G4Media.ro

Lacul Aluniş din Sovata s-a redeschis / Sunt acum 20 de grade…

Sursa foto: Ovidiu Harfaș

Lacul Aluniş din Sovata s-a redeschis / Sunt acum 20 de grade la suprafaţă şi 30 de grade la adâncimea de un metru / Lacul Ursu, cel mai mare lac helioterm din Europa, se va redeschide în iunie

Primii turişti au şi făcut baie la finalul săptămânii trecute, lacul fiind deschis zilnic de la ora 9.00 până la ora 17.00. Temperatura apei ajunge până la aproximativ 33 de grade la suprafaţă vara, în acest moment fiind 20 de grade la suprafaţă şi 30 de grade la adâncimea de un metru, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Târgu Mureș.

Preţul unui bilet se ridică la 40 de lei pentru adulţi, spune Robert Fulop, director complex agrement: „Anul trecut la ștrandul de la lacul Aluniș am avut un număr de intrări de 9.500 de persoane. Sperăm ca și anul acesta măcar atâți vizitatori să avem. Anul acesta un bilet pentru un adult costă 40 lei, pentru un pensionar sau copil 30 de lei, iar șezlongul se poate închiria la 35 lei”.

Turiştii sunt încântaţi atât de staţiunea în sine, cât şi de baia în Lacul Aluniş:

Lacul Aluniş, al doilea ca mărime din stațiune, are o suprafaţă de aproximativ 5000 de mp.

Lacul Ursu din Sovata, cel mai mare lac helioterm din Europa, se va redeschide în cursul lunii iunie.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. La Ursu tot asa vor sa faca, sa te dea afara la prinz ca sa platesti de doua ori intr-o zi? Escroci…

  2. Exagerat de scumpă mâncarea în interior. Intrarea nu mai zic, in caz că ai uitat ceva la mașină trebuie sa te rogi de cel de la poartă sa îți de-a voie 5 min sa te duci, scriau pe bilet ora, daca întârziai trebuia să plătești alt bilet, o prostie, să conceapă un sistem mai bun de intrare. Vrei nu vrei lași foarte multi bani acolo dacă intri, nu sunt locuri sa îți pui un prosop ceva, alți stăteau pe sub scara, ba pe scări. Este frumos da, apa super dar trebuie investit. Exista un fel de țarc mic pentru copii 😅. După ce plătești sa intri sa te nimerești exact când suna alarma să iasă toată lumea din apa e nașpa, pierzi din timpul de vacanță de a te bucura de lac.

  3. Nu stiu ce sa zic, este de vizitat odata intr-o viata, a doua oara nu as mai merge. Serviciile trebuiesc imbunatatite, preturile prea mari comparat cu alte statiuni.