G4Media.ro

Liderul cecen Ramzan Kadîrov: Mi-am dat seama că am stat mult timp…

Sursa foto: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP

Liderul cecen Ramzan Kadîrov: Mi-am dat seama că am stat mult timp în poziția mea / Experți: Aceste declarații vin de obicei atunci când vrea să obțină ceva de la Putin

Ramzan Kadîrov, liderul regiunii cecene din Rusia, a declarat pe Telegram, la 3 septembrie, că merită să ia o pauză „nedeterminată și lungă” de la postul său, ceea ce a stârnit speculații cu privire la faptul că se gândește serios să demisioneze sau caută vreo favoare din partea Kremlinului, relatează Radio Europa Liberă.

Kadîrov, în vârstă de 45 de ani, conduce Cecenia cu o mână de fier din 2007 și este cel mai longeviv lider al unei regiuni rusești.

„Mi-am dat seama că am stat mult timp în poziția mea”, a spus el într-o declarație video presărată cu râsete. „Cred că a venit timpul [să părăsesc puterea]”.

Nu este clar ce ar face în continuare Kadîrov, care este una dintre cele mai puternice figuri din Rusia, dacă ar trebui să demisioneze.

Kadîrov are relații strânse cu președintele rus Vladimir Putin, întâlnindu-se cu liderul de la Kremlin în mod regulat. Cei doi s-au întâlnit ultima dată pe 5 august la Soci.

Kadîrov a mai făcut comentarii similare în trecut, pentru ca apoi să rămână în funcție, ceea ce a ridicat semne de întrebare dacă anunțul său neașteptat a fost o stratagemă.

„Sunt sceptic. A mai spus lucruri de acest gen în trecut”, a declarat Ivan Klyszcz, expert în Caucaz și doctorand la Institutul Johan Skytte de Studii Politice din Estonia.

„Acestea sosesc de obicei atunci când vrea să obțină ceva de la Putin, cel puțin o expresie publică de susținere”.

Dar analiștii au spus că momentul acestei declarații, care vine în mijlocul celui mai mare război din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, este neobișnuit.

Kadyrov a jucat un rol important în promovarea războiului Rusiei în Ucraina și a recrutat luptători pentru a lupta alături de trupele rusești, care au suferit pierderi grele în Ucraina.

Anton Barbashin, directorul editorial al platformei analitice Riddle Russia, a calificat momentul ca fiind „ciudat”.

Anunțul lui Kadîrov ar fi „împotriva vibrației generale a Rusiei acum. [Întregul mesaj al sistemului este ‘stați pe loc’ din cauza [războiului din Ucraina]”, a declarat Barbashin într-un tweet.

„Dacă ceea ce tocmai a spus Kadîrov este adevărat și se retrage de bună voie, ar fi fără precedent. Ceva la care literalmente nimeni nu se aștepta”, a spus el.

Sub conducerea sa, regiunea a fost acuzată de încălcări masive ale drepturilor omului, inclusiv împotriva persoanelor suspectate că sunt homosexuale. El a fost acuzat că a ordonat asasinarea politică a opozanților care trăiesc în Europa.

Kadyrov a ajutat la strângerea de luptători pentru războiul din Ucraina, în timp ce Kremlinul se confruntă cu probleme de forță de muncă, ceea ce i-ar putea oferi o anumită influență.

În martie, Kadyrov ar fi călătorit în Ucraina, unde se crede că membrii miliției sale, care s-au întărit în luptă, luptă alături de forțele regulate rusești.

La momentul respectiv, canalul de televiziune controlat de administrația lui Kadîrov în Cecenia a postat un videoclip pe aplicația de mesagerie Telegram pe 13 martie, în care se spunea că Kadîrov se află în Ucraina, deși nu a precizat locul exact unde se află acesta și nici nu a spus când a fost realizat videoclipul.

Nu a existat nicio confirmare independentă imediată a acestei afirmații.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

22 comentarii

 1. Vrea și omu să se așeze la casa lui. A primit o nevastă cadou și vrea să-și facă viața alături de ea. Behăie ea cam mult dar dă și lapte deci se merită.

 2. Vrea bani, ce poate sa vrea

 3. Nebunul:zicea un înțelept cu rost
  Ca nu i o fala sa fii prost!
  Prostul:iar în prostia mea îți spun
  Mai bine prost decât nebun!

 4. El s a suit sa prindă luna
  Sus, sus pe turla de pe casa
  Iar ea zâmbind ca ntodeauna
  Ha, Ha ca tabla i lunecoasa!
  Dar luna a căzut în lac
  Jos, jos și apa e adanca
  El a sărit s o prindă iar
  Acuma poate o mănâncă!

 5. o sa obtina , don…un zbor dă la fereastra , don…gratuit si cu checkin inclus don…🫥🫥🫥🫥🫥😇

 6. deja s-a aflat, va fi seful garzii lui Putin – garda nationala rusa, ceea ce inseamna ca Pootin se teme de lovituri de palat si nu mai are incredere in kgb, fsb, gru si alti colegi de drum si ciordeala

 7. Dovada vie că experimentul lui stalin care a cerut o găina vie și a jumulit o de fulgi si însângerată il urmărea in timp ce i arunca boabe ,n a fost un mit.Asa le arăta liderilor regionali ruși cum trebuie să i conducă pe mujici.
  Kadirov n o fi găina dar prostimea ce l susține, sigur.

 8. SPRE DEOSEBIRE DE VOI PISICUȚELOR, ĂSTA ARE COIȚE.

  • Si unde le ține nea hArkane? Sub rochiță? In cizmulițele de firma cu talpa groasa pe care le pune ca sa para si el adult?
   Sau poate ca ai folosit diminutivul intentionat.
   E un mafiot mercenar si tradator care indeplineste cu drag poruncile calaului propriului sau neam. E mancurtul desavarsit. Oare si matale aspiri la aceleasi realizari in viata?

  • hai cu carbunii G4 ca doar nu tineti cu ursul Caps Lock.

  • are normal, ca doar sta in spate nu face nimic el. e usor sa dai din gura. dupa cum vedem la voi, trolii.

 9. Looserul asta nu trebuia să fie cu gashka lui de pe tik-tok in Polonia , să o cucerească ? :-))))) looool

 10. E doar o momeala, cat sa scoata unii capul si apoi sa fie eliminati.

 11. Don don don dooooooon!

 12. Ii vine cumva la nas un miros de hoit din directia Kremlin? Baiatu asta isi face bagajele si o tuleste inainte ca stapanul sau sa o mierleasca deoarece stie bine ca fara putin e un om mort.

  Sobolanii parasesc primii corabia…

 13. A uitat sa zica „don”. Sa nu-si faca problema pentru ca oricum in cel mult doi ani Cecenia va deveni din nou republica separatista, iar el va fi debarcat de la putere.

 14. Cucerirea Poloniei nu mai e pe listă ? Cred că prioritatea sunt clădirile fără etaje….eventual antidotul la ,,Novicioc „….