G4Media.ro

Liderul impus de Rusia spune că situația militară din Herson este „tensionată”

Sursa foto: Captură Google Maps

Liderul impus de Rusia spune că situația militară din Herson este „tensionată”

Kirill Stremousov, adjunctul șefului autorității impuse de Rusia în Hersonul ocupat, a scris pe Telegram că „totul este sub control” în regiune, în ciuda rapoartelor potrivit cărora Ucraina a făcut unele progrese în zonă, potrivit The Guardian.

„Totul este sub control în direcția Nikolaiev, în pofida încercărilor ucrainenilor de a sparge apărarea. Naziștii au avansat de-a lungul Niprului în direcția Dudchan și acolo au primit „cadouri” din partea Forțelor Aerospațiale Ruse. În acest moment, situația este complet sub control”.

Într-o postare ulterioară, el a adăugat:

„Suntem pe teren și continuăm să avem grijă de cetățenii Federației Ruse din regiunea Herson. Acum suntem Rusia și totul va fi bine”.

Cu toate acestea, Reuters relatează că, la televiziunea de stat rusă, Vladimir Saldo, șeful autorității impuse de Rusia, a recunoscut că ucrainenii au câștigat ceva teren în regiune.

„Este tensionat, să o spunem așa”, a spus el.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

6 comentarii

  1. Daca zic că totul e sub control, e clar, în câteva zile Hersonul va fi sub controlul Ucrainei:-))

  2. Situatia e chiar maro tare pentru rusnaci.

  3. Mai lăsați dezinformarea…ucrainienii au incercat dar nu a iesit…cum nici nu prea se poate să inaintezi pe campie fara sa fii observat/lovit usor de artileri si aviatie. Asta fac acolo de o luna, fara succes, cu pierderi uriase. Adica o zice pe șleau NY Times & CNN etc si noi o labarim pe propaganda ca romanii…sunt zeci de filmari cu grupuri mari de blindate/infanterie lovite de rusi de acum sintot ne kkm pe noi ca e productiv…Nu e atat de facil ca in Est, cu paduri ce pot masca deplasarea etc

  4. Au grijă de cetățenii federației ruse? La ultimul recensământ în Herson erau aproape 70% etnici ucraineni. Sunt sigur că abia așteptă toți să se înscrie în partidul lui Putin și să îl voteze la următoarele alegeri. 😆😆😆

  5. In cateva zile vom afla, probabil, ca acest Kirill Stremousov a cazut victima unui atac cu obuze sau a fost inlaturat de catre partizanii ucrainieni.