G4Media.ro

Liberalii critică intenția PSD de trecere la impozitul progresiv. Huțucă: Va produce…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Liberalii critică intenția PSD de trecere la impozitul progresiv. Huțucă: Va produce evaziune fiscală, economie neagră, șomaj

Bogdan Huțucă (PNL), președintele comisiei de Buget din Camera Deputaților, a declarat că discuția despre cotă unică sau impozitare progresivă este inserată artificial pe agenda publică, potrivit unui comunicat de presă. El susține că prioritatea este structurarea corectă a aparatului fiscal și redesenarea aparatului bugetar.

”Trebuie să fim atenți și circumspecți la orice mișcare fiscală care promite schimbarea sistemului de impozitare a veniturilor, pentru că introducerea amatoristică a unei astfel de mutări poate produce monștrii. Evaziune fiscală, distrugerea unor afaceri mici și mijlocii, muncă la negru sau la gri, explozie a prețurilor”, a declarat Bogdan Huțucă.

”Am avut discuții interminabile în coaliție despre calea de urmat la nivel de regim fiscal, pentru că problema de fond este una de credibilitate, deficit și inflație. Să redeschidem acum acest subiect este inoportun, cel puțin fără o bază tehnică solidă”, a mai spus el.

Declarațiile au apărut după ce mai mulți lideri PSD au readus în discuție eventuala schimbare a regimului fiscal din 2025.

Un alt liberal, Tănase Stamule, a preluat și el tema și a publicat pe contul său de Facebook un decalog al cotei unice, despre care a spus că ”susține oamenii harnici care știu ce să facă cu banii lor, ajută la dezvoltarea economică rapidă a României, fiindcă folosește potențialul românilor care vor să muncească și stimulează crearea și consolidarea clasei de mijloc, susține oamenii liberi”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

  1. PNL=PSD, nu critică nimic, participă la guvernare si alegeri împreună! Vreți altceva? NU votați PSD-PNL-UDMR si nu votați AUR condus de spioni ruși!

  2. Eu as elimina impozitul de 10% pentru toata lumea. Oricum banii aia sunt folositi ineficient de stat si 90% din ei ajung in buzunarele politrucilor intr-un fel sau altul.

  3. Frică mare de progresiv, știu și vă înțeleg!

    • Lasa-i, ca tot la varianta de impozit progr ajungem. Abia astept.

  4. Sustin varianta de impozitare progr.!

  5. Verifica-ti dioptriile. S-ar putea sa ramai surprins.

  6. Se vede că dreapta și stânga sunt făcute să conduca SEPARAT!!!!