G4Media.ro

Le Figaro: Membrii clanului din Păcureţi-Iaşi, care şi-au trimis copiii să fure…

Le Figaro: Membrii clanului din Păcureţi-Iaşi, care şi-au trimis copiii să fure la metroul din Paris la EURO 2016, au primit pedepse care totalizează 60 de ani de închisoare / Au furat 600.000 de euro

„Și-au forțat copiii să fure la Paris: sentințe grele pronunțate în România” – este titlul din Le Figaro privind sentinţa pronunţată de Tribunalul Iaşi în dosarul clanului din Păcureţi care şi-a trimis copiii să fure la metroul din Paris.

Aurel Gândac, Gheorghe Drugu, Spania Sănă­tescu zisă Anglia, Marius Roman zis Casier sau Comitet, Somna Bobocel şi Norica Leonte (fostă Bobocel) zisă Nadia, Valentina Răileanu zisă Bijuteria şi Claudia Bobocel zisă Catiţa au primit pedepse între 4 şi 9,8 ani de detenţie pentru exploatarea copiilor lor, trimițându-i să fure în metroul din Paris. Cel mai mult a primit Spania Sănătescu zisă Anglia: 9 ani şi 8 luni de detenţie efectivă.

Dosarul a fost trimis în judecată de DIICOT Iaşi în 2017, în urma colaborării cu autorităţile din Franţa, Spania şi Italia.

Din investigaţiile penale efectuate de către autorităţile judiciare franceze a rezultat că încă din anul 2011 au fost înregistrate  mai multe fapte de furt comise de către tineri majori şi minori, de naţionalitate română în zona de transport public metropolitan sau feroviar a Parisului.

Aceste fapte au cunoscut o creştere bruscă în anii 2015 şi 2016  în contextul organizării unor evenimente sportive de anvergură în Franţa, precum Euro 2016 şi COP21 (o conferință privind schimbările climatice – n.r.).

Din cercetări a rezultat faptul că autorii furturilor aparţineau mai multor clanuri familiale  din oraşele Iaşi şi Roman, iar în  Paris locuiau în diverse imobile ocupate ilegal din localitatea Saint Denis, fiind supravegheaţi de către adulţi, în numele şi la comanda cărora  acţionau.

În fiecare dimineaţă, între orele 06:00 şi 10:00,  minorii plecau  din locaţie în grupuri mici, pentru ca ulterior să se regrupeze la metroul din Paris unde comiteau fapte de furt. Seara aceştia reveneau în localitatea Saint Denis  cu bunurile furate care erau predate adulţilor.

Prejudiciul  cauzat în Paris, ca urmare a furturilor comise în perioada 2011-2016, a fost estimat la peste 600.000 euro din care peste 148.000 au fost transferaţi  din Franţa în Romania”, arăta procurorul de caz de la DIICOT Iaşi, Vasile Airinei.

Adolescenți cu vârste cuprinse între 11 și 18 ani furau telefoanele și portofelele călătorilor, cel mai adesea pe scări. 20  de membri ai aceluiași clan au fost deja condamnați în Franța anul trecut la pedepse între 4 şi 8 ani de închisoare, precum și la interdicția de a intra în Hexagon după eliberare, potrivit Le Figaro.

Rechizitoriul enumeră mai mult de 100 de cazuri de furturi. În interceptări, o mamă traficantă a propriilor copii îi spune unui interlocutor, în legătură cu arestarea celor două fiice ale sale de 12 și 14 ani, că „le va lăsa acolo unde sunt” ca să înveţe ce înseamnă „să fii prins ”.

20 de minori au fost interogați în timpul anchetei, dar niciunul nu a fost de acord să depună mărturie împotriva familiilor.

Sursa Foto: Captură Youtube/ Ilustrație generică

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

21 comentarii

 1. La puscărie!

 2. In 2 sau 3 ani o sa ii elibereze conditionat unul cate unul. Cineva zicea „sa iti iei un apartament in rate platesti 30 de ani dar daca faci rost de cateva milione de euro prin diverse metode cunoscute pe la noi faci intre 1 si 3 ani de inchisoare cu eliberare conditionata iar bani daca i-ai ascuns bine iti si raman”.

 3. CE ARE DE SPUS GELU DUMINICALA ,?
  CA DE COLTESCU IMEDIAT A COMENTAT
  MAI BINE AR FACE CEVA PENTRU ASTIA S-I INTEGREZE, CA ACUM DE SUTE DE ANI, AJUNGE

  • Gelu Duminică este un mare ipocrit. Pardon, un ipocrit bogat (cu fiecare apariție, tot mai). Dacă ai așteptări de la el, poți să-ti iei adio liniștit/ă.

  • cra cra cra

 4. uite am avut noroc cu astia, ajungeau in romania, scapau ca aia de la tandarei, alti rromi ( sa fim corecti sa nu ii descriminam)

 5. Iar președintele PSD Liviu Dragnea face pușcărie că a furat 108 000 lei.

 6. Să se spele cu ei pe cap ăștia nici în Kurdistan n ar fi primiți

 7. Bă Predoiule, l-ai apostrofat pe ninistrul justiției din Italia că i-a dat liber lu’ Săvulescu, trage-i două labe lu’ ministru’ francez că ți-a închis cetățenii, onorabili, viitoru’ României!
  Da’ am bază-n tine, Predoiule, că îi aduci să-și ispășească pedeapsa-n România, da?! C-aicișa mai scrie si ei o carte, mai dă o șpagă, iese si ei cînd vor, mînca-ți-aș!

  • Doua labe… adica una dimineata de control si una seara, de concluzie?

  • @ Inapasevedeinvers
   Labele despre care vorbești d-ta, stimabile, sunt d-astea d-ale poporului prost, care are pulă da’ n-are ce face cu ea. ori domnu’ ministru trăiește-ntr-o bulă, el nu are da’ are ce face!

  • Condamnarea a fost facuta in Romania. Deci, ce ministru Francez i-a inchis?

 8. doamna din imagine face parte din clan? nu? atunci e discriminare. fac plangere l cncd.

 9. O micuta socoteala : 600 000 / 60 === 1 an(puscarie) = 10 000 de euro. Daca merge la tigani, merge si la romanii get beget. Acestea fiind spuse : Tariceanu, Cati, Buldogul & Co. : Ne vedem pe lumea ailalta. :*

  P.S. : Frumoasa socoteala. Ar trebui sa fie universala … Daca ne gandim si la alea 2 trilioane de la Buzzfeed iese bini di tot. Oferim varianta: Mitralierat sau incarcerat pe 10 vieti …

 10. O micuta socoteala : 600 000 / 60 === 1 an(puscarie) = 10 000 de euro. Daca merge la tig*ni, merge si la romanii get beget. Acestea fiind spuse : Tariceanu, Cati, Buldogul & Co. : Ne vedem pe lumea ailalta. :*

  P.S. : Frumoasa socoteala. Ar trebui sa fie universala … Daca ne gandim si la alea 2 trilioane de la Buzzfeed iese bini di tot. Oferim varianta: Mitralierat sau incarcerat pe 10 vieti …

 11. Interesant numele inculpatei „Spania Sănă­tescu zisă Anglia” care a furat din Franta.

 12. Si uite asa o parte din diaspora a trimis bani in tara pentru ajutarea economiei!Sic!Nu i-a intrebat nimeni de unde au bani de limuzine, vile…insa eu daca efectuez o tranzactie imi pun 100 de intrebari !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.