de 800 de miliarde de ori decat Masa Soarelui . Am auzit ca dupa 4 Miliarde de Ani , Galaxia Andrometa , inghite Galaxia Calea Lactee , iar Soarele l-ar putea sa-l expulzeze la Marginea Galaxiei .