G4Media.ro

Liderul europarlamentarilor români din PPE, Rareș Bogdan: Șefia comisiei ITRE va reveni…

Liderul europarlamentarilor români din PPE, Rareș Bogdan: Șefia comisiei ITRE va reveni tot unui europarlamentar PNL după preluarea de către Adina Vălean a funcției de comisar

Liderul europarlamentarilor români afiliați grupului PPE din Legislativul european, Rareș Bogdan, a declarat pentru G4Media.ro că șefia Comisiei pentru industrie, cercetare și energie (ITRE) va reveni tot unui român, mai exact unui europarlamentar PNL, după preluarea de către Adina Vălean a funcției de comisar european pe Transporturi.

El a adăugat că decizia despre cine va fi exact persoana va fi luată zilele următoare, cel mai târziu la începutul săptămânii viitoare.

Adina Vălean a fost aleasă în vară președinta comisiei ITRE, fiind singurul europarlamentar român care a primit șefia unei comisii din Parlamentul European.

Potrivit surselor G4Media.ro, de șefia influentei comisii ITRE este interesat și Antonio Tajani, europarlamentar italian (Forza Italia, partidul lui Silvio Berlusconi), fostul președinte al Parlamentului European în legislatura anterioară.

Comisia pentru industrie, cercetare și energie (ITRE) este una dintre cele mai importante comisii din Parlamentul European, având un cuvânt greu de spus asupra inițiativelor legislative ale Comisiei Europene în cele trei domenii, și mai ales în privința energiei – un domeniu în care UE joacă un rol central. Dat fiind profilul României în sectorul energetic – un jucător important în regiune, cu resurse și dorința de a deveni un hub regional, dar și competiția regională, controlul acestei comisii de către un europarlamentar român ar putea aduce un mare avantaj competitiv țării noastre.

Adina Vălean va demisiona din Parlamentul European pentru a prelua funcția de comisar pe Transporturi în Comisia von der Leyen. În locul său va merge la Bruxelles următorul pe lista de europarlamentari a PNL, Vlad Nistor.

Vălean a primit marți, cu unanimitate de voturi, aviz pozitiv din partea Comisiei juridice a Parlamentului European pentru ocuparea funcției de comisar pe transporturi, a declarat pentru G4Media.ro europarlamentarul Daniel Buda, membru al comisiei.

El a explicat că, după evaluarea dosarului Adinei Vălean, fără ca ea să fie audiată, avizul pozitiv a fost adoptat de 21 de voturi din 21.

În momentul votului din Comisia juridică a Parlamentului European, Adina Vălean era audiiată în Comisiile de afaceri europene ale Parlamentului României, unde, de asemenea, a fost avizată pozitiv cu 25 de voturi ”pentru” și trei abțineri.

Joi, Vălean va fi audiată în Comisia de transporturi a Parlamentului European, urmând ca pe 27 noiembrie, în plenara de la Strasbourg, Ursula von der Leyen să ceară votul de încredere asupra întregii Comisii Europene.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Ma bucuram daca erai tot tu Rares comisar sa faca gusa infarct

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.