G4Media.ro

Liderul senatorilor PNL, despre atacurile în cascadă ale PSD: ”Rup punți”/ Daniel…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Liderul senatorilor PNL, despre atacurile în cascadă ale PSD: ”Rup punți”/ Daniel Fenechiu: ”Vinovatul pe situaţia din energie este în principal PSD pentru că nu a liberalizat piața când trebuia”

Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu a declarat luni la RFI, despre atacurile din coaliţie, că este o abordare care este profund dezavantajoasă pentru România şi care nu face bine nici măcar PSD-ului, pentru că toate lucrurile astea nu fac altceva decât să rupă punţi, nu ajută colaborarea. El a mai arătat că vinovatul pe situaţia din energie este în principal Partidul Social Democrat, care nu a respectat angajamentele europene ale României şi nu a liberalizat piaţa când trebuia liberalizată.

Vinovatul pentru situaţia din energie este în principal PSD, care nu a respectat angajamentele europene ale României şi nu a liberalizat piaţa când trebuia liberalizată, declară la RFI liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu.

El răspunde atacurilor social-democraţilor la adresa formaţiunii liberale şi comentează propunerile PSD pe tema pensiilor.

Senatorul PNL spune între altele că majorarea diferenţiată a pensiilor contributive nu este un principiu corect.

”În ipoteza în care am merge pe varianta ca la pensiile speciale să majorăm cu procentul stabilit doar partea contributivă, nu ar fi vorba de o majorare diferenţiată, pentru că PNL a fost întotdeauna susţinătorul acordării pensiilor strict după contribuţie. Deci din punctul ăsta de vedere, dacă vom ajunge să decidem să majorăm pensiile cu 15%, iar la pensiile speciale doar partea contributivă, vom fi în cadrul unui principiu pe care PNL l-a susţinut întotdeauna. Mai mult, avem un jalon în PNRR în ceea ce priveşte rezolvarea problemei pensiilor de serviciu şi în momentul de faţă va exista o discuţie transparentă în legătură cu acest aspect. Nu cred că există aici vreo contradicţie între ce spunem noi şi ce spune Ciolacu, Ciolacu doar a explicat puţin mai bine”, a spus senatorul.

Daniel Fenechiu răspunde atacurilor repetate ale PSD la adresa PNL.

 • ”Este o abordare care este profund dezavantajoasă pentru România şi care nu face bine nici măcar PSD-ului, pentru că dacă va trebui să conlucrăm în continuare, toate lucrurile astea nu fac altceva decât să rupă punţi, nu ajută colaborarea. PNL nu este într-o competiţie cu PSD nici pe măsuri sociale, nici pe altceva. Noi avem nişte măsuri, nişte politici publice extrem de clare pe care le-am afirmat şi din punctul ăsta de vedere suntem consecvenţi. Vinovatul pe situaţia din energie este în principal Partidul Social Democrat, care nu a respectat angajamentele europene ale României şi nu a liberalizat piaţa când trebuia liberalizată. Lucrurile se vor aşeza mai curând sau mai târziu, românii vor înţelege, PNL nu a fost niciodată un susţinător al măsurilor care să ducă la creşterea preţurilor, creşterea preţurilor a fost un fenomen care s-a manifestat în plan mondial”, a arătat el.

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a reafirmat la Antena 3 că susţine majorarea diferenţiată a pensiilor, în cadrul unui buget al pensiilor mai mare cu 15% comparativ cu cel actual. Liderul social-democrat a explicat că miniştrii Muncii şi Finanţelor Publice vor formula o propunere conform căreia toate pensiile să fie majorate cu un anumit procent, pentru pensiile de serviciu urmând ca acest procent să se aplice doar pentru acea parte a pensiei pentru care a existat contribuţie, nu şi pentru partea considerată ”specială”.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. intelegem joaca asta a voastra de a da vina pe cineva .. ca sa pareti ca nu va intelegeti .. ca sunteti diferiti … in special pe chestii la care nu trebuie o majoritate de nu de 70% care sa o rezolva ci probabil de 100% … ducand in sterilitate , si nafacand nimic

  DAAA .. cu sinecurile, legile cu dedicatie, contractele cu dedicatie, „eliminarea” PENSIILOR SPECIALE, miile de bugetari angajati, la ale nu va certati, nu?

  • joaca e pentru fraierutii care va mai aleg crezand ca schimba ceva

  • si ma mai mira, ca nu dati vina pe USR .. ca aia erau de vina la liberalizarea pietei de energie si a lipsei de investitii .. ca PeeeSeeeDeee a venit doar cu specialisti la ANRE, ca FRATELE LUI STANESCU ..

 2. Rusine, Vlad Voiculescu!

 3. Iar se „cearta” USL-ul… se impaca ei, nu ne facem griji.

 4. oricum ar fi, PNL nu mai votam niciodata. asa ca degeaba pregatiti circul 🙂

 5. Astia chiar cred ca punem botul la menajul lor ? Chiar cred ca ne mai obosim sa-i judecam altfel decat ca pe o mizerie unica ? Chiar cred ca mai vade cineva stanga/dreapta din ei ??!! Or sa-si imparta egal voturile ”specialilor si ceva din cele ale asistatilor sociali ! Daca restul nu bate prin prezenta si vot unic contrar sumele astea , o sa tot alergam inapoi, ca acum si in viitor ……….