G4Media.ro

Lituania solicită noi sancțiuni Rusiei, după ce Kremlinul a anunțat planul de…

Sursa foto: Facebook / Минобороны России

Lituania solicită noi sancțiuni Rusiei, după ce Kremlinul a anunțat planul de a amplasa arme nucleare în Belars / Casa Albă susține că nu sunt indicii care să arate deocamdată mutarea armelor nucleare

Lituania va solicita noi sancțiuni ca răspuns la planul Rusiei de a amplasa arme nucleare tactice în Belarus, a declarat duminică ministrul său de externe, anunță Sky News.

„Împreună cu partenerii săi euro-atlantici, Lituania va decide cum să reacționeze la aceste planuri militariste ale regimurilor rus și belarus. Ca una dintre măsurile de răspuns, Lituania va solicita adoptarea de noi sancțiuni”, a precizat ministerul de Externe al Lituaniei într-un comunicat de presă.

Rusia nu a staţionat, pentru moment, nicio rachetă nucleară în Belarus, a anunţat sâmbătă, Casa Albă, relatează CNN, citată de News.ro.

”Va fi necesar să ne uităm unde va duce asta”, a răspuns purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţional american (NSC) de la Casa Albă, John Kierby, întrebat despre anunţul preşedintelui rus Vladimir Putin cu privire la desfăşurarea de armament nuclear tactic în Belarus.

”Nu am observat niciun indiciu care să arate că şi-a respectat această promisiune sau că a mutat vreo armă nucleară”, i-a spus Kirby lui Margaret Brennan, la emisiunea CBS’ „Face The Nation”.

Vladimir Putin a anunţat sâmbătă că Rusia urmează să desfăşoare armament nuclear ”tactic” în Belarus şi că zece avioane au fost echipate pentru a fi pregătite să folosească acest tip de armament.

Statele Unite minimalizează această declaraţie şi susţin că nimic nu arată că Rusia ar intenţiona să folosească arma nucleară.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...