G4Media.ro

Liberty Steel intenţionează să investească 200 de milioane de euro în combinatul…

Liberty Steel intenţionează să investească 200 de milioane de euro în combinatul siderurgic Galaţi, datorită perspectivelor de creştere mai bune

Liberty Steel, care face parte din compania globală GFG Alliance a lui Sanjeev Gupta, intenţionează să investească aproximativ 200 de milioane de euro în combinatul siderurgic Galaţi, recent achiziţionat, pentru a menţine capacitatea, a extinde gama de produse şi a face produse de calitate mai înaltă, potrivit Bloomberg, citat de Business Review.

Liberty Steel a finalizat, în iulie, achiziţia de la ArcelorMittal a şapte unităţi siderurgice principale şi cinci centre de servicii din şapte ţări europene, inclusiv combinatul siderurgic Galaţi, estul României. Grupul a plătit 740 de milioane de euro către ArcelorMittal pentru uzinele situate în Cehia, România, Macedonia de Nord, Italia şi Belgia.

Directorul executiv Jon Bolton a declarat pentru Bloomberg că Liberty Steel intenţionează să investească peste 400 de milioane de euro în cinci ani la cele şapte combinate, pentru a menţine capacitatea, a extinde gama de produse şi a face produse de calitate mai înaltă, deoarece industria se confruntă cu provocări din cauza tarifelor americane.

Aproximativ jumătate din investiţie va merge la combinatul din Galaţi, România, deoarece perspectivele de creştere sunt mai bune decât în alte părţi ale Europei, potrivit lui Bolton. GFG Alliance, un conglomerat privat, a anunţat recent că intenţionează să integreze majoritatea afacerilor miniere şi de inginerie ale Liberty House într-un singur concern siderurgic mondial, cu active în Marea Britanie, Europa şi Australia.

Activitatea consolidată a GFG Alliance ar include activele sale în siderurgine şi inginerie din Marea Britanie, o fabrică siderurgică şi mine în Australia şi şapte fabrici europene pe care le-a achiziţionat de la ArcelorMittal, inclusiv combinatul siderurgic Galaţi, cel mai mare din România.

Sursa: Business Review/ Autor: Sorin Melenciuc/ Rador

Sursa foto: Viataliberă.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Cam ce taxe plateste combinatul pentru tona de CO2 si NOx emanate in atmosfera?!

    Intreb pentru un prieten cu masina, care se cearta cu Min. Mediului si cu Duoamna Firea pentru ca crede cu tarie ca aia incearca sa-l faca la buzunare … 😆 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.