G4Media.ro

Lanţ uman format din mii de protestatari „antimască” la frontiera germano-elveţiană

Lanţ uman format din mii de protestatari „antimască” la frontiera germano-elveţiană

Mii de opozanţi faţă de măsurile restrictive împotriva pandemiei de coronavirus au format un lanţ uman sâmbătă pe malurile lacului Constance, la frontiera germano-elveţiană, în prezenţa unor puternice forţe poliţieneşti desfăşurate pentru a preveni eventuale tulburări, relatează France Presse, preluată de Agerpres.

Timp de aproape 30 de minute, manifestanţii s-au adunat pe malurile acestui lac situat între Germania, Elveţia şi Austria.

Ei se legaseră unii de alţii cu eşarfe, cu bucăţi de ţesături şi corzi, lanţul uman întinzându-se de ambele părţi ale frontierei între Germania şi Elveţia, care trece printr-un parc din zona oraşului Konstanz (sud-vestul Germaniei).

Poliţia, evocând o situaţie „foarte calmă”, a apreciat numărul participanţilor la circa 1.000 doar în sectorul Konstanz.

Organizatorii prevăzuseră iniţial prezenţa a circa 15.000 de persoane şi intenţionau să facă înconjurul lacului până în Austria, ceea ce – potrivit canalului de televiziune n-tv – părea „foarte, foarte dificil” de realizat.

Această manifestaţie a avut loc la iniţiativa unor „gânditori liberi”, o reuniune heteroclită de opozanţi ai măsurilor legate de pandemia de COVID-19 care au organizat deja două manifestaţii cu participarea a zeci de mii de persoane la Berlin în cursul verii.

Foto: Protestatari antimască în Germania. Sursa: Agerpres / EPA / Autor: RONALD WITTEK

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Li s-a urcat mucegaiul din branzeturi la creier …

    • 🤣😂 tare asta

    • Oh, da! Ca pe spanioli i au procopsit măștile!

    • Are si Elvetia tembelii ei. Ceea ce au facut aceste mii de protestatari echivaleaza cu o insulta si desconsiderare a medicilor si cercetatorilor. Ar trebui gasita o metoda de-ai face sa-si plateasca inzecit tratamentul, in cazul in care se vor infecta, pe toti acesti dusi-cu-capul care declara „eu nu cred in covid”!

  2. Purtati masca! Va calmeaza. Simtiti ca sunteti protejati.

  3. Selecție naturală, din păcate sunt afectați si alții.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.