G4Media.ro

Carmen Dan: Avem 69 de persoane duse la Parchet cu probatoriu, luăm…

Carmen Dan: Avem 69 de persoane duse la Parchet cu probatoriu, luăm în calcul sute de persoane care au provocat violențe, despre care nu se vorbește/ Mă aștept să fiu citată la Parchet/ Voi fi bomboana pe colivă sau cireașa de pe tort

Ministrul de interne, Carmen Dan, a declarat, miercuri seară, la Antena 3, că se așteaptă să fie citată la Parchet în dosarul violențelor din 10 august, dar că nu vede de ce ar fi pusă sub acuzare. ”Până acum nu am primit citație de la Parchet, dar eu cred că asta se va întâmpla într-o ultimă instanță. Și eu voi fi bomboana pe colivă sau cireașa pe tort. Mă aștept să fiu citată, când mă voi chema mă voi duce. Nu văd de ce aș fi pusă sub acuzare”, a declarat ministrul de interne. Ea a mai spus că polițiștii au identificat 69 de persoane duse la Parchet cu probatoriu și că ”luăm în calcul sute de persoane care au provocat violențe, despre care nu se vorbește.” Carmen Dan susține că nici unul dintre cei 69 nu au fost citați la Parchet pentru audieri.

Ministrul de interne, Carmen Dan, a ieșit miercuri seară, la Antena 3, pe fondul vizitei premierului Dăncilă la Bruxelles și al criticilor liderilor europeni în ce privește democrația din România. Ieșirea ministrului are loc în contextul punerii sub acuzare a conducerii jandarmeriei și a secretarului de stat Mihai Dan Chirică în cadrul anchetei de la Parchetul General.

 • ”România face pași înapoi în ceea ce privește lupta anticorupție și independența justiției este sub presiune. Am văzut în această vară în București oameni bătuți de forțele de ordine și, sincer, asta este inacceptabil”, a declarat, marți seară, Manfred Weber, liderul grupului popularilor europeni (PPE) – cel mai mare grup din Parlamentul European, după întâlnirea cu prim-ministrul Viorica Dăncilă.

G4Media.ro a tranmis live cele mai importante declarații. Emisiunea s-a încheiat.

 • Am intrat într-o cursă contra cronometru. Imagini cu bătăi sau cu intervenții în forță am văzut și în alte state europene din păcate. Diferența este că este pentru prima dată când există interes, o nevoie de a comenta aceste imagini la nivel european. Răul pleacă tot de la noi. Nu există nevoia de a cunoaște realitatea sau de a obține informațiile cât mai multe în așa fel încât imaginea expusă public să fie una corectă.
 • Ar fi fost interesant dacă domnul Weber ar fi comentat dacă este normal ca un președinte de stat să solicite procurorului general să facă anchete și să cerceteze violențele.
 • Antena 3 difuzează imagini de la mitingul din 10 august, insistând pe cadre cu violențe împotriva jandarmilor. Explicațiile de pe ecran: Au avut atacuri cu scop diversionist pentru a slăbi apărarea Guvernului. Jandarmii trântiți la pământ/ Femeia jandarm e lovită și bătută cu sălbăticie/ Jandarmii se ridică singuri în timp ce sunt loviți continuu/ Sunt loviți sadic, fără oprire/
 • Gâdea: Aceste imagini ar trebuie proiectate în Parlamentul European, să le vadă și Manfred Weber.
 • Carmen Dan: Vorbim de trei situații în ceea ce privește cercetarea penală. Avem dosarul de la Parchetul General, dosar început foarte repede. Vă amintiți mesajul președintelui chiar în seara zilei de 10 august în care se pronunța vis a vis de violențele jandarmilor. În data de 11 august a avut iarăși o solicitare către procurorul general în care i-a solicitat să se autosesizeze. Ulterior, a început acest dosar.
 • Din momentul în care s-au solicitat documente, persoane care să se ducă la audiere, n-a fost nici un moment în care să ezit să nu punem la dispoziție.
 • Luni, după proteste, Parchetul General a solicitat 15 polițiști care să lucreze acolo și de a doua zi acești polițiști au fost delegați să lucreze în dosar la dispoziția Parchetului General. Ulterior, a ieșit procurorul general și a spus că documentele puse la dispoziție la minister sunt clasificate. Este o componentă normală, firească, a unei structuri militare, care e firesc să aibă documente clasificate, se întâmplă în orice stat european.
 • Aveți informații că au existat persoane trimise pentru a incita? Există această suspiciune dar eu o înțeleg într-o altă notă. Dl președinte încearcă să inducă ideea că au fost trimise din zona Jandarmeriei. Ceea ce este exclus. Nu pot să cred că într-o structură care apără ordinea publică ar putea să conceapă un astfel de plan diabolic fără să spună nimănui și să-l și pună în aplicare.
 • Sunt foarte interesată să existe o verificare iar Jandarmeria a depus o cerere la DIICOT. Protestul din 10 august a fost diferit față de celelalte manifestații publice. Sunt lucruri care crează această suspiciune și ea trebuie verificată.
 • Despre declarațiile președintelui Iohannis. S-a antepronunțat, este evident. Ulterior nu a avut nici un interes în a solicita informați în așa fel încât să-și facă o imagine. Procurorul general nu este în subordinea domnului președinte, și s-a executat cu surle și trâmbițe.
 • Eu în afară de faptul că am pus la dispoziția parchetului absolut tot, spun următorul lucru. În afară de acest dosar, mai există un dosar important deschis la Parchetul de pe lângă judecătoria sectorului unu, avem peste 160 de plângeri ale jandarmilor. Sunt foarte interesată ca ministru de interne să-i descoperim pe adevărații agresori. Există acest indiciu, că au avut pe cineva în spate. Mie îmi pare că din modul în care s-au manifestat reiese organizare.
 • Din cele expuse, din tot ce reiese din documente, eu asta am înțeles. A fost clar o încercare de înlăturare a forțelor de ordine din fața guvernului pentru a se intra în Guvern. Da, eu cred că sunt indicii (că a fost lovitură  de stat). Spun doar că tot ce am avut la dispoziție noi ca urmare a analizelor a fost pus la dispoziția DIICOT.
 • Trebuie să vedem cine sunt adevărații agresori, cine au provocat. Au auzit ceva discutându-se de dosarul de la… Nu înțeleg de ce nu există interes și în cealaltă zonă. Noi am făcut tot ce a stat în puterea noastră. Am vizualizat până acum 60 de mii de minute. Avem 69 de persoane duse la parchet cu probatoriu, luăm în calcul sute de persoane care au provocat violențe, despre care nu se vorbește.
 • Despre ordinul de intervenție semnat de prefectul Capitalei. În jurul orei 20 prefectul Capitalei și-a exprimat acordul verbal pentru intervenția în forță. În contextul în care comandantul acțiunii, care avea decizia și coordona misiunea, i-a prezentat elementele pentru care se justifică intervenția în forță. Ulterior, comandatul face procedura. Totul până la 23.11 când a avut loc agresiunea împotriva celor doi jandarmi. Ora intervenției nu este atât de relevantă în acest context. Puteau să intervină conform aprobării prefectului. Are dublă acoperire juridică.
 • Nu știu cine i-a adus. Aș dori tare mult să văd tare mult când sunt chemați. Să fie investigați și ei, domnule Gâdea. Noi vedem că de fapt lovitura și interesul este pentru conducerea jandarmeriei. Pentru cei care au provocat violențe în piață din rândul civililor de ce nu există interes? Sunt sute în proces de identificare. Polițistul face identificare cu delegare de la procurori. Pentru 69 de persoane am depus probatoriu la Parchetul civil, care ar trebui să cheme la audiere și jandarmii loviți. Avem peste 160 de jandarmi. Ați auzit discutându-se ceva despre aceste dosare?
 • Acest jihad împotriva jandarmeriei nu a început după 10 august. Vedeți mesajele pe Facebook, să le luam pistoalele și să-i împușcăm în cap.
 • Domnul Manfred Weber vorbește despre faptul că au fost violențe în stradă, este întâmplător? Nu poate fi întâmplător. Urmărind interese obscure, cei care se ocupă genul acesta de scenarii, nu fac altceva decât să facă rău României. Cea care lovesc nu este Jandarmeria, Guvernul României, ci o țară întreagă. Și așa ne cream o imagine și asta rămâne în afară despre noi. Mi se pare absolut inacceptabil.
 • Până acum nu am primit citație de la Parchet, dar eu cred că asta se va întâmpla într-o ultimă instanță. Și eu voi fi bomboana pe colivă sau cireașa pe tort. Mă aștept să fiu citată, când mă voi chema mă voi duce. Nu văd de ce aș fi pusă sub acuzare.
 • Acțiunea Jandarmeriei a fost legală, mă uit cu încredere către Jandarmerie și mă aștept să fie atenți la lege.
 • Am fost acuzată că am dispus eu clasificarea documentelor. Raportul despre care s-a discutat a fost clasificat pentru că el conține informații cu caracter secret. Iese procurorul general de fiecare dată și  mai dă un răspuns. Acum invocă o decizie CCR din ianuarie în care ia din dispozitiv doar ce-i convine. Se vorbește despre declasificare, dar este apanajul instanțelor de judecată, nu al parchetului. Atât timp cât tu știi că ai depuse niște documente și soliciți declasificate spunând că ancheta procurorului este îngreunată înseamnă că responsabilizezi ministrul de interne. Eu ce aș putea să fac? Să le pun pe Facebook, să se vadă cum se organizează o instituție pentru a apăra statul. De ce să nu-i dau domnului Dide? Celor care proiectează pe clădirea guvernului mesaje de răsturnare a ordinii constituționale.
 • Eu sunt optimistă, mă aștept ca măcar de aici încolo să vedem că există interes și pentru adevărații agresori, pentru cei care au fost în spatele acestei mișcări organizate, pentru cei care au organizat în așa fel mulțimea încât să creeze posibilitatea întrării în Guvern. Dacă era Parchetul sau altă instituție la fel s-ar fi comportat Jandarmeria.
 • Cetățeni bătuți de jandarmi s-au văzut și în alte state europene și forțele de ordine intervin acolo mult mai agresiv. Dar n-am văzut comentarii.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

41 comentarii

 1. Tu scroafa psd-ista marș in cotetul tau din Teleorman.

  • „Noi am făcut tot ce a stat în puterea noastră. Am vizualizat până acum 60 de mii de minute.”
   60 000 mii de minute ar fi cam 3 ani +/- , iar pe fast 6 luni+/-(pauza de pranz)?

  • Corect, insa via Targusor.

  • @Grof, pe bune, 60.000 de minute sunt vreo 41 de zile. Asta nu o scutește pe carmencita de minciună prin exagerarea făcută.

 2. Păi ai văzut în morții tei când au dat foc la jumate din Paris sau când au devastat Londra. Dar la noi slugile pesediste au gazat oameni pașnici cu copii în brațe și au bătut cu pulanu în cap nevinovați cu mâinile ridicate. Asta sa întâmplat la noi fmmmm de secretară nenorocita. Sa se aleagă praful de voi.

  • Fmm Samir!

 3. Ramane cum am stabilit, toti derbedeii care au participat la violente impotriva organelor de ordine, identificati, retinuti si judecati de urgenta …sa infunde temnitele…!!!

  • Corect, huliganii de la FCSB adusi de PSD sa fie judecati.

   Desi Jandarmeria n-a prins niciunul, fiindca lucreaza mana-n mana.

  • domnu’ Bercea, asta vrea si poporul: sa-i prinda Justitia pe agitatori si sa-i vare la bulau, dimpreuna cu aceia dintre slujdarmi care au fost partasi la aceste infractiuni.

  • Tu sa le sugi p**a la toti care au participat la protest.Sclavule care esti.de aia e tara aia unde e pt ca sunt oameni care gandesc ca tine.

  • Apropo de băieții din galeria FCSB, sunt chiar bineveniți la Jilava, ca să-i facă galerie lui Daddy când va veni timpul să joace „fundaș” !

  • sa te infund(am) noi pe tine!

  • Nu o sa vezi asta. Erau platiti sa fie acolo. Altfel ar fi fost luati de atunci. Nu le convine sa fie arestati. Stiu prea multe.

 4. Este pentru prima data cand un stat UE isi gazeaza proprii cetateni.

  Proasta asta n-ar avea atat de mult tupeu discutand cu autoritatile UE, dar pe romani ii uraste si ii scuipa.

 5. sa vezi ce le baga acu ministresa cu microfonu’ lu daddy-n priza, tot de pe filiera sputnik. Postacii au rulat de zor dupa 10 august un filmuletz cu astfel de interventii „in forta”, fara sa specifice ca erau exemple de „asa nu”.

  Cand ai indivizi usor de identificat si imobilizat care arunca in tine cu obiecte de la 1-2 metri, si nu faci nimic, dar, in schimb, alegi sa gazezi copii, femei si batrani la gramada si sa snopesti in bataie oameni pasnici, e greu sa o dai la intors.

  Si Moliceanu a venit azi cu asemenea „argumente” de doi bani, ba chiar si cu amenintari de „aviz amatorilor de asemenea proteste”.

  bah, daca vreti bal, o sa aveti bal.
  „Art.39 – Libertatea intrunirilor
  Mitingurile, demonstratiile, procesiunile sau orice alte intruniri sunt LIBERE si se pot organiza si desfasura numai in mod pasnic, fara nici un fel de arme.”

  „Chiar si inferioara juridic Lege 60/1991 permite adunarile publice nedeclarate:
  NU trebuie declarate in prealabil adunãrile publice […] care se desfãsoarã in exteriorul […] sediilor ori a imobilelor persoanelor juridice de interes public […].

  Recomandari CEDO:
  „o adunare publica, desi era ilegala din punctul de vedere al notificarii prealabile, care are un caracter pasnic nu poate fi dispersata.”

  „nu exista nici o dovada care ar sugera ca manifestantii ar fi prezentat vreun pericol pentru ordinea publica in afara de o perturbatie minora care inevitabil se produce la oricare adunare desfasurata intr-un loc public.”

  „Curtea apreciaza ca atunci cand o adunare publica se desfasoara intr-un loc in care nu este suficient spatiu in afara carosabilului pentru a grupa toti manifestantii, ocuparea partii carosabile este perfect legitima intrucat dreptul fundamental la libera intrunire prevaleaza in fata circulatiei auto.”

 6. Normal… secretara habar nu are diferenta intre o interventie in forta si o interventie ilegala…
  Ce cauta asta in MI?!

 7. Păcat…! Frica a inceput să-i zbârcească tenul păpușei din Videle ! Ar face totuși bine să nu ajungă precum Daddy, pentru că nimic nu e mai periculos pentru un sef de haită decăt să pară batrân și istovit in ochii „lupilor tineri” și bineînțeles in ochii partenerei de viață, aflată in plin avânt…hormonal !

 8. Duamna secretara a trecut la next level:-)))
  Nu-i mai ajung replicile tupeiste adresate Presedintelui si PG, acu` se ia in mod voalat si de UE. Bravo, fata, nu ceda! Saptamana viitoare ia-te de Trump si mai incolo la Craciun (daca il mai apuci in post!) zi-i fo` doo si Papei de la Roma, ca n-a avut inspiratia sa planteze dudele alea pe care i le-a adus colega Vio acum cateva luni…

 9. Ei, madam, ce sa-i faci, Bruxelles-ul nu e Videle si Antena 3 nu e Parlamentul European.

 10. o sa fii pusa sub acuzare, stai linistita, cand nu veti mai fi la putere! MU13 la tot PZD-ul!

 11. Tu, Carmen Dan, proasta dracului, sluga ordinara, iti foloseste Dragnea limba pe post de hartie igienica!

  Du-te si la Digi sau EuropaFM si raspunde la aceleasi intrebari acolo, sa vedem argumentele!

  Cine a batut jandarmi, e evident ca trebuie sa mearga la puscarie. Dar si tu si tot PSD-ul mortilor mamelor voastre trebuie sa ii urmati, pentru ca ne luati de prosti si sunteti mai incompetenti decat un ficus uscat.

 12. Ai vrea tu sa fii cireașa de pe tortul lui daddy, însă nu ești decât bomboana de pe coliva PSDului…rar așa specimene ca voi care sa reușească în doi ani să distrugă un partid (cred că ar trebui să circulați prin tramvaiul 1 sau sa mergeți pe la țară să vedeți ce mai cred amărâții despre voi, aia pe care va bazați că o să vă voteze in continuare). Păcat că până atunci, trageți toată România în groapă, după voi. Chiar se merită să distrugeți un popor pt un infractor precum daddy??? Nu am mai văzut om fara onoare în așa hal încât să sacrifice milioane de oameni pt că el nu e in stare sa răspundă pentru faptele lui! Nici pe vremea invaziilor tătare sau turcești nu s-au produs atâtea pagube cât ați produs voi in doi ani

 13. Anunț de Mică Publicitate:
  „Conducerea Asociației Deținutelor din Penitenciarul Târgșor, angajează secretară blondă, pricepută la prepararea cafelei cu …frișcă și la masaj thailandez. Asteptăm provincia, dar in mod special Videlele, jud. Teleorman….”.

 14. PSDistii au avut ocazia sa scape de balastul Dragnea & slugile fidele acum o săptămână, dar nu au făcut-o. Își mai spalau din păcate, se mai linișteau și ei o perioadă, mai detensionați societatea (in an centenar, să ii citez, când se dorește armonie și liniște socială). Dar nu, ei au ales „continuitate” in distrugerea României, a poporului român care muncește, a învățământului,etc,etc..daca mai rămăsese ceva in picioare, acum totul va ajunge praf… băi criminalilor, chiar credeți că ne prostiți pe toți??

 15. bay vaco cu cabina, aveti 700 de plangeri ale oamenilor brutalizati de jindari: ce o mai scaldati? si nu ne trebe aprobarea voastra pt un nou ’89 gunoaielor! tic tac tica tac!

 16. Pe la sfarsitul interviului masculul Alfa al haitei A3 a tinut o adevarata filipica impotriva procurorului general, dand practic un ultimatum ministrului Justitiei sa-l demita imediat. Baiatu e constient ca politicienii il stiu de frica si isi permite orice.

 17. M..e p$d, m..e Liviu Dragnea!

 18. Când coordonaii atacul cu gaze,bate etc nu te așteptai că vei da socoteală de comportamentul criminal! Vine și momentul cand vei fi judecată.

 19. Cred ca n-am vazut ultimul episod din sezonul trecut: s-a lamurit chestia cu microfonul din priza?

 20. doar exista martori care spun ca fratii negoita au adus batausii , de ce nu-i intreaba nimeni? cat despre atitudinea asta de a pretinde incontinuu ca albul e negru , nu ei Iohanis a batut oameni , nu stiu ce sa zic ,seamana a delir.

  • 100% de acord cu tine .. daca exista indiciile acestea, legaturile intre batausi si lumea politica psdista ar trebui anchetat cu MAXIMA atentie

 21. Nu, Carmela… nu, papusho, tu nu esti nici „cireasa” si nici „bomboana” pt ca PSD-ul nu a facut nici macar blatul de tort, daramite sa ajunga la „fineturi” iar in ceea ce priveste coliva inca nu a pus graul la fiert !

  PS. Tu esti musca bazaitoare asezata in varful mormanului de cacat pe care l-a facut PSD de cand guverneaza ! 😉

 22. Stai linistita fiindca se stie cine din PSD a adus huliganii si culmea stii si tu .

 23. „Cetățeni bătuți de jandarmi s-au văzut și în alte state europene și forțele de ordine intervin acolo mult mai agresiv. Dar n-am văzut comentarii.”
  Da, dar :
  -nu intr-un stat care si-a ucis cetatenii si nu a pedepsit criminalii nici dupa 30 de ani ! Un stat care de fapt i-a recompensat pe comandantii acelor crime !
  -manifestarile violente de care vorbeste nedoamna, erau ale unor grupuri extremiste care promovau niste interese ale grupului..
  -din 31 ianuarie 2017 pana in 10 august 2018 cei denumiti generic #Rezist , au manifestat impotriva anularii independetei justitiei , a trecerii acesteia sub control politic adica pentru un principiu democratic care face diferenta intre dictatura si stat de drept !
  Jandarmerie, daca la un moment dat erau in piata 120.000 de cetateni, in acea zi s-au perindat pe acolo peste 500.000, majoritatea celor care au parasit piata facand-o pentru ca au fost doborati de gaze , dar va imaginati ca cel putin 2.000.000 de cetateni nu pot fi mintiti cu orice propaganda pentru ca stiu exact ce ati facut acolo ?!

  • Exact cum spui, au fost mai multi, veneau si plecau in valuri. Plecau in special cei cu copii, dar erau si din cei care nu mai rezistasera gazarii. Nu imi venea sa cred ca au putut gaza copii. Am ramas impresionat de o familie cu doi copii, unul dintre ei in carucior inca . Cum poti sa faci asa ceva si sa iesi la tv si sa spui ca ai actionat regulamentar. Care a fost cretinul care a scris regulamentul? Care sunt cretinii de la fara locului care au vazut in bebeluși potentiali agresori? O adunatura de idioti si cretini, numita pompos jandarmeria romana. Niste animale de fapt.
   Are tupeul, unul dintre ei, sa spuna ca ar face la fel daca maine ar fi 10 august.
   Pe mama ta, mai idiot, pe ea si pe familia ta de handicapati, pe ei să-i gazezi.

 24. Foarte activi militienii cand vine vorba de identificat agesori din partea civililor.
  De ce nu sunt la fel de activi si in identificarea jandarmilor care au dat cu picioarele, cu bastoanele si chiar cu gaz, atunci când nu era necesar. Chiar nu era nevoie sa gazeze femei si copii.
  Aici militienii merg pe burta, ca e apa mică.

 25. ce se mai aude despre acel grup de… „jandarmi”(să zicem) care au venit la bătaie cu indicativul unității de pe cașchetă acoperit? dar despre ultrașii care atacau la comandă și își făceau semne discrete din priviri cu jandarmii?

 26. Cat reprezinta 69 din 138 000?

  • Numerele acestea nu trebuiesc luate foarte in serios, 69 are mai mult valoare de simbol pentru doamna Dan, mai ales cand se gandeste la seful dansei de partid.

 27. Pentru carmencita, această ofelia a puliticii teleormănene : jandarmeria e o trupă de vodevil de la pensionul de băbuțe din Gratia?
  Nu de alta dar mă întreb de ce nu e pușcăria plină de agresorii voștri din 10 August.
  Auzi la tuta tutelor, au identificat 69 de persoane (i-o plăcea nr. 69?) care au agresat cordonul de jandarmi dar nu au făcut nimic. Nu i-au arestat. Băi ciulumeaco, nu i-ați arestat pentru că sunteți incompetenți sau pentru că sunteți complici cu respectivii? În ambele cazuri, demisia e cea mai ușoară pedeapsă.
  Adică, la ora 16:00 erați incapabili să vă apărați, să ieșiți din dispozitiv și să-i arestați pe provocatori, dar la ora 20:00 ați fost în stare să agresați populația pașnică. Te potrivești cu ”el futadores” de Gratia, de minune.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.