G4Media.ro

Lemnul de foc s-a scumpit la ocoalele silvice din Arad cu 40%…

sursa foto: Pixabay

Lemnul de foc s-a scumpit la ocoalele silvice din Arad cu 40% / Cu toate acestea, cererea a crescut pe fondul prețurilor mari la gaz metan și curent

Lemnul de foc s-a scumpit la ocoalele silvice de stat din județul Arad cu până la 40 la sută, comparativ cu anul trecut, dar cererea a crescut pe fondul prețurilor mari la gaz metan și curent. Potrivit reprezentanților Direcției Silvice, prețul oscilează în funcție de zonă, relatează Agenția de presă Rador.
Astfel, preţul unui metru cub de lemn de foc din esenţe tari în zona de deal și de munte este de 280 lei, dacă este cumpărat direct de la drum sau 340 de lei, dacă este ridicat din depozit. În acest caz, este vorba de o scumpire de 25 la sută.
La ocoalele silvice din zona de câmpie, preţurile au crescut cu 40 la sută în ultimul an. Un metru cub de lemn din esenţă tare costă 300 de lei la marginea drumului sau 360 lei dacă este cumpărat din depozit.
În pieţele specifice din Arad sau în anunţurile din mediul online, un metru cub de lemn de foc din esenţă tare are preţuri cuprinse între 650 şi 750 de lei. Direcţia Silvică Arad gestionează aproximativ 48 la sută din suprafaţa forestieră a judeţului, care are peste două sute de mii de hectare. Restul pădurilor sunt private sau ale primăriilor.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. Prețul e mare pentru că oferta este mică; trebuie dublată producția de lemn de foc anul asta. Multă lume conectată la gaz va folosi total sau parțial lemn.

    • Desteptule,când jumătate de țară se încălzește cu lemne,de ce zici că oferta este mică?neuroni puțini!calicia e mare,exact ca și la curent,gaze, mâncare,etc.,samd!ca și foamea și sărăcia indusă!eu unde nu știu,nu mă bag!

  2. asta da progres, multumim progresistilor wokisti habarnisti cu gleznutze finutze din europa.

  3. Desteptule,când jumătate de țară se încălzește cu lemne,de ce zici că oferta este mică?neuroni puțini!calicia e mare,exact ca și la curent,gaze, mâncare,etc.,samd!ca și foamea și sărăcia indusă!eu unde nu știu,nu mă bag!