G4Media.ro

La Galaţi nu se vor mai face înmormântări duminica, pentru a respecta…

La Galaţi nu se vor mai face înmormântări duminica, pentru a respecta drepturile groparilor

Înhumările în cimitirele din municipiul Galaţi nu vor mai putea fi făcute duminica după ce Societatea de Gospodărire Urbană, care are în administrare cimitirele din oraş, a emis o decizie în acest sens. Potrivit acesteia, înhumările în zilele de duminică nu mai sunt permise decât dacă persoana ce urmează a fi îngropată a decedat din cauza infectăriii cu SARS-CoV-2, relatează News.ro.

Decizia societăţii a fost adoptată luni şi a fost luată în urma unor controale care au scos la iveală faptul că drepturile groparilor nu sunt respectate.

„Am avut mai multe controale de la instituţiile abilitate care ne-au recomandat să găsim soluţii pentru respectarea drepturilor angajaţilor. Groparii, fiind angajaţi, conform codului muncii beneficiază de nişte drepturi care ar trebuie să fie respectate. Să primească un spor, să li se asigure repaosul de 48 de ore săptămânal şi, ca urmare, această decizie a venit tocmai pentru asigurarea acestor dispoziţii legale, dar şi pentru faptul că ne confruntăm cu o lipsă de personal. Programul de lucru la Serviciul Cimitire este de luni pana joi de la 8.00 la 16.30, vinerea şi sâmbăta de la 08.00 la 14.00. Niciodată, de la înfiinţarea societăţii, nu am avut program duminica şi ca urmare activitatea de înhumare duminica se producea la mica înţelegere a groparilor care veneau din timpul lor liber, neoficial, pentru prestarea acestui serviciu”, a spus Dragoş Magearu directorul Societăţii de Gospodărire Urbană Galaţi.

De asemenea, Magearu a mai precizat că decizia este una temporară până când societatea va putea angaja noi gropari sau până când va găsi o modalitate de a le permite acestora să lucreze şi duminica cu respectarea condiţiilor impuse de Codul Muncii.

În prezent, Societatea de Gospodărire Urbană Galaţi are angajaţi în cadrul Serviciului Cimitire 15 gropari pentru cele trei cimitire aflate în administrare.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Ramâi mut de uimire când vezi ce de lume tembelă există în țara asta…

 2. N-ai mai auzit asa ceva…
  Ce, astia lucrau 8 ore pe zi in toate zilele lucratoare?

 3. Se duc la Braila.

 4. Nici revelionul nu se va mai tine datorita drepturilor chelnerilor.

 5. Probabil nici să mori joi nu o sa fie voie… :)))

  • De joi pana luni pe la ora 9 ai putea sa te abtii macar…
   Ca ai dupa aia o eternitate la dispozitie.

  • Plus ca ar fi bine sa n-o faci luni, finca iti merge rau toata saptamana…

 6. Deci dacă o săptămână intreaga nu au nicio activitate, duminică sunt liberi! Sa stea mortul până luni!
  Păi sa nu se mai meargă nici cu trenul, nici cu autobuzul, etc.,sa se închidă orașul și oamenii în casă, duminică, pentru a se respecta toate drepturile tuturor!
  Cat de bolnavă poate fi această țară, lume….!?

 7. De ce se fac discriminari!?Exista credinciosi care sarbatoresc sabatul!

 8. Nu trebuie sa știi sa dai cu lopata ca să comentezi aberația asta. Este inadmisibil ce se întâmplă. De ce nu le acorda Societatea sporuri pentru duminică, conform legilor în vigoare? Ce s-a întâmplat pana acum a fost ilegal. Toți cei care au avut nefericita întâlnire cu groparii intr-un eveniment nefericit stiu ca sunt mana în mana cu administrația cimitirelor și nu îți îngroapă mortul pana nu le dai suma dorita de ei. Nici sa mori nu mai poți! Trebuie sa îți programezi și moartea! Halal! Dar speram ca totuși Dumnezeu va face dreptate!